''Als je vraagt wil je naar huis dan wil ik niet naar huis'' ~ Utopia Gekte

2/21/2016

''Als je vraagt wil je naar huis dan wil ik niet naar huis''

''Ik word geaccepteerd door de groep''

Om kwart over één zien we Victoria samen met Ramona de wellness in gaan. Victoria zegt vandaag gesprekken te gaan voeren. Dit is haar gesprekken dag. Ze wil een kletsdagje omdat het de komende week best wel gespannen gaat zijn. ''Je zei dat je ook even wilde kletsen'', begint Victoria. ''Ik merk dat er bepaalde ja. Dingen uhm. Ja weet je. Ik wil er geen ding van maken. Ik merk gewoon dat het me wat doet. Ik kan bepaalde mensen geen. Ik doorzie ze niet en dat vind ik lastig. Ik kan me daar ook.. Ik probeer personen altijd een goed gevoel te geven en vind het vervelend als iemand zich naar voelt, maar degene die zich nu naar voelt ben ik en dat vind ik lastig. Dan hoor je op evenementen dingen die je eigenlijk niet wil horen. Dat moet het ene oor in, het andere oor uit, maar dat vind ik wel lastig. Dingen die onderling spelen'', legt Ramona uit. Ze doet haar eigen ding, is direct, maar dat kan niet bij iedereen omdat het dan de ander pijn doet. Dat vind ze lastig. Dan gaat het aan haar vreten. ''Ligt het aan mij, wat kan ik doen? Maar ik zit ermee. Dat vind ik zeker lastig ja. Mijn vriendinnen zijn dan geweest en hebben ook dingen gezegd. Dat wil je ook liever niet horen, maar die zeggen dan dingen dat ik denk 'jeetje ja, ik had het gevoel dat dat juist goed ging'. Je hebt altijd een bepaald gevoel en daar probeer ik altijd naar te luisteren. Als dat gevoel dan bevestigd word door personen begin ik te twijfelen. Dat vind ik vervelend'', aldus Ramona.

''Welk gevoel'', vraagt Victoria. ''Wie oprecht is en wie niet'', antwoord Ramona. ''Dat is logische, twijfel. Er spelen zoveel dingen. Mensen willen ook leuk gevonden worden om verschillende redenen. Mensen willen blijven en dat ze daarom vrienden maken'', aldus Victoria. Zij is dan ook heel direct. ''Ik observeer veel, voel veel, hoor veel. Dat is een voordeel en een nadeel. Mensen komen met verschillende verhalen bij me terecht. Dat is ook de reden dat ik hier ben. Om daarin steun en sturing te geven waar dat kan. Onderling hoor ik dan bepaalde groepjes vorming en mensen die zich achtergesteld voelen'', aldus Victoria. Victoria heeft dat zelf niet. ''We hoeven niet allemaal vrienden en vriendinnen te worden'', laat Victoria weten. ''Dat hoeft ook niet'', reageert Ramona. ''Intensieve levensstijl. Pittig om te relativeren voor sommigen''. Victoria is benieuwd hoe Ramona zich voelt en wat haar wensen zijn. ''Het fijne voor mij is dat ik geen last heb van groepjesvorming. Dat ik met iedereen door één deur kan. Met één persoon is het lastig. Ik merk ook dat ik die persoon buiten had ontweken, maar ik word geaccepteerd door de groep. Ik steun mensen. In de groep voel ik me heel fijn. Ik merk wel dat ik mezelf tegen kom aangezien ik het met iemand lastig vind en hoe ik daar dan mee om moet gaan. Dat is zeker een ding'', aldus Ramona. Als ze naar huis gaat heeft ze haar dingen gedaan en daar is ze trots op. Ze wil in Utopia zijn, maar is het altijd rozengeur en maneschijn? ''Nee. Het feit dat ik schommel vind ik soms vervelend. Ik ben buiten ook een persoon die schommelt. Dat is juist wel goed omdat ik mezelf hier tegen kom. Ik kan hier meer mijn vinger er op leggen. Ik reageer zo. De volgende keer kan ik dat anders doen of hoe kan ik het anders doen. Iedereen schommelt en heeft een bepaalde ontwikkeling/struggle. Voor de één is dat al in de eerste vier weken. Voor de ander na twee weken. Voor mij is het de afgelopen maand geweest'', aldus Ramona.

Victoria laat weten dat de stemming eigenlijk niet passend is in haar Utopia, maar ze is er ook mee bezig. Ze vind Ramona een sterke persoonlijkheid. Victoria word trots als ze haar ziet staan. Ze is heel goed bezig met haar persoonlijke groei. Ze hoort wel dat Ramona het soms lastig vind en thuis mist. Daarom wilde Victoria vragen hoe het met haar gaat. Er volgt een streamlock. ''Wil ik naar huis? Nee hoor. Omdat ik nog niet bereikt heb wat ik hier uit kan halen. Het goeie moment dat ik hier voor mezelf kan zijn. Buiten ben ik er ook voor mezelf, maar ook voor mijn moedertje. Ik kan nog veel meer van mezelf leren, van mezelf laten zien. Dus daar ben ik zeker nog niet klaar mee'', antwoord Ramona. Ze heeft thuis geen kut leven dus als ze niet in mensen hun Utopia past dan gaat ze naar huis. ''Dan heb ik twee maanden gedaan wat ik kon doen. Dan ben ik niet blij, maar als je vraagt wil je naar huis dan wil ik niet naar huis'', aldus Ramona. Victoria heeft getwijfeld. Ze zal sowieso haar stemmen verdelen. Wim kwam om de hoek kijken en omdat Ramona soms zo'n intens gemis heeft. Dat raakt Victoria dus ze had Ramona ook op haar lijstje staan. Ramona had dat gevoel al. ''Puur uit liefde. Nooit een persoonlijk ding van 'ik mag je niet' want ik mag je. Ik vind je een supermooi persoon'', aldus Victoria. Victoria wil niet dat haar stemmen een shock teweeg brengen. Ze wil het zo blijven bespreken. ''Ik ben er eerlijk in als ik naar huis wil. Ik ben er niet omdat ik hier moet zijn. Ik ben hier omdat ik iets wil bereiken. Dat is hier makkelijker, maar wil ik naar huis dan wil ik naar huis, maar dat wil ik nu niet'', aldus Ramona. Het gemis naar haar moeder blijft wel. Ze heeft haar familie pas weer gezien en weet dat het thuis goed gaat. Ze kan aan zichzelf bouwen. Ze is 25. Er volgt een streamlock.

De laatste dagen hebben Victoria doen twijfelen. Ze vind Ramona als persoon heel mooi. Als ze aan is kan ze op haar leunen en haar vertrouwen. Victoria heeft sterke individuen nodig die een eigen ding hebben, maar ook in de groep dingen kunnen bewerkstelligen. Victoria heeft veel vertrouwen in Ramona en wil dat uitspreken. Ze moet die groei voelen en weten dat daar support in is. Die stem is nu van de baan, Victoria weet dat Ramona nog verder wil. De twee praten nog even verder over bijvoorbeeld het centraal. ''Mensen gaan ook zuchten of bepaalde haast leggen op iemand. Dat ervaar ik als vervelend. Ik kan er zelf goed mee omgaan of iemand nou zucht of niet. Ik kan het incasseren, maar anderen kunnen het niet goed plaatsen'', aldus Victoria. Ramona heeft het soms ook gedaan. Heel vervelend, maar dat deed ze ook om het feit dan ze dan weet dat mensen belangrijke dingen te zeggen hebben, maar niet aan bod komen of het niet meer durven te zeggen. Victoria vind dat je niet altijd je mening ergens moet opleggen. Om kwart voor twee is het gesprek weer voorbij.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.