''Ze blijft onvriendelijk hé. Ik weet niet wat ik dat kind misdaan heb'' ~ Utopia Gekte

1/23/2016

''Ze blijft onvriendelijk hé. Ik weet niet wat ik dat kind misdaan heb''

''Het vliegt me allemaal aan''

Om één uur is er opeens weer spanning in de loods. We komen terecht in een woordenwisseling tussen Cees en Gina. Er schijnt een sloop van het beddengoed uit het Cordwood kwijt te zijn. Gina zegt tegen Cees dat ze hem eerder nog heeft zien liggen. Cees houd een sloop in de lucht. ''Nee, niet die Cees'', reageert Gina. ''Nou pak hem maar dan'', antwoord Cees. Zodra ze wegloopt kruipt Cees meteen weer in de slachtoffer rol. ''Ze blijft onvriendelijk hé. Ik weet niet wat ik dat kind misdaan heb'', moppert hij op een meelijwekkend toontje. ''Gaat die Cees'', vraagt Bas die net binnen komt lopen. ''Nee'', antwoord Cees. ''Wat is er'', vraagt Bas verder. ''Nee, laat maar'', antwoord Cees. ''Hij heeft stress'', legt Gabriëlle dan maar uit. ''Stress en onvriendelijke mensen om me heen af en toe'', vult Cees aan. Nogmaals vraagt Bas wat er gebeurd is. ''Niks'', horen we Gabriëlle zeggen, maar omdat Cees weg loopt en de stream hem volgt horen we niet wat er nog meer gezegd word. Cees besluit zijn act nog even af te maken en gaat op bed zitten kreunen met een hand voor zijn hoofd.

Om tien over één zien we dat Rowena inmiddels met Sascha weer in de wei is waar ze het paardje ook nog even borstelt. Michael is ondertussen de wellness ingedoken waar hij al zijn transformatie spullen heeft uitgestald. We zien een jurk, een hele lading make-up kwasten, een pruik, en siliconen borst opvulling. Michael is zijn nagels aan het lakken en lijkt dus begonnen te zijn aan zijn transformatie naar Megan. Al snel zien we hem de wellness uit komen en op zoek gaan naar nagellak remover. Waarschijnlijk is hij dus niet tevreden met het resultaat. Om vijf over half twee zien we Rowena met Cees in de slaapkamer. ''Heb je stress nu'', vraagt ze. ''Ja, ik voel het aan alle kanten'', zegt Cees op weer datzelfde meelijwekkende stemmetje. Rowena vraagt wat er dan is. ''Het vliegt me allemaal aan'', legt Cees uit. ''Je verjaardag is pas woensdag, daar moet je nu niet mee bezig zijn. [...] Doemscenario dat er geen eten is. Dan gaat iedereen een broodje smeren. Stress niet zo'', aldus Rowena. ''En dan de rotzooi erna. Er moet opgeruimd worden, verkleed worden. [...] Douchen. Ik moet alles nog doen. [...] Ik ben totaal nog niet met de muziek bezig geweest. Ik ben gister de hele dag bezig geweest tot vannacht aan toe. [...] Gina staat op de was en heeft geen handdoek gewassen. Dan zeg ik dat tegen haar en zegt ze 'hij was de hele dag bezet'. Nee voor mij was hij ook niet bezet. Ik heb gewassen, misschien kan jij even vouwen. Dan krijg ik een reactie joh. Ze heeft alleen haar eigen was gedaan. De bedoeling is dat je die van de samenleving doet. Er lag geen handdoek meer in de kast'', moppert Cees.

Rowena benadrukt dat Cees het alleen maar over problemen heeft en dat hij gewoon aan de slag moet gaan. ''Het komt wel goed. Vandaag is vandaag. Je verjaardag is je verjaardag. Laat de was lekker de was. Je doet niks meer. Geen opruimen niks. Je gaat nu douchen. Hop hop lekker alles van je afspoelen en dan ga je rustig aan kijken wat er nog te eten valt en klaar. Want al die problemen zijn we al....'', Rowena maakt haar zin niet af. Opeens begint Rowena te klappen en Cees met zijn trommelstokken in de lucht te trommelen. ''En nu is iedereen toch druk. Dan heb je ruimte voor de telefoon. Je doucht, pakt de telefoon, gaat even oefenen en gaat koken en that's it. We maken er een knaller van een avond van en nu blij zijn. Los laten wat iemand tegen je gezegd heeft. Kan jou het schelen. Hup wegwezen'', aldus Rowena. Cees lacht als een boer met kiespijn. ''Ik zit net even. Eindelijk! Hoe laat is het eigenlijk. Half twee? Dat zal wel onderhand hé'', reageert Cees. Cees kijkt even op de klok en laat weten dat het vijf over half twee is.

Om kwart voor twee zien de dat Dominique weer aan de slag is gegaan in de caravan. Die is ze aan het verven en ook Bas is druk bezig met de spullen die ze gisteren gekregen hebben.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.