Gabriëlle: ''Als je Ivan aan kan kan je iedereen aan'' ~ Utopia Gekte

2/29/2016

Gabriëlle: ''Als je Ivan aan kan kan je iedereen aan''

''Ook al begin je te huilen, reageer. Gooi het er uit''

Omdat de eliminatie er tussendoor kwam hebben we over een paar gesprekken van vanochtend en begin van de middag nog niet kunnen schrijven. We gaan nu het weer rustig is dus nog even terug naar vanochtend zodat jullie straks weer helemaal op de hoogte zijn van alles wat er in Utopia speelt. Gister avond/nacht was er nogal wat irritatie bij Michael over Dominique. Deze ochtend praat Dominique erover met Rowena op de vide. Het eerste kwartier van het gesprek hebben we helaas gemist, maar we pakken het op vanaf het moment dat we er wel bij waren.

''Jij moet gewoon jezelf zijn'', adviseert Rowena. ''Niemand kan me dan handelen. Iedereen blijft dan uit mijn buurt'', denkt Dominique. Rowena ziet Dominique op zo'n moment als gister in haar schulp gaan. Dan is ze heel kwetsbaar. ''Toch word tegen mij gezegd 'je bent helemaal niet onzeker'. Ik heb zoveel contrasten in hoe mensen me interpreteren. Dat ik niet meer weet hoe ik mezelf moet gedragen''. Rowena snapt dat het zo druk is in haar hoofd. ''Luister schat, niet iedereen kan je aardig vinden'', aldus Rowena. Dominique heeft heel graag dat mensen goed met haar zijn. Dan is ze gelukkig. En als dat niet zo is dan vraagt ze zich af wat ze fout heeft gedaan en is ze niet gelukkig. ''Wie weet had Michael gewoon een slechte dag. Ik had ook een confrontatie met hem. [...] Probeer die dingen niet voor anderen in te vullen. Wees gewoon hier, doe wat voor jou goed voelt. Zeg je niks dan zeg je niks. Als iemand wat over je zegt moet je niet het gevoel hebben dat je wat terug moet zeggen'', aldus Rowena. Dominique zit dan met haar mond vol tanden. Ze klapt gewoon dicht. Dat stukje trekt Dominique niet. Die opmerking van Michael deed haar pijn. Dan denkt ze ''ik moet maar helemaal niks meer zeggen, ik zal niet meer praten. Zal ik naar huis gaan?''

''Je bent niet goed. Je moet reageren'', reageert Gabriëlle. Dominique vraagt wat zij zou doen. ''Ik zou flippen. Ik zou zeggen 'hoe bedoel je''', aldus Gabriëlle. ''Ook al begin je te huilen, reageer. Gooi het er uit'', adviseert Rowena. ''Dat heb ik nog nooit gedaan'', reageert Dominique. ''Ook al sta je met een bek vol tanden. 'Ik sta met een bek vol tanden. Ik ben zo gechoqueerd'', aldus Rowena. ''Je geeft nu iemand de kans jou zo klein te maken. Terwijl je al zo klein bent. Dat is echt een no-go. Je moet niet je pijn laten doen omdat je een ander geen pijn wil doen'', laat Gabriëlle weten. Voor Dominique is dat een super grote stap. Dat ze hier nu al over praat in plaats van dat ze er over schrijft is voor haar al een stap. Dit is echt al iets, dat ze bij Rowena op bed gaat zitten en dat Rowena vraagt of alles goed gaat en dat zij eerlijk antwoord met nee. Dat is voor haar al heel wat. Ze wil voor zichzelf opkomen. ''Het is wat het is, maar reageer. Laat je niet kleineren'', aldus Rowena. ''Als je niet reageert gaat diegene alleen maar door. Dat is mens eigen. Als je iemand naar beneden kan halen dan doe je dat gewoon'', laat Gabriëlle weten. Gabriëlle kan vaak voor iemand opkomen, maar de zesde keer moet je het zelf doen. Dominique hoort op zo'n moment wat er gebeurd en dat heeft dan zo'n impact dat ze het eerst moet filteren. Ze zit dan zo met haar bek vol tanden. Gabriëlle zou iemand echt wel op zijn plek zetten. Ze laat het echt niet meer gebeuren. Ze houd teveel van zichzelf om zo met zich om te laten gaan. ''Dan pik je die shit niet. Je moet weten wie je bent, waar je staat''.

Dominique zegt dat ze tegen Michael heeft gezegd dat ze heel graag met hem wil praten, maar dat het even niet uit kwam. Een week geleden heeft hij gezegd ''Je bent helemaal niet onzeker, je bent gewoon nep''. Als er dan zoiets gebeurd als gisteren moet ze dan wel op hem afstappen? Het komt niet vanuit haar zulke opmerkingen. Moet ze daar wel in blijven investeren als iemand zo over haar denkt en haar niet serieus neemt? Volgens Gabriëlle hoef je niet met iedereen door één deur. ''Nee, maar ik zou het graag willen. Iedereen is goed met Michael. [...] Ligt het dan aan mij'', vraagt Dominique zich af. Rowena zegt dat hun op hetzelfde level met Michael zitten. Als hij een opmerking maakt maken hun er één terug. ''Michael zegt gewoon wat hij denkt. Ook over Ivan en dat is hier the beast'', laat Rowena weten. ''Als je Ivan aankan kan je iedereen aan'', aldus Gabriëlle. ''Hij weet wie hij is. Voor wie hij staat. Hij doet het bij jou, maar ook bij ieder ander. Hij trekt geen verschil, is wie hij is, weet wat zijn kracht is, zegt wat hij denkt'', laat Rowena weten. Dominique vertelt vervolgens dat Michael twee weken voor het centraal gezegd zou hebben ''ik vind het eng om met je te bonden omdat ik me zo in jou herken''. Maar hij zegt ook dat ze nep is en niet onzeker. Ze weet niet waar ze hem heeft. Elke keer als ze met hem praat zegt hij iets anders. ''Je moet gewoon zijn wie je wil zijn'', aldus Rowena. ''Niet iedereen kan je leuk vinden Do'', vult Gabriëlle aan. ''Dit is wie ik ben en jij gaat daar maar mee handelen'', aldus Rowena. Dominique weet niet hoe ze het moet aanpakken. Stap één is al gezet, maar ze weet niet hoe ze vanuit daar de volgende stap moet nemen. ''Precies dit zeg je tegen Michael'', aldus Rowena.

Dominique is bang dat hij haar dan niet meer mag. Of dat hun haar niet meer mogen. Rowena mag Michael, maar het is niet dat als hij ruzie heeft met een ander... Ze heeft haar eigen band met Dominique. Het wil niet zeggen dat zijn mening haar mening is. ''Het zou gewoon fijn zijn als we respect voor elkaar zouden hebben zodat we niet met een boog om elkaar heen hoeven'', aldus Dominique. ''Zoek niet naar woorden, spit het'', adviseert Rowena. Dominique moet wel, anders is ze onderuit getrapt en hebben mensen dat gezien en dan doet ze er niets mee. Zo wil ze niet gezien worden. ''Je mag dat jezelf niet aandoen want je bent het wel waard. Kom voor jezelf op'', reageert Rowena. Dominique bedankt haar en omhelst Rowena. ''Ik ben blij dat je naar me toe komt. Door dat je dit soort dingen doet ben je beter te lezen. Ik kan je zien'', aldus Rowena. ''Omdat ik je niet tot last wilde zijn'', laat Dominique weten. ''Wees trots op jezelf'', adviseert Rowena. ''Dat probeer ik. Zie je ook dat ik wil'', vraagt Dominique. ''Ja, dat heb ik toch gezegd tegen je. Ik zie dat je wilt groeien en ondanks dat we niet altijd even close waren heb ik echt wel momenten gehad dat we lachen. Er zijn echt wel leuke momentjes'', aldus Rowena. ''Dat vertrouwen moet gewoon nog groeien, maar ja je ziet me nu meer'', antwoord Dominique. Er volgt een streamlock. Dominique laat weten dat ze tegen Michael gezegd heeft een gesprek te willen. Ze heeft de opening gegeven, maar blijft niet achter hem aanlopen.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.