''Alles wat jij tegen haar zegt doet ze'' ~ Utopia Gekte

2/19/2016

''Alles wat jij tegen haar zegt doet ze''

''Irritatie ligt sowieso bij jou''

Bjorn en Dominique hadden eerder vandaag een gesprek met elkaar en niet veel later besprak Dominique wat er in dat gesprek besproken was met Victoria. Om half elf zien we ook Bjorn met Victoria praten en ook weer over het gesprek met Dominique. We komen er midden in dus hebben het een en ander gemist, maar het gesprek gaat nog even door. ''Dat is naar mijn idee niet en dat heb ik gezegd. Ik val haar niet aan. Het is een gevoel en dat wil ik delen zodat het niet een ding word en dat ik me ga irriteren. Dat ik denk 'wat is dit, hoe kan dit''. Dat heeft hij ook aangegeven. Hij kan ook denken 'laat maar, ik ga er geen tijd in steken'. Dit is juist positief, want een gesprek voeren heeft hij met veel personen niet gedaan. ''Zij voelde zich heel erg aangevallen, bekeken. Dat is onzin want dan heb je niet geluisterd naar wat ik gezegd heb. Ik ben het gesprek begonnen met dat ik haar graag wilde begrijpen. Dat heeft ze niet gehoord'', aldus Bjorn. ''Jawel, dat heeft ze ook tegen mij gezegd'', laat Victoria weten. ''Wat ze steeds herhaalde is dat ik haar nep vond, maar dat heb ik niet gezegd''. De negatieve punten komen heel erg bekend voor. Dat herkent hij. Hij herkent veel dingen in haar, daarom is het raar dat veel dingen ook niet matchen. ''Alsof ze een masker opzet en tututu doet''. Hij heeft veel veranderingen meegemaakt met mensen, maar dit is gewoon gek.

''Ze heeft zo'n drang naar de perfecte ik worden, de zelfverzekerde volwassen vrouw. Dat ik het idee heb dat ze dertig stappen overslaat en direct naar die perfecte vrouw wil en dat het daardoor kunstmatig overkomt. Ik dacht niet zo hoor toen ik aan het veranderen was, want dat vind ik gewoon arrogant. Ze komt soms echt gewoon arrogant over dat ik denk 'pardon, laat ik nu maar niks zeggen'. Die momenten heeft ze, dat ik denk waar komt dit vandaan. Dat heb ik gezegd dat dat op mij zo overkomt''. Dan vraagt Bjorn bij zichzelf hoe komt dat zo over. ''Komt dat door mij?' Ik relativeer heel veel. Als zij dan zegt 'na ja jij vind dat'. Met andere woorden 'dat vind ik niet, dat is jouw probleem'. Dan vind ik je arrogant. Dat is jammer en niet nodig. Ze laat onbewust dingen vallen als 'daar ben ik me niet bewust van'. Juist dat klopt. Daar praat ze dan heel snel overheen. Dat is een ding dat waar is. Jij bent je er niet bewust van dat je zo doet. Dat is een houding dan ben je niet bewust, maar als je dan meteen zegt dat je daar niks mee wil doen dan denk ik 'ja dat is gek'', aldus Bjorn.

Victoria vind het leuk dat Bjorn zijn kant van het verhaal komt vertellen. Victoria zou Dominique alleen nooit arrogant noemen. Ze zou wel zeggen ''in mijn beleving zou je het anders kunnen doen' Zij kan dat niet relativeren'', aldus Victoria. ''Ik heb niet gezegd dat ze arrogant is, maar dat dat zo over komt'', reageert Bjorn. ''Zij zegt ook 'ik heb niet het gevoel dat ik voor mezelf ben opgekomen, ik voelde me geïntimideerd'', laat Victoria weten. Bjorn irriteert zich soms op bepaalde momenten. ''Irritatie ligt sowieso bij jou'', aldus Victoria. ''Eerst heb je de mensen die dat soort dingen dragen gigantisch onderuit gehaald en even later draag je zelf precies hetzelfde'', laat Bjorn weten over Dominique. Dat ze een blote rug heeft of een diep decolleté is prima, maar dan moet ze niet eerst het een zeggen. ''Zij is nog niet in staat bepaalde relativering en plaatsing te hebben. Als je dat zegt neemt ze dat zo persoonlijk'', aldus Victoria.

Victoria vind het bewonderenswaardig en goed dat hij het zegt, maar Dominique voelt zich heel erg in de verdediging. ''Ik heb gezegd dat ze dat voor niemand hoeft''. Volgens Victoria is er een bepaald misgunnen richting Dominique bij sommige medebewoners. Sommigen vinden haar niet leuk en raar. Er zijn mensen die zuchten tijdens het centraal als zij praat. Dat is Victoria opgevallen en het is ook gezegd. Bjorn denkt dat Victoria de afstandsbediening kan pakken en haar kan besturen. ''Alles wat jij tegen haar zegt doet ze'', aldus Bjorn. Victoria is het daar mee eens. Bjorn vind dat best wel sick. Alles wat een ander zegt is niet waar zolang Victoria het niet gezegd heeft. Bjorn ontkent gezegd te hebben dat het haar niet gaat lukken hier. Vervolgens zegt hij dat hij gezegd heeft dat het niet haalbaar is in vijftien maanden. Dat denkt hij. ''Ze vind dat ze hele grote stappen heeft gemaakt, wat nog helemaal niet zulke grote stappen zijn. Ze denkt dat ze er al bijna is. Je moet stapje voor stapje'', aldus Bjorn. Mensen zeggen ook dat ze het moeilijk hebben gehad, maar het stelt volgens Bjorn niks voor vergeleken met hoe hij het daar heeft gehad. Volgens Victoria is Dominique nog niet gesprek waardig op de manier hoe Bjorn communiceert. ''Ze kan dat nog niet plaatsen''.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.