''Zo blijft er niks meer van jezelf over''. ~ Utopia Gekte

1/10/2016

''Zo blijft er niks meer van jezelf over''.

Dominique is ontroostbaar.

Het feestje is een succes en Utopianen laten aan elkaar weten hoe blij ze met elkaar zijn. Bijvoorbeeld Ramona. Zij laat meerdere keren aan Rowena merken hoe blij ze met haar is. ''Ik ben zo blij dat ik je maatje mag zijn'', horen we door de muziek heen. ''Waar je ook staat, ik sta naast je'', laat Rowena op haar beurt weten. Zij krijgen niks mee van de vele tranen die op de vide stromen. Dominique is namelijk nog altijd ontroostbaar. Victoria praat op haar in terwijl Bjorn er nog altijd als een vijfde wiel bij zit. ''Je bent niet alleen schat. Geloof me, je kan het aan. Ik heb het ook al gezegd op de 1e dag dat je er was. Je weet niet hoeveel potentie je hebt, maar ik weet wat je hebt. En ik ga jou helpen. Het is niet erg dat je het zelf niet ziet'', weet Victoria te vertellen.

Dominique weet niet hoe ze haar potentie moet laten zien. Ze heeft ook totaal geen vertrouwen in zichzelf. Mede omdat dit haar is aangepraat door andere mensen. ''Je krijgt een hoop mensen op je pad die dit soort dingen met je doen. Ik weet het omdat ik jou ook was. Ik heb zo vaak mijn hoofd moeten stoten voordat ik inzag dat ik voor mezelf moest kiezen. Dat ik eerst voor mijzelf moest zorgen. Daar heb ik jaren over gedaan'', vertelt Victoria. Dominique moet leren haar eigen energie niet weg te geven. ''Je kan alleen weggeven wat je over hebt. Zo blijft er niks meer van jezelf over. Ze hebben zoveel lelijke dingen over je gezegd dat je er zelf in bent gaan geloven. Dat deden ze bij mij ook. Dat ik vaag was en onbegrijpelijk en raar. En als je er zelf in gaat geloven dan wordt je ook een beetje raar'', legt Victoria uit.

Bjorn is inmiddels weg en er komt een andere bewoner voor in de plaats. Het is Bas die ook een kijkje komt nemen. ''Focus je op de toekomst'', is zijn advies. ''Ik doe mijn best'', laat Do weten. Wat Victoria betreft zit dat wel goed. ''Stop is met denken. Ik ben er en ik ga nergens heen oké. Al duurt het 3 dagen. Het is belangrijk dat je er nu aandacht aan geeft. Nu het er uit komt. Het heeft lang genoeg geduurd. Laat het los, laat het los, laat het los. Goed zo. Je bent veilig hé. Goed zo. Je gaat je een stuk lichter voelen straks''. Dominique begint wederom veel te huilen. Ze moet veel dingen loslaten: ''Dat ik dom ben, dat ik lelijk ben, dat ik het niet waard ben. Dat ik het niet goed kan, dat ik het niet goed doe. Niemand mag dit doormaken. Echt niet. Niemand anders''. 2 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.