Wim kan niet wachten om aan het werk te gaan. ~ Utopia Gekte

1/19/2016

Wim kan niet wachten om aan het werk te gaan.

De horeca keuken slopen.

Zojuist werd duidelijk dat er een café in Utopia gaat komen. Op de plek waar momenteel de horeca keuken van Vanessa nog staat. Maar die staat er dus niet lang meer. Wim kan niet wachten om de boel te gaan slopen daar voor zijn nieuwe prestige project. Een echt Utopia café met drank in overvloed. ''Als we straks het centraal hebben gehad knallen we meteen die horeca keuken uit elkaar'', horen we Wim heel stoer zeggen. Al snel trekt hij zijn keutel weer in omdat het helemaal nog niet kan. Er komen een aantal evenementen aan de komende dagen dus er kan alleen voorbereidend werk worden gedaan. Na de evenementen kan het echte sloopwerk gaan beginnen. Als er tenminste toestemming wordt verleend straks in het centraal. Maar alles is toch al goedgekeurd door 'de overheid' anders was Wim niet eens aan de tekeningen begonnen.

Het centraal begint wat later dan de bedoeling was. Cees heeft namelijk zijn drumles ingepland op dezelfde tijd als het centraal. Hij legt aan Mark uit dat het niet anders kan. En dat hij het al meerdere malen aan de hele groep kenbaar heeft gemaakt. Mark blijft op zijn beurt herhalen dat hij pas gisteren het een en ander wist. Ze bakkeleien wat heen en weer zonder dat het uit de hand loopt.

Huisjes experiment.

Elders in de loods spreekt Rowena Ramona even aan. Ze wil later vandaag nog met haar gaan zitten om over het huisjes idee te praten. ''Om het levendig te houden'', laat Rowena weten. Ramona vind het allemaal prima. Rowena loopt door naar Dominique en Bas die aan het eten zijn in de loods. Ook bij hen kaart ze het huisjes experiment nog eens aan. Nu er veel gaat veranderen in de loods wil ze graag weten hoe het nou verder gaat met de huisjes. ''Die jongens zijn natuurlijk bezig nu met het bruincafé, wat helemaal leuk is. Maar als we toch bezig zijn met de loods. Omdat we natuurlijk al bezig waren met het experiment, en het nu op een laag pitje is. Ik ben er nog wel een voorstander van. Misschien is het verstandig om er wat mee te gaan doen. Hoe gaan we aan geld komen? Hoe zien we het voor ons? Er zijn nog steeds veel mensen die interesse hebben in het experiment. En daar moeten we gebruik van maken'', aldus Rowena. Bas denkt dat als ze één huisje er bij hebben en wanneer de studio en cordwood zijn geïsoleerd, dat ze al een heel eind zijn. Rowena stelt voor om hun basisinkomen bij elkaar te leggen. We gaan het gesprek verder niet volgen. Ze komen er later toch weer op terug tijdens het centraal. Anders vallen we straks net zo vaak in herhaling als de bewoners zelf. :-)
1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.