Ramona in tranen: ''Voor mij ook een kans om een keer anders te leven'' ~ Utopia Gekte

1/11/2016

Ramona in tranen: ''Voor mij ook een kans om een keer anders te leven''

''Ik had nooit verwacht dat ik hier zou komen''

Het gesprek tussen Ramona en Rowena gaat nog even verder. ''Ik vind het fijn dat ik even met je kan praten'', laat Ramona weten. ''Iedereen heeft die periode dat die denkt dat je naar huis wilt. Nu moet je rocken. Focus je op je sport en ga lekker praten straks''. Ramona laat weten dat ze ook voor zichzelf in Utopia moet zijn. Ze is teveel bezig met wat er om haar geen gebeurd. ''Ook dat is een fase. Ook dat kan je weer terugpakken. Het gebeurd, je beseft het en je gaat terug naar waar je vandaan kwam'', aldus Rowena. ''Het is ook zo gek. Ik had nooit verwacht dat ik hier zou komen. Dat ze mij zouden uitkiezen. Dat is ook zo gek. Het gekke is, heel veel mensen weten wat ze thuis hebben en zo. En nu.. Ik heb het hier beter dan thuis''. Rowena vraagt in welk opzicht. ''Mijn moeder en ik hebben nog steeds niet echt veel. En ik moet thuis wel veel werken om de boel draaiende te houden'', aldus Ramona. De tranen stromen inmiddels over haar wangen heen. ''Ik voel je'', laat Rowena weten. ''Dit was voor mij ook een kans om een keer anders te leven'', aldus Ramona. Rowena vind het dapper van haar dat ze dit zegt. ''En ik weet dat je moeder je dit ook gunt. Die wil ook dat haar meisje shined. Je hebt zoveel potentie. Als je hier rocked heb je buiten betere tijden. Laat jezelf zien snap je. [...] Je hebt veel verantwoordelijkheid voor zo'n jonge meid merk ik nu. En dat siert je. Dat is mooi. [...] Ga shinen. Dat doe je gewoon. Je shined echt al. Laat je niet gek maken door situaties die veel erger lijken in je hoofd dan dat ze daadwerkelijk zijn. Het is een moment opname, niet wie je daadwerkelijk bent'', aldus Rowena.

''Ik gun mijn moeder ook een beter leven. Ik wil laten zien wat ik kan om buiten ook mooie dingen te doen'', vertelt Ramona. ''Als jij spreekt over theater. Ga een workshop geven. Dat pak je mooi op. Je bent hier pas en buiten staat er zoveel meer op je te wachten, maar dit is nog niet het moment. Je gaat nog zingen. We gaan een track opnemen. Er staat nog zoveel in het verschiet en het is niet erg om te huilen. Juist door die kwetsbaarheid zien mensen hoe je bent. Dat je hier bent is al een hele opdracht op zich hé''. Ramona gaat deze week beginnen met de eerste workshop voor de voorstelling. Dat vind ze fijn om te doen, maar soms mist ze ook gewoon haar moeder. En ze hoopt gewoon dat het daar ook goed gaat. Soms voelt ze zich schuldig. Ze wil Rowena, Bas en Gabriëlle meer vertellen. Dat er nog zoveel meer is, maar dat kan ze gewoon niet. ''Dat is nog. Dat komt buiten ook wel, maar het is gewoon, het is lastig om iets, om mijn moeder... Het gevoel dat mijn moeder alleen is, maar dat is oké want het gaat heel goed met haar'', vertelt Ramona. ''Je moeder gunt het je hé. Ze willen ook dat je gelukkig bent en dat je het goed doet. Ze is hartstikke trots. Het is niet erg om plezier te hebben. Ik ben zo blij dat je hier bent en ik snap dat je niet alles kan vertellen. Soms moet je voor jezelf kiezen. Ga shinen schatje en relativeer. Het is niet zo erg als je denkt. Shit happens en that's it. Yolo''. De dames breken het gesprek af want er moet afscheid genomen worden van Nicole die het terrein gaat verlaten. Zodra Nicole het terrein heeft verlaten zien we Ramona haar bed weer in kruipen.1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.