Rowena onzeker en in tranen na het centraal ~ Utopia Gekte

1/19/2016

Rowena onzeker en in tranen na het centraal

''En toch vind ik soms dat ik te weinig doe''

Na het lange centraal gaat iedereen weer zijn eigen weg. Dominique laat weten nog een dagje vegan te zijn en Rowena zien we om vijf voor drie opeens huilen. Er lopen wat tranen over haar wangen en Ivan is bij haar om met haar te praten. Rowena is bang dat ze haar plek in de markt niet goed doet. ''Weet je hoe blij ik met je ben. Dat ik anderen er bij betrek is niet omdat ik vind dat je het niet goed doet, maar straks sta je er alleen voor. Dan is het belangrijk dat anderen er bij zitten'', legt Ivan uit. Rowena geniet te weinig van wat er allemaal aan zit te komen. Ze voelt een bepaalde druk en wil alles goed doen. Rowena wil zich tot zaterdag ergens op richten en daarna weer met de markt aan de slag. ''Maar het is gewoon lastig''. Ivan benadrukt dat ze niet teveel hooi op haar vork moet willen nemen. Hij snapt dat ze alles wil doen en alles goed wil doen en dat kost energie en tijd. ''Ik ben niet zo heel stress bestendig'', aldus Rowena.

Rowena heeft prestatiedrang. ''Dat zorgt ervoor dat jij daar staat en de shit bent'', aldus Ivan. Rowena is van mening dat ze gas terug moet nemen. Ze staat nu in de zesde versnelling en gaat ineens aan alles twijfelen of ze het wel goed doet. ''Doe je je best'', vraagt Ivan. Rowena zegt van wel. ''Klaar. Dan hoef je er niet over te twijfelen. [...] Wie nemen er nou zoveel verantwoordelijkheden op zich'', aldus Ivan. ''En toch vind ik soms dat ik te weinig doe. [...] Zoveel druk die ik op mezelf leg''. Ivan vind ook altijd dat hij te weinig doet. En af en toe is het ook wel goed om een stap achteruit te doen, is Ivan van mening. ''Ik hoef me geen zorgen te maken, maar het was net het emmertje dat te vol liep''. Rowena wil het dan weg stoppen en weglopen, maar dat gaat niet. Ze wil Ivan bedanken. Soms heeft ze die zelfrealisatie nodig. Ivan zegt dat ze soms ook arrogant mag zijn en zichzelf mag prijzen voor wat ze doet. Haar talenten en daar trots op zijn. ''Oké niet arrogant, maar trots. Trots op wat je kan. Trots op wat je doet en dat ook uitlichten. Je mag het ook echt zijn. Je bent ook gewoon goed'', aldus Ivan. ''Thanks'', laat Rowena weten. Ze moet gewoon weer even balans vinden.


1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.