Veel animo voor rondleiding van Cees ~ Utopia Gekte

1/31/2016

Veel animo voor rondleiding van Cees

Wim ligt ziek op bed

De markt is van start gegaan en de bewoners zijn druk bezig. Dominique zien we om kwart voor twaalf al druk in de weer met het maken van foto's. We komen er achter dat je per bewoner moet betalen dus je kan net zo goed twee keer op de foto gaan. Bijvoorbeeld één keer met Ivan en één keer met Bas in plaats van 1 keer met Bas en Ivan tegelijk. Want je moet per bewoner betalen. Cees verzamelt ondertussen mensen die met de rondleiding mee willen. Hij weet zijn megafoon niet meteen aan de praat te krijgen, maar na het indrukken van alle knopjes doet hij het opeens weer. Om kwart over twaalf zien we Mark, Benjamin en Rob in Le Luifel staan. Rob is zijn bed dus weer uitgekomen en werkt net als Gina, Gabriëlle en Ivan die allemaal ziek zijn (geweest) gewoon weer netjes mee. Ramona komt bij Ivan melden dat één van de stands nog niks verkocht heeft en dat ze daar dus even moeten gaan helpen. Ivan reageert dat er nog veel meer kramen op dat moment nog niks verkocht hebben. Straks komt de 2e shift bezoekers en die shift is helemaal uitverkocht. Dan komen er 250 mensen in één keer het terrein op. Volgens Ivan zal het dan wel goed komen.

Wim zien we om half één nog steeds in bed liggen. Hij is ziek dus heeft er een goede reden voor, maar het is sowieso niet zo erg dat hij zijn rust pakt. De afgelopen dagen heeft hij namelijk continu keihard staan werken aan het bruin café om dat af te krijgen voor de markt. Cees is druk bezig met het geven van een rondleiding en het is mega druk bij hem. De rondleidingen blijven dus een succes. Cees werkt weer met v'tjes zodat hij kan controleren wie er betaald hebben en wie er gewoon zijn aangeschoven. Best wel slim, want met zo'n grote groep zie je het niet zo snel als er gewoon iemand aanschuift en meeloopt. Gina en Ramona staan even later nog steeds druk te werken in Magiwirosti. Het is er minder druk dan bij Le Luifel, maar ze hebben wel regelmatig klanten. De standhouders hebben deze keer een aantal eet en drink bonnen gehad waarmee ze af kunnen rekenen. Gina wist niet dat er twee verschillende bonnen waren en heeft al een paar keer een verkeerde bon gehad. Gelukkig is er een standhouder die het haar uitlegt zodat ze er redelijk op tijd achter komt. Als de standhouder weer weg is vraagt Gina ook nog even bij Mark na hoe het nou precies zit. Met drink bonnen kun je alleen een drankje halen en met eet bonnen alleen een hapje. Het is dus niet zo dat ze met een drink bon alsnog een panini bij haar kunnen halen.1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.