''Als je dik bent is het gewoon moeilijker, mensen snappen dat niet'' ~ Utopia Gekte

2/03/2016

''Als je dik bent is het gewoon moeilijker, mensen snappen dat niet''

Ramona in tranen

Om één uur zien we Gina in Mark's armen liggen. Ze is weer aan het huilen. Waarschijnlijk vanwege Mark die binnenkort lijkt te willen gaan vertrekken. ''Ga mee even kletsen achter'', zegt hij. Maar daar krijgt hij geen reactie op. ''Je bent heel goed bezig'', laat Mark dan weten. ''Je hebt dit beloofd'', aldus Gina terwijl ze iets aanwijst op een papiertje. ''Jij moet doorgaan met je analyses. Je krijgt alleen maar mailtjes binnen voor je kapsalon'', laat Mark weten. ''Mijn lens zit weer achter in mijn oog'', merkt Gina op. Ze staat op en loopt weg om haar lens goed te doen. Om vijf over één zien we dat Dominique en Bas inmiddels ook in de gym zijn waar Ramona ook al druk aan het sporten was. Niet veel later zien we Bas en Ramona op het bankje voor de gym zitten. Ramona huilt. ''Laat zien dat je sterker bent. Knop om en gaan. Van tegenslagen word je toch alleen maar sterker. Dit moet je motiveren om een goede weg in te slaan want dit wil je niet en je weet wat je wel wilt'', spreekt Bas haar toe. ''Als je dun bent is het makkelijker om te denken ik train mijn benen of billen. Als je dik bent is het gewoon moeilijker en mensen snappen dat gewoon niet. Voor mij is het dubbel zo zwaar. Als ik aan het sporten ben en zie hoe ik er uit zie. Het is gewoon kut. Ik zou ook alleen mijn buikspieren willen trainen of mijn billen. En het duurt zo lang'', laat Ramona weten. ''Zie je zelf geen verandering'', vraagt Bas. ''Nee'', snikt Ramona.

Als ze weer in de gym zijn en verder boksen stort Ramona na twee stompen weer in. ''Ik kan echt niet. Nee ik wil stoppen, ik heb geen zin. Sorry ik ga even stoppen'', huilt ze. ''Zullen we een stukje lopen'', vraagt Bas. ''Misschien'', antwoord Ramona. ''Vond je het vervelend dat Dominique ging mee trainen'', vraagt Bas. ''Nee, maar het is gewoon kut dat ik op de weegschaal ga staan en er niks af is. [...] Dat ik veel eet. Het is lastiger dan iedereen denkt. Het is veel meer dan dat. Zij is hartstikke mooi slank, maar ik zou het ook gewoon graag willen om zo te trainen, maar het lukt gewoon niet en het duurt zo lang. Het is kut. Ik ben zo gedemotiveerd. [...] Dat zeg ik al mijn hele leven en ik ben nog steeds zo. Nog steeds zo dik. Ik ben 140 kilo, mensen kijken me gewoon aan dat ik zo dik ben. Ik weet gewoon dat ik mezelf moet motiveren'', aldus Ramona. ''Ik denk dat het even goed is als je met Gabriëlle gaat praten'', oppert Bas. ''Krijg ik dat weer, dat ik jaloers ben op Dominique, dat is niet waar. Ik ga wel naar Gabs''. Bas en Ramona lopen terug naar de loods en gaan op het rokersbankje zitten. ''Je denkt misschien dat ik gek ben, maar ik kan het echt niet vandaag. Ik voelde me helemaal benauwd. [...] Ik ga even douchen en omkleden. Sorry hoor Bas, maar...''. Bas onderbreekt haar. ''Tegen mij hoef je geen sorry te zeggen. Dat kan je beter tegen jezelf zeggen en niet boos op jezelf zijn''.


1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.