Wim wil naar huis, maar Ivan wil hem niet kwijt ~ Utopia Gekte

1/01/2016

Wim wil naar huis, maar Ivan wil hem niet kwijt

Naomi wil niet

Ivan heeft net te horen gekregen dat hij binnen een uur iemand naar huis moet gaan sturen. Naomi barstte meteen in tranen uit en Cees gaf aan wel weg te willen. Het duurt niet lang voor de volgende persoon zich meld. ''Ik zei het gister ook wel. Ik wil naar huis en loop er al twee weken mee. Ik heb nu in principe de kans om mijn borg te houden en anders duurt het denk ik niet lang voor ik zonder mijn borg naar huis ga'', vertelt Wim aan Ivan. ''Maar waarom'', vraagt Ivan. ''Ik mis thuis gewoon heel erg en heb hier al heel wat neergezet. Ik heb mijn speech al klaar'', legt Wim uit. ''Je bent nog niet klaar er is nog zoveel dat je hier kan doen. Ik heb je nodig'', reageert Ivan. ''Maar ik heb thuis ook nodig'', reageert Wim. ''Dus als je het echt niet weet wil ik wel graag, ondanks dat ik het kut vind voor jullie en voor de groep''. Ivan herinnert Wim er aan dat hij hem gezegd heeft dat hij Ivan ooit gaat uitzwaaien. ''Ik heb het gevoel dat ik daar op terug moet komen. Ik heb het gewoon echt zwaar'', reageert Wim. Ivan zegt hem daar wel bij te willen helpen. Wim vraagt zich af of hij daar nog behoefte aan heeft. ''Ik heb je nodig. Utopia heeft je nodig'', aldus Ivan. Wim vond dat hij dit moest zeggen. ''Is eerlijk van je''.

''Groepsbelang en de jeugd heeft de toekomst'', horen we Cees zeggen. Om kwart over twee zien we Ivan met Naomi wandelen. ''Waarom ben je verdrietig'', vraagt hij. ''Ik wil heel graag hier zijn, maar ik mis ze zo erg. Ik zit hier al heel lang mee, ik wil ze trots maken en laten zien dat ik het ook zelf kan en dat is soms moeilijk''. Ivan snapt dat. Naomi weet niet zo goed wat ze nu moet. Waar ze wel of niet goed aan doet. ''Je ouders zijn heel trots op je'', laat Ivan weten. ''Ik mis gewoon mijn eigen leven, maar ik weet niet of ik er goed aan doe om naar huis te gaan. Ik zou heel graag naar huis gaan en ergens roept het ook. Ik ben ook trots op wat ik hier heb gedaan. Het zou raar zijn om de poort uit te lopen, maar ik weet niet of ik er goed aan doe. Nu is de kans zo dichtbij en dan wil ik het eigenlijk niet'', legt Naomi uit. ''Omdat je bang bent wat je ouders er van denken'', vraagt Ivan. ''Ja'', zegt Naomi. Volgens Ivan heeft Naomi niks meer te bewijzen. ''Het komt goed'', laat hij weten. Naomi huilt. Naomi weet echt niet of ze weg wil. ''Je hebt hier al zoveel bereikt schat'', laat Ivan weten.

''Wat denk je zelf'', vraagt Naomi. ''Ik denk dat ik het nu wel weet'', reageert Ivan. ''Maar ik weet niet of ik wil'', meld Naomi dan snel als ze de bui al voelt hangen. ''Het komt echt goed. Je hoeft niks te zeggen'', reageert Ivan. ''Maar nu ga je me misschien weg sturen, maar ik weet niet of ik wel weg wil. Ik ben nu veel te emotioneel ervoor. Ik wil laten zien dat ik het kan. Ik ga er vet veel spijt van krijgen als ik nu weg ga''. Ivan benadrukt dat ze dag in dag uit haar best heeft gedaan. ''Ik denk niet dat ik nu weg wil'', laat Naomi weten. ''Het komt wel goed, ik ga gewoon weigeren'', reageert Ivan. Maar volgens Naomi kan dat niet. ''Ik moet me herpakken. Ik wil niet weg. Ik ben nog niet klaar''. Ivan zegt dat hij Wim niet weg kan sturen. ''Het is Cees of jij'', meld hij. ''Ik weet niet of ik wil'', reageert Naomi. ''Maar ik maak de keuze schat'', benadrukt Ivan. ''Ik ga er heel goed over nadenken''. Naomi zegt er spijt van te krijgen. Ze smeekt Ivan zowat om er goed over na te denken. ''Ik wil echt nog niet weg. Denk alsjeblieft aan wat ik gezegd heb''. Ivan vind Naomi's kracht bewonderenswaardig en belooft haar goed na te gaan denken.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.