Veel tranen bij Ramona deze ochtend. ~ Utopia Gekte

1/06/2016

Veel tranen bij Ramona deze ochtend.

Post ontvangen.

Ramona en Cees hebben deze ochtend post ontvangen. Vol goede moed ploffen ze op de bank neer om de post te openen en door te lezen. Voor Cees is het al de zoveelste keer dat hij post ontvangt, maar voor Ramona is het haar eerste post moment. Een lange tijd zitten de twee in stilte hun post te lezen. Ramona is emotioneel en de tranen rollen over haar wangen. We zien en horen haar snikken en soms stopt ze even met lezen om haar tranen weg te vegen. Pas als Gabriëlle aan komt lopen krijgen we wat te horen over de inhoud van haar post. Gabriëlle vraagt namelijk of ze goeie post gehad heeft. ''Jawel, maar mijn moeder heeft het zwaar. Dat ze me missen'', antwoord Ramona. ''Maar ze willen niet dat je naar huis komt toch'', vraagt Gabriëlle verder. ''Nee, ze missen me gewoon''. Ramona leest weer in stilte verder tot ze haar momentje voor de camera pakt. ''Het komt goed. .... en mama thank you voor de brieven. Zo fijn! Ik mis jullie''. Ook heeft Ramona een brief van Armanda gekregen. ''Thank you Armanda''. Gabriëlle is verbaasd. ''Echt! Zij mag ook iedereen schrijven''. Ramona vertelt dat ze een heel liefdesverhaal heeft geschreven. ''Je mag het straks wel lezen''. Even later is Ramona opeens niet meer emotioneel en horen we haar lachen. ''Dankje Guy, ik ga stuk!''.

Cees heeft tot nu toe ook goede post, maar laat er niet veel over los behalve dat hij hele lange brieven heeft ontvangen. Ramona vertelt wel nog even verder, maar het is allemaal wat onduidelijk. ''Ze hebben niks negatiefs gezegd... Dat het gedoe met... Ze begrijpen het nog niet en ik moet het gaan uitleggen, maar ik begrijp het zelf ook nog niet''. Ook heeft een vriendin in de brief gezegd dat ''hij'' haar de groetjes doet. ''Als je niet verder dan dat wil dan moet je mijn keus ook accepteren. Vriendschap komt van twee kanten''. Als Ramona van de bank op staat en weg loopt vraagt iemand anders ook naar haar post. ''Het is een beetje dubbel, maar het is oké. Ik had het niet zien aankomen''. Na een poosje pakt ze weer een momentje. Ze somt alle namen op van wie ze post heeft ontvangen en bedankt  ze. ''Ik ga rocken, ik kom pas over misschien dertien maanden thuis. Ik ga dit rocken''.

''Ohh ik mis je zo. Oh mama ik mis je zo'', zegt ze huilend wanneer ze nogmaals door de foto's heen kijkt. De tranen van gemis blijven stromen en Ramona heeft het even heel moeilijk. 


1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.