''Als je vertrouwen sterk genoeg is zou niks uit moeten maken'' ~ Utopia Gekte

2/10/2016

''Als je vertrouwen sterk genoeg is zou niks uit moeten maken''

De ultieme test

Het gesprek over Nicole tussen Ivan en Gabriëlle gaat nog eventjes verder. ''Ik denk dat het inderdaad verstandig is als jullie er een keertje over gaan praten'', reageert Gabriëlle. ''Daarom. Ik kan er nu niet over zitten, we zien wel wat er dan gebeurd. Nu is het gewoon een last van mijn schouder, geen verplichtingen. Ik kan gewoon mijn ding doen, nergens rekening mee te houden'', aldus Ivan. ''In andere woorden'', vraagt Gabriëlle. ''Beslissingen zijn gemaakt'', reageert Ivan. Gabriëlle vind het raar hoe ''shit'' soms kan lopen. ''Ja, maar dat is het leven schat. Ik kan er verdrietig over zijn, maar voor wat weet je? Ik vind het jammer'', laat Ivan weten. ''Het is ook jammer'', reageert Gabriëlle. ''Maar het is zoals het is'', aldus Ivan. ''Voor nu toch'', reageert Gabriëlle. ''Ja, maar ik heb daar geen verwachtingen voor en ga ook geen verwachtingen scheppen. Als het nu zo is waarom zou het dan straks anders zijn. [...] Nee'', aldus Ivan. ''Denk je niet dat het uitmaakt dat er telkens een tussenpersoon zit'', vraagt Gabriëlle. Daar heeft Ivan geen behoefte aan. ''Het is het of het is het niet''. Ivan gaat het niet zoeken. ''Als het het is, is het het. Dat is niet iets wat je moet opzoeken. Je kan heel duidelijk naar elkaar zijn'', aldus Ivan. ''Oke'', reageert Gabriëlle. ''Je gaat het allemaal even laten bezinken'', vraagt Gabriëlle. Ze had al vermoedens en een gevoel. ''Ben je niet verdrietig'', vraagt ze. ''Uh nee. Ik vind het jammer'', aldus Ivan. ''Een teleurstelling'', vraagt Gabriëlle. ''Ja, maar om wat moet ik verdrietig zijn. Om iets wat er niet is? Moet ik dat gaan opzoeken? Nee. Ik kan niet verdrietig zijn. Dan moet ik heel diep gaan zoeken en redenen gaan bedenken waarom ik verdrietig moet zijn, maar ik kan ook zeggen het is zoals het is. Dit was de ultieme test'', aldus Ivan. ''Waarom'', vraagt Gabriëlle. ''Omdat je nu alleen maar op vertrouwen in elkaar kan uitgaan, ondanks alles wat je hoort. Als je vertrouwen sterk genoeg is zou niks uit moeten maken'', aldus Ivan. ''Dat klopt, maar als je iets zou horen uit betrouwbare bron hoe ga je daarmee om dan'', vraagt Gabriëlle.

''Mijn beleving. Daar ga ik naar kijken. Wij kunnen in dezelfde situatie zitten en er kan iets voordoen. Toch zal jij het heel anders beleven dan dat ik het heb beleefd. Het is heel makkelijk om van bovenaf te kijken en een bepaalde mening en oordeel te hebben. Dat hebben we allemaal. Als je zelf weet hoe het zit zou al het andere niet uit moeten maken'', aldus Ivan. ''Niet laten misleiden door het geruis'', concludeert Gabriëlle. ''Dat is het, het geruis'', antwoord Ivan. ''Toch blijft het moeilijk'', vind Gabriëlle. ''Wat? Kijk.... Ik zou nu kunnen zeggen bij wijze van hypothetisch. Ik zou kunnen zeggen jij bent de vrouw met wie ik wil zijn en zal zijn. Ik krijg het gevoel van jou dat dat wederzijds is. Dan heb ik een persoon die ik het allermeest vertrouw wie dat ook mag zijn. Mijn vader, mijn moeder, mijn hondje, mijn geiten. Die vertrouw ik en die komt mij iets vertellen wat mij van mijn gevoel voor jou zou kunnen weerhouden. Als mijn gevoel voor jou sterk genoeg is maakt het voor mij niet uit wat die persoon zegt. Het maakt niet uit hoe oneens ze het er mee zouden zijn. Het is de relatie die ik met Nicole heb. Dat ze het beste met me voor hebben en dat zij dat zo zien oke, maar het gaat om mijn beleving en wat ik voel en dat is het allerbelangrijkste en dat zou op nummer één moeten staan. En als dat het niet is settle ik voor niks minder want alleen dan en als mijn familie dat ook zou zien hebben ze ook helemaal niks om te klagen. Want zij zien dat die persoon er net zo in staat. Die weet dat de liefde puur is'', aldus Ivan.

''Dan hoef ik je ook niet te vragen om de rollen om te draaien want je hebt al een goed voorbeeld gegeven'', aldus Gabriëlle. ''Als ik nu buiten zou staan en shit had gelezen en gezien, dan had mijn gevoel niet veranderd omdat ik weet wat ik voor haar voel. Omdat ik hier met haar ben geweest begrijp je. Als het van haar zelf komt dan is het wat anders, maar ik laat me niet beïnvloeden door het geruis er om heen'', aldus Ivan. ''En wat als je nou een gedragsverandering zou zien zoals dat nu word genoemd'', vraagt Gabriëlle. ''Dan zou ik dat aangeven. 'Wat is er aan de hand, je kwetst mij hierdoor, let daarop'', antwoord Ivan. ''Ja oké. Duidelijk. Het is ook de manier hoe je dingen benaderd of omschrijft inderdaad. Ik probeer het gewoon een beetje te begrijpen'', aldus Gabriëlle. ''Weet je. Ik weet hoe mijn familie is begrijp je. Die zijn begripvol en vergevingsgezind'', laat Ivan weten. ''Dus het zal altijd goed komen'', vraagt Gabriëlle. ''Dus het zal altijd goed komen en ik weet ook hoeveel ze om mij geven en ik neem ze helemaal niks kwalijk'', aldus Ivan. Er volgt een streamlock. ''Dus'', horen we Ivan na de streamlock zeggen. ''Maar het zit, het zit heel diep bij haar denk ik. Daarom kan ze het niet loslaten. Misschien is het een beetje to much, maar goed. [...] Ga maar even bijkomen ik spreek je later'', aldus Gabriëlle. Ivan blijft achter op bed. Hij doet muziek in zijn oren, maar moet die er al snel weer uithalen. ''Hi schatje'', horen we hem zeggen. ''Gaat die goed'', vraagt Victoria. ''Jazeker'', reageert Ivan. Victoria kwam Ivan even een knuffel geven.2 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.