''Als het straks af is kunnen we zeggen dat we ook hebben geholpen'' ~ Utopia Gekte

2/21/2016

''Als het straks af is kunnen we zeggen dat we ook hebben geholpen''

Wil Bas alleen de ''leukigheden''?

Om tien voor half elf zien we Dominique, Bas en Cemal achter de computer. Zo'n twintig minuten later zien we Dominique en Victoria achter de computer. Cees komt om tien voor elf zijn bed ook maar weer eens uit. Daarna is hij al snel in de keuken te vinden waar hij alles in de gaten houd. Cees denkt dat Benjamin nu wel zal stijgen in de poll na de ruzie met Ivan. Dat was ook zo met Bjorn. Dominique vertelt om kwart voor twaalf aan Victoria dat ze complimenten kreeg van een fotograaf dat ze echt mooie foto's maakt. Cemal zien we om tien voor twaalf weer in de gym om te sporten. Bas vraagt nog even aan Dominique hoe ze zicht voelt. ''Beter dan gisteren'', laat ze weten. Om twaalf uur zien we Ivan druk aan het werk op de akker en Gina en Gabriëlle gaan hem helpen. Cemal is dus druk aan het trainen in de gym. Op de achtergrond klinkt er muziek. Een rap van Rowena. Om kwart over twaalf zien we dat Gabriëlle en Gina inmiddels druk aan het meehelpen zijn op de akker. ''Als het straks af is kunnen we zeggen dat we ook hebben geholpen'', laat Gina weten. Gabriëlle benadrukt dat als ze zelf een tuin heeft dat de tuin het dan kan bekijken. Ze gaat dan geen dingen verplaatsen enzo.

Om tien over half één is er iets met één van de kwartels. ''Jullie zijn stoute kwarteltjes. Je mag geen andere kwartels pijn doen. Dat is je familie'', roept Gina tegen de andere kwartels. Ze werken weer snel verder. ''Krijgt hij nu de rest van zijn leven een afgezonderd leven'', vraagt Gina niet veel later. ''Dat is zijn lot'', antwoord Gabrielle. Bas en Dominique zien we op het rokersbankje zitten. Dominique denkt dat Bas alleen de leukigheden wil. Plezier, lol en geen drama. ''Je hebt al vaker gehuild. Loop ik dan weg? Ben ik dan boos op je'', reageert Bas. ''Nee, maar je relativeert het waardoor het voor mij overkomt alsof je het niet serieus neemt. Terwijl het soms best moeilijk is'', aldus Dominique. ''Relativeren is nodig'', vind Bas. ''Je kan het ook op een andere manier brengen. Ik kan zelf ook dingen relativeren. Ik zal het proberen'', aldus Dominique. ''Ik zal proberen om niet te relativeren'', laat Bas weten. ''Je mag wel relativeren, maar niet te hard'', aldus Dominique.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.