''Als blijkt dat ze je echt bewust kwetst dan is het klaar'' ~ Utopia Gekte

2/22/2016

''Als blijkt dat ze je echt bewust kwetst dan is het klaar''

''Als dat het niet is dan is het een heel naar persoon''

We blikten net al terug op wat er vannacht is gebeurd, maar we gaan nog een keer terug naar vannacht. Om vijf voor half één zien we Bas namelijk samen met Ramona op het rokersbankje zitten. ''Ik ga slapen man'', laat Ramona weten. ''Het is beter als je met haar gaat praten'', vind Bas. ''Niet vandaag'', reageert Ramona. ''Als blijkt dat ze je echt bewust kwetst dan is het klaar'', aldus Bas. ''Het zal wel aan mij liggen dan, maar ik ga dit niet trekken Baas. Nee man ik kom hier niet om mensen pijn te doen, maar ik kan dit niet man echt. Ze is gepest weet je, ik wil haar helpen, maar ik kan niet man. Ik heb al gepraat met haar. Ik heb al een keer gepraat, ik wil haar helpen zoeken naar haar zelf, maar alles wat ze doet klopt niet'', aldus Ramona. Ramona heeft ook al een keer gezegd dat Dominique haar kwetst. Er volgt een streamlock. ''Waarom bij mij? Waarom'', vraagt Ramona zichzelf af. ''En dan voel ik me schuldig, dan denk ik wat doe ik? Baassie is mijn mattie. Ik voel gewoon. Moet ik afstand doen? Ik begrijp het niet. Wat doe ik verkeerd? Ik doe zelfs van 'kom bij ons zitten doe dittie dattie'. Als ik onzeker ben en je doet precies dezelfde outfit aan dan wil dat toch iets zeggen. Ik begrijp het niet. En als het nou de eerste keer was zou ik nog denken 'leuk dezelfde outfit chick', maar het is al vaker gebeurd'', aldus Ramona.

Bas vraagt of ze het gezegd heeft. ''Nee'', antwoord Ramona. ''Dan kan ze het ook niet weten'', vind Bas. ''Als je een fotokaart gaat maken ga je toch niet in dezelfde outfit staan of is dat heel gek dat ik dat denk?''. Ramona vind het gek. ''En dan zeg ik nog dat die t-shirt bij mij niet lang komt. Dat is iets van mij, maar je zit er bij. Als je zegt dat je gepest bent en ik ga dat daarna gebruiken dan vind je dat toch ook gek. Ik doe het niet bewust, maar ik hou toch rekening met wie je bent. Ik kan er met mijn verstand niet bij'', aldus Ramona. Ramona wil ook niet op haar stemmen want ze verdiend nog een kans, maar Ramona snapt niet dat als ze haar grens aan geeft ze het nog steeds blijft doen. ''Dan zit ik in een theater workshop met haar, zie ik haar, vraagt ze dingen en dan wil ik haar helpen. Haar laten zien dat ze niet alleen een s*xy ding is, maar nog meer bezit. En ik zal je eerlijk zeggen, ik heb het ook ingehouden omdat ik dacht 'Ramoon je gaat die shit niet opnieuw starten'', aldus Ramona. ''Probeer het in ieder geval met haar te bespreken. Ik kan me niet voorstellen dat ze dit bewust doet. Het komt in mijn ogen in ieder geval niet heel egocentrisch over. [...] Onvermogen je in te leven in een ander''. Bas hoopt dat dat het is zodat ze er aan kan werken. ''Als dat het niet is dan is het een heel naar persoon''. Ramona hoopt dat het dat wel is. Er volgt een streamlock.

''En ik vind het lief dat je met me praat en hier met me zit. Echt serieus, maar ik ben er echt van geschrokken'', aldus Ramona. ''Maar het is hier vaker zo. Er gebeuren nou eenmaal conflicten hier doordat beide partijen zo hoog in emotie zitten dat ze zelf niet meer'', Ramona onderbreekt Bas. ''Dus wat doe ik? Ik stel het uit om rustig te worden'', aldus Ramona. Om tien over half één zijn ze weer binnen. Ramona besluit te gaan slapen. ''Hoor je dat jongens? Om half één 's nachts'', roept Cees die laat weten niet te kunnen slapen. ''Ben je nou opgelucht of niet'', vraagt Michael aan Ramona die in het bed naast hem ligt. ''Ik heb gezegd dat ik het niet snap. Dat ik vanaf nu afstand neem. Op zakelijk gebied niet. Dat ik haar blijf steunen. Ik heb hier geen zin in'', aldus Ramona. ''Ga lekker slapen'', reageert Michael. Niet veel later begint hij over het gesprek van eerder op de avond. Michael vond het raar dat Bjorn erbij zat. Bij elk meisje dat binnenkomt is hij de eerste die er op af springt. Ramona zegt dat ze er verdriet van word. ''Laat het gewoon los, ik laat het ook los'', aldus Michael. Op de vide horen we Rowena praten over naar de vide verhuizen. Ze is er nog niet zeker over, maar Victoria en Dominique vinden het goed. Dominique wil alleen wel graag naast Victoria blijven liggen. Om vijf over één zien we Dominique weer in de caravan met Bas. Ook deze nacht gaat ze daar doorbrengen. Om vijf voor half twee vraagt Bas haar of ze weleens iemand bewust gekwetst heeft en of ze iemand bewust zou kunnen kwetsen. ''Ik denk het niet'', antwoord Dominique op het eerste gedeelte en op de tweede vraag antwoord ze ''Nee''. Even later vertelt Dominique dat het haar is opgevallen dat Michael al twee dagen niet tegen haar gesproken heeft. Dan maakt ze zich daar weer druk om.1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.