Michael is verslaafd geboren ~ Utopia Gekte

1/19/2016

Michael is verslaafd geboren

''Mijn hele leven is een familie drama geweest''

Net schreven we al over Rowena die onzeker en in tranen was, maar zij is niet de enigste. Een paar minuten later zien we namelijk ook opeens een traan over Michael's wang lopen. We komen midden in een gesprek terecht en horen Michael nog net zeggen dat hij verslaafd geboren is. Daarna vertelt hij dat zijn moeder toen ze veertig was overleden is aan een overdosis. ''Ik ben mijn ouders en familie kwijt geraakt''. Rowena is sprakeloos, maar vind het wel mooi dat hij het wil doen. ''Voelt het goed om dat te doen'', vraagt ze. ''Waarom zou ik het niet met iemand delen. Het heeft mijn zus en mijn leven kapot gemaakt en misschien snappen mensen dan dat ik op sommige dingen op zo'n manier reageer''. Michael zegt zelf ook drugs te hebben gebruikt en ervan te hebben geleerd. Misschien is zijn verhaal een mooie aansluiting op die (drugs) verslavingsweek. Laten zien wat het doet met mensen en hun familie. ''Mijn hele leven is een familie drama geweest''. Rowena snapt wel wat Michael bedoeld. ''Angst, verdriet, boosheid''. Michael vult haar aan. ''Onwerkelijkheid, onbegrip. Dat heb ik nu pas''. Rowena had soms razernij en moord neigingen.

''Begin maart is het'', laat ze weten. ''Dan schrijf ik het rustig op papier en kan ik er wel een lezing over houden'', aldus Michael. ''1 maart is dan voor de professionals. De dokters. 3 maart is dan voor de ervaringsdeskundige. Ik, Benjamin en jij spreekt dan. Misschien nog een vriend van Utopia'', aldus Rowena. Rowena heeft zelf XTC en coke geprobeerd, maar GHB durft ze niet. ''Heel goedkoop en heel verslavend''. Michael is het daarmee eens. ''En je kan er gewoon aankomen wanneer je wil''. En volgens Rowena kan je ook niet zomaar stoppen. ''Want dan ga je dood''. Ook ga je meer drinken omdat volgens Rowena de roes hetzelfde is. Volgens haar zijn er zelfs ouders die niet eens weten wat GHB is. ''GHB is drugs dat niet in je bloed te vinden is. Onvindbaar nog steeds'', laat Michael weten. ''Ik ben niet verslaafd geweest, maar bij ons word het gebruikt voor andere dingen. S*ks of tijdens een feestje als je lang doorgaat. [...] Inschenken en dat je niet meer weet hoeveel. Dan lig je uiteindelijk in het ziekenhuis. Dan lig je onzin uit te kramen in het ziekenhuis en moeten anderen navertellen wat jij aan het doen was. [...] Ik ben niet verslaafd. Wel geweest, of nou ja een goede gebruiker. Een party verslaving''. Tot zijn 20e/21e, laat Michael weten. Daarna is hij weg gegaan uit Amsterdam. ''Op een gegeven moment tekent het gewoon je leven'', laat Rowena weten. Zij was 25 toen ze besefte ''dit is niet het leven dat ik wil''. Volgens Michael krijg je het ook onbewust mee. Bijvoorbeeld bij het ''drank en drugs'' liedje en shirts die gewoon buiten aan winkels hangen in Amsterdam waarop Scarface een lijntje snuift. ''Het word gedoogd hier in Nederland''. Michael gaat het uitschrijven en heeft er echt de tijd voor nodig. Hij gaat zijn verhaal op papier zetten en daarna de belangrijke dingen er uit halen en daar één verhaal van maken.

Uiteindelijk gaan ze over op een luchtiger onderwerp. Michael koopt altijd veel kleding en gaat altijd veel uit eten. Hij vind het al erg om meerdere dagen in dezelfde kleding te lopen.1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.