Ramona in tranen: ''Ik ben toch niet alleen het dikke meisje'' ~ Utopia Gekte

1/09/2016

Ramona in tranen: ''Ik ben toch niet alleen het dikke meisje''

''Ik kan niet begrijpen dat iemand me dit aandoet''

De bewoners zijn nog lang niet uitgepraat over het voorval tussen Ramona en Cees. We hebben er al vier keer over geschreven en dat is vaak genoeg dus dit gaat het laatste bericht erover zijn. Cees heeft zijn excuses net namelijk al netjes aangeboden aan Ramona nadat Bas hem erop had aangesproken. Want ook Bas en Gabriëlle vonden het namelijk niet kunnen. Om tien over half tien zien we onder andere Ramona, Gina, Gabriëlle en Bjorn op de vide. Cees heeft dus net zijn excuses aan Ramona aangeboden, maar Ramona zit er nog steeds mee. ''Het is ook niet zijn zaak'', is Gina van mening en Ramona laat weten woest te zijn. Gabriëlle weet niet hoe Ramona het aan moet pakken, maar vind het wel vervelend voor haar. ''Ik zit nu met jullie hier en ik kan niet begrijpen dat iemand me dit aandoet. Ik ben toch niet alleen het dikke meisje. Ik ben in shock. Ik kan niet bevatten dat ik zo in beeld kom. Ik vecht hier al zo lang tegen en iemand pakt me hier continu op. Wat verwacht je van mij. Het voelt gewoon alsof iemand me pest'', aldus Ramona. Aan haar stem horen we dat ze het er echt moeilijk mee heeft en het lijkt er ook op dat ze er om moet huilen. ''Je moet je niet laten demotiveren door zo iemand. Het is onwijs kwetsend'', aldus Gina.

''Ik sta ook voor de volle vrouw. Ik ben ook dik, ik doe er ook wat aan. Ik toon me f*cking kwetsbaar'', aldus Ramona. Gina vind het stoer van haar. ''Hij heeft geroepen 'het lijkt wel of die meid door die hakken heen zakt'. Het is zo'n schande dat je dat over mij op tv zegt'', aldus Ramona. Er volgt een streamlock. ''Probeer het ook op tijd bij hem aan te geven. Misschien heeft hij dat nodig'', adviseert Gina. ''Zet hem op zijn plek. Misschien snapt hij het echt niet! Laat niet over je heen lopen. Je bent niet zo'n chick'', vult Gabriëlle aan. ''Er zijn ook grenzen voor iemand die op leeftijd is'', vind Gina. Bjorn vind het vooral respectloos wat Cees doet. ''Als je daar iets over zegt heeft het niks te maken met het niet respect hebben voor ouderen''. En ook Gina is van mening dat Ramona er best wat van mag zeggen. ''Zet die kerel gewoon rustig op zijn plek'', aldus Gabriëlle. Maar volgens Ramona praat hij met alles wat ze zegt toch door haar heen. ''Dit is mijn kwetsbare kant'', legt ze uit. En weer volgt er een streamlock. ''Ik snap het niet, maar ik zou niet van een meisje met overgewicht, die er tegen aan het vechten is een foto maken van haar eten'', aldus Ramona. ''Dit is toch heel provocerend'', aldus Bjorn. Gina adviseert Ramona om zich niet te laten demotiveren. ''Zet hem op zijn plek. Dat voelt voor jou ook bevrijdend. Hij had het bij mij niet moeten flikken. Sorry'', aldus Gabriëlle.

Nadat Ivan in een spoed centraal zijn excuses heeft gemaakt over wat er met de hond is gebeurd praten ze op de vide nogmaals verder over het foto incident. Bjorn vind het echt heel erg. Het raakt hem heel erg dat het voor Ramona aanvoelt als pest gedrag. ''Ik had dat niet. Er was niemand die een opmerking maakte. Iedereen steunde me, maar het is lullig'', aldus Gabriëlle. ''Dit doet gewoon pijn'', is Dominique het ermee eens. Gabriëlle weet wel dat Cees zelf ook heel gevoelig is en dat hij het misschien niet verkeerd bedoelde. ''Hij beseft toch wat hij zegt en doet en wat voor impact dat heeft. Hij is toch de oudste hier'', aldus Bjorn. ''De oudste, maar niet de wijste'', vult Dominique aan. Ook beneden praten Bas en Rowena er over verder. ''Hij zag daar totaal geen kwaad in. [...] Dat is moeilijk te begrijpen, maar dat is echt. Hij gaat zijn excuus aanbieden, want hij is zich er niet bewust van dat hij haar daarmee kwetst'', aldus Bas. Als op de vide Gabriëlle aan Nicole vraagt hoe het nu met Ivan is volgt er weer een streamlock.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.