''Vuile vieze gluiperd dat je er bent''. ~ Utopia Gekte

1/11/2016

''Vuile vieze gluiperd dat je er bent''.

Cees is niet geliefd.

De afgelopen nacht hebben Rob en Ivan een lang gesprek gehad over Cees. Het was al erg laat en er zijn flink wat harde uitspraken gedaan. Wellicht mede door de alcohol die genuttigd is. Benjamin zat er ook bij, maar een beetje voor de sier. ''Ik kan dat niet verwerken in mijn hoofd. Als ik dat aangeef dan maak ik hem af, verbaal'', horen we Rob zeggen. ''Maak hem dan af'', laat Ivan weten. Maar dat kan Rob niet. ''Omdat ik zijn handicap zie. Zijn handicap is zijn gewoontes zijn hele leven lang. Ik zie nog steeds die man die een bepaald overlevingsmechanisme heeft in zijn eigen manier van denken. Ik herken zijn patroon. Bijvoorbeeld Ramona. Hij is zoals die is en zijn verdriet is ook echt. Hij is wel een mens, maar weet je.. Ik ben er gewoon klaar mee. Ik merk dat ik na 6 maanden klaar ben met begrip tonen omdat ik weet dat het eenrichtingsverkeer is. Niet per se naar mij toe, maar als er een nieuwe binnen komt. Ik herken het gewoon'', aldus Rob.

Even later in het gesprek...

Ook de leeftijdskwestie van Cees komt ter sprake. ''Toen hij op de bank zat, vroeg ik of hij zenuwachtig was. Dat was hij niet omdat hij nergens heen zou gaan. Omdat ze anders precies hetzelfde als buiten zouden doen, dat ouderen niet meer mee tellen. Dat is echt het gene wat mij het meest snijdt. Vuile v... Het gaat om karakter hier binnen en het heeft geen reet met leeftijd te maken. Maar als we jou er uit stemmen dan tellen ouderen ineens niet meer mee. Dat is teveel in mijn kop om te verwerken. Mijn vader is 3 jaar ouder en geloof me. Niet vergelijkbaar. Dat is niet vergelijkbaar. Maar dan zegt hij nog superjong te zijn. En aan de andere kant zegt hij ik ben een oude man. Hij is 61, dat is geen oude man, doe ff normaal'', is de harde waarheid van Rob. ''Ik heb tegen hem gezegd en dat blijf ik zeggen, ik ben er klaar mee. Zeg gewoon Cees wat is er aan de hand? De ene keer zeg je dit en dan weer dat. En dan zeg je dat je niet liegt, maar wat is liegen dan? Als je exact het tegenovergestelde zegt. Wat is het'', vraagt Ivan zich af. ''De waarheid verdraaien'', aldus Rob. ''Precies zoals het hem uit komt'', vult Ivan verder aan. Letterlijk elk woord uit dit gesprek horen? Bekijk de hele video:
0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.