''Als je op deze lijn verder gaat kunnen we niet meer met jullie verder'' ~ Utopia Gekte

2/22/2016

''Als je op deze lijn verder gaat kunnen we niet meer met jullie verder''

''We worden geschetst als een asociale bende''

Een deel van de bewoners is deze avond dus bezig met een theater les. Ze moeten over zichzelf opschrijven hoe ze denken gezien te worden. ''Een lieve, zorgzame, toegewijde persoon. Een doorzetter'', denkt Cees bijvoorbeeld. Na de les zien we de mensen die mee hebben gedaan om kwart voor elf een groepsfoto maken voor de ''See us'' voorstelling. Direct daarna wil Victoria even met Cemal, Michael en Bas praten. ''Het is iets heel kleins wat we even willen bespreken'', laat Victoria aan Michael weten die er niet zoveel zin in lijkt te hebben. Hij vraagt of het wel het moment is. ''Dit is precies wat ik verwacht had. Deze tegen beweging. Gelijk een aanval, het is gewoon een gesprek'', horen we Victoria tegen iemand anders zeggen. Niet veel later zien we Rob, Michael, Cemal, Bjorn, Victoria, Ivan, Ramona en Bas op de vide. Victoria kondigt vervolgens aan waarom ze een gesprek hebben. Het sluit aan bij wat ze net hebben gedaan. Ze moesten namelijk vertellen hoe ze willen dat de buitenwereld hun ziet en hoe ze denken dat de buitenwereld ze ziet. Victoria vind het belangrijk dat ze morgen weer met een frisse energie opstaan, daarom nu nog het gesprek. De dag ervoor hebben ze nog een mooi evenement gehad waar ze tegelijkertijd werden gewezen op dat er twee verschillende realiteiten bij elkaar komen. ''Onze werkelijkheid en de werkelijkheid van buiten. We worden geschetst als een asociale bende. We moeten heel voorzichtig zijn in zakelijk opzicht. Om dat beeld willen mensen geen zaken met ons doen en dat is heel cruciaal want zonder zaken geen samenleving en geen realisering van persoonlijke doelen. Zonder zaken helemaal niks. We moeten heel even allemaal een bewustzijn check hebben. Wie zijn we, wat willen we laten zien. Zorgen dat woorden en daden niet verschillen. Het is een vergrootglas. Als je het één zegt en je je anders profileert is dat exact wat buiten gezien word'', aldus Victoria.

Ramona merkt dat sommige personen het lastig vinden nog om dat beeld te vinden. Dat is zeker nog iets waar mensen dieper op in kunnen gaan. ''Ik zeg niet dat ik het perfect doe, maar als ik kijk naar bepaalde situaties denk ik 'dat klopt niet in de zin met wat er is gezegd'', aldus Ramona. ''We moeten intersectie(?) hebben 'wie ben ik, welke doelen hebben we'. Als we in de samenleving ons imago verkloten kunnen we de BV en stichting opgeven. Welk imago stralen we naar buiten uit. Willen we serieus genomen worden in de stichting zullen we er ook de ... in vinden. Dat betekent niet dat je in het gareel moet lopen, maar met het taalgebruik moeten we er bewust van zijn, dit is ook een kinder programma. een familie programma. Kinderen komen ook op de markt. Er zijn geluiden van mensen die hun kinderen niet meer naar de livestreams durven te laten kijken omdat ze niet weten wat voor gesprek er plaats gaat vinden''. Victoria vind dat kwalijk, dus daar moeten ze op letten. ''Je moet dicht bij jezelf blijven toch. Ik blijf gewoon bij mezelf als persoon'', laat Michael weten. ''Ik ook'', reageert Cemal. Michael zegt dat ze de BV en samenleving apart moeten zien. ''Dat is het probleem, hier woon je op je werk. Bedrijven willen zich niet koppelen aan deze BV. We hebben hier geen werktijden. Dit blijft gewoon doorgaan. Wij zijn afhankelijk van de gun factor. Als ze niet komen kunnen wij niks doen. We zijn afhankelijk van wat mensen van ons vinden. Dat moet je je altijd realiseren. We hebben het nodig. Er moet keihard gewerkt worden. Alles wat in twee jaar opgebouwd word kunnen we in één maand afbouwen'', aldus Rob. Hij was gister pissed off. ''Hier hebben we niet keihard aan gewerkt. Ik tien maanden, hij twintig maanden. Als we hier een feestje hebben en iedereen loopt elkaar te berijden. We willen dat mensen hierheen komen, maar mensen komen hier niet heen omdat ze niet willen dat hun kinderen dit zien en ook zo opgroeien'', aldus Rob.

Ramona benadrukt dat Cemal wel die kant op wil van strippen, ladies nights enzovoort. ''Die kant kunnen we hier niet op. Als je hier strip acts gaat doen, wat voor publiek trek je dan. Ladies nights is geen slecht idee, maar niet in blote bast en met s*ks spelen. In pak kan wel'', aldus Rob. Classy in pak, Cemal staat er voor open. ''Je wil inspirerend zijn, veel leren, groeien. De dingen die je doet denk er over na. Overleg het desnoods'', aldus Rob. Ramona vraagt waarom ze alleen met de mannen zitten. ''Dit gaat ons allemaal aan''. Ook vind ze dat ze moeten kijken naar wat er na een evenement gebeurd. Dat er achter een bosje gewipt word, daar schrikt Ramona dan van. Dat moeten ze dan ook tackelen. Dat kan niet. ''Het is niet iets persoonlijks, het is een zakelijk ding''. In het centraal loopt het altijd uit de hand, maar iedereen krijgt het te horen, zegt Victoria. Bas vraagt of dit gesprek het resultaat is van een hot tub sessie. ''Nee, het beeld wat daarin geschetst kan worden'', antwoord Victoria. Waar ze nu zijn is een enorm verschil met wat ze geschetst hadden van waar ze naar toe wilden. Het kots incident enzovoort zorgt ervoor dat de beeldvorming naar buiten vervuild word. Ze moeten weten in welke setting ze leven. Er zijn ook mensen die tegen Rob hebben gezegd. ''Als je op deze lijn verder gaat kunnen we niet meer met jullie verder. Het moet geen ordinaire bende hier worden''. Michael wil weten waar de grens is bij ordinair. Michael vind drie meiden afwerken in de bosjes heel wat anders dan in de hot tub gaan. Michael kan niet meer geven dan dit. Hij doet al veel stappen terug. Zakelijk gezien kan hij het begrijpen en kan hij er nog wel wat mee doen, maar tot op zekere hoogte. ''Zakelijk gezien moeten we wel dus ik heb geen keus, maar waar ligt die grens. Elk evenement blijft het hetzelfde. Boom vijf elke keer meiden scoren. Waar gaan we de grens trekken. Het moet ook leuk blijven voor ons'', aldus Michael. Rob vraagt zichzelf altijd af zou ik mijn eigen kinderen er naar laten kijken. Dat is de grens bij hem. ''Het wordt om half acht uitgezonden. Die mensen hebben we keihard nodig''. Rob houd van keiharde grove humor, maar dat moet hij daar ook niet doen.

''Het veranderd nu. We nemen de draagkracht op ons dat als het af en toe weer gebeurd, dat als we over die grens gaan dat we dan ook accepteren dat we elkaar daar in spiegelen'', laat Victoria weten. ''Op een normale manier'', benadrukt Michael. Ze gaan de grens met zijn allen bepalen en houden zich er dan ook aan. Michael vraagt of je fuck mag zeggen. Rob vind het niet zozeer een probleem, maar als je dat de hele dag doet met zijn allen dan hoor je niks anders meer. Michael vind het wel een mooi iets dit gesprek en als ze zo de BV kunnen helpen dan graag. Cemal beseft zich dat ze niet te s*ksistische grappen moeten maken of te grof. ''We moeten zachter worden'', aldus Cemal. ''Individuen die dingen willen prima, maar niet meer zonder overleg'', benadrukt Victoria. Ramona vraagt of ze dit morgen ook nog in het centraal gaan bespreken, maar er komt morgen geen centraal. Het komt in ieder geval terug laat Victoria weten. ''Weet dat het niks persoonlijks is. Het is gewoon een zakelijk gesprek die iedereen krijgt'', aldus Victoria. Cemal weet dat hij pittige gesprekken heeft gehad de afgelopen dagen. Om tien voor half twaalf is het gesprek weer afgelopen.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.