''Niet bang zijn hoor, we gaan je geen pijn doen'' ~ Utopia Gekte

1/20/2016

''Niet bang zijn hoor, we gaan je geen pijn doen''

Rob en Ivan nemen Bas apart voor een gesprek

Nadat Sunnery James en Ryan Marciano weer zijn vertrokken lopen Bas en Bjorn naar de studio. ''Het staat er nog. [...] Volgens mij mogen we het ook gewoon hebben'', merkt Bas op over alle DJ apparatuur die er nog staat. ''Zal wel niet'', reageert Bjorn. Bjorn gaat snel achter de booth staan en gaat meteen overal aan zitten en alles bekijken. ''Gaat gewoon vandaag weer weg waarschijnlijk, maar maakt niet uit. [...] Vond je het vet. Het was kicken hé. Zo fucking vet! [...] Lachen, ging het goed? Ik zag ze je wel helpen'', aldus Bjorn. Bas vraagt hoe Bjorn het vond klinken. ''Ik was heel de tijd aan het tellen, maar super lachen toch. Voor iemand die het de eerste keer doet. Je snapt het. Dat is al... Er zijn tien duizend mensen. Miljoenen die DJ willen worden, maar het niet snappen. Tellen is lastig. Lachen man. Leuk, cool'', aldus een enthousiaste Bjorn. Bas loopt weg en laat Bjorn achter in de studio waar hij meteen aan de slag lijkt te willen gaan met de DJ booth.

Om kwart voor vier zien we dat de boodschappen ook weer afgeleverd zijn en Ivan wil Bas even spreken. Hij wil een sigaretje roken en een broeder gesprek aan gaan. Rob volgt. ''Niet bang zijn hoor, we gaan je geen pijn doen'', lacht Ivan. Eerst gaan ze even roken en tijdens het roken mag er niet gepraat worden. ''Kom maar even mee'', laat Ivan weten als ze klaar zijn met roken. Rob loopt ook meteen weer mee. ''Jij en mevrouw Do zijn een dingetje. Het gesprek van de dag. Dus laten we het even voor eens en altijd uit de wereld helpen. Wat is er aan de hand? Wat is er tussen jou en Do'', vraagt Ivan. ''Wij vinden elkaar leuk'', antwoord Bas. ''En? Je bent verliefd'', vraagt Ivan verder. ''Ik denk het wel'', antwoord Bas. ''Ik denk het wel'', herhaalt Rob lachend. ''We hebben wel iets'', legt Bas uit. Rob vraagt of er al gezoend is. ''Ja, ja'', antwoord Bas. ''Je weet hoe relaties hier kunnen gaan. Wat het effect kan zijn. Dat je bijvoorbeeld teveel tijd met elkaar doorbrengt waardoor sommigen daar een mening over kunnen hebben. Ik ben in die situatie geweest en Rob ook. Al was het gevoel bij hem niet wederzijds maar er zijn dingen die op een bepaalde manier lopen waardoor anderen er een mening over kunnen hebben. Het effect is dat mensen dan teveel tijd met elkaar doorbrengen'', laat Ivan weten. ''Afzonderen'', vult Rob aan.

''Ik weet dat dat jouw intentie niet is en dat verliefd zijn, dat je dan veel tijd met elkaar doorbrengt. Heb je dat zelf in de gaten'', vraagt Ivan. ''Ik ben me er bewust van'', laat Bas weten. ''We doen gewoon ons ding en dat we nu veel tijd doorbrengen is omdat we samen die caravan willen pimpen'', legt Bas uit. ''Wat Ivan bedoeld is, pas op voor die valkuil. Dat je het mikpunt word. We willen de oude Bassie terug. Geintjes uithalen. Je weet hoe het hier gaat'', aldus Rob. Bas weet het. In het begin waren hij en Dominique veel met elkaar, maar zoveel zijn ze eigenlijk niet samen. ''Zo zie ik het niet'', aldus Bas. ''Let er in ieder geval op. Je kan het zelf niet zo zien, maar anderen kunnen we het zo opvatten. [...] Om jou daar in te beschermen net zoals jij mij beschermt. Mijn advies uit ervaring ook. Doe je eigen ding en steun haar waarin je kan. 'S avonds als jullie samen zijn zijn jullie samen. Dat is de beste manier waarop je het gangbaar kunt houden voor jullie beiden. En stel, je weet hoe het hier kan gaan. Iemand kan uitvallen. Dan is het een groot gat wat gevuld moet worden als je daarnaast niet je eigen dingen hebt kunnen doen. Kijk naar Naomi en Giorgio bijvoorbeeld. Snap je wat ik bedoel'', vraagt Ivan. ''Zeker'', antwoord Bas. ''Ik denk dat het gevaar voor haar nog groter is'', aldus Rob.

''Ik vind het fijn om je verliefd te zien'', lacht Ivan. ''Zorg ook dat je de oude Bassie blijft'', aldus Rob. ''Die is er nog hoor, wacht maar morgen ochtend'', antwoord Bas. Ivan snapt het niet. Rob legt Ivan uit dat ze Bas zijn caravan hebben gesaboteerd. ''Ze hebben gaten in het dak geboord'', vult Bas aan. ''Dat is kut'', reageert Ivan. ''Het maakt mij niet uit hoor, ik blijf wel doorgaan'', antwoord Rob als Bas over payback begint. ''Gaan we hem nu vastbinden aan de boksbal'', vraagt Ivan. ''Nee, ik ben geen Mark'', reageert Bas die weg loopt. ''Die DJ booth staat er nog gewoon'', laat Bas weten. ''Ja we hoorden Bjorn al bezig'', antwoord Rob.


1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.