Nicole vertelt haar medebewoners over haar vertrek ~ Utopia Gekte

1/07/2016

Nicole vertelt haar medebewoners over haar vertrek

Gina barst in huilen uit

Nicole en Gabriëlle hadden het er net al over dat Nicole maandag om twaalf uur het Utopia terrein gaat verlaten. Alleen Ivan en Gabriëlle wisten het al en eigenlijk was het de bedoeling om het pas op zondag bekend te maken aan de groep, maar vanwege de spanningen trekt Nicole het niet langer. Om iets over twee loopt ze dan ook naar het rokersbankje toe om één voor één al haar medebewoners op de hoogte te brengen van dit nieuws. ''Ik ga maandag naar huis en sommigen weten dat al. Voor mijn gevoel worden er mensen bij me weggerukt en daar zit de frustratie. Het is er uit. Ik ga naar huis maandag. Ivan en Gabs weten dit al twee weken. [...] Mijn hele Utopia is nu vernacheld''. Nicole vertelt dat ze dit voor oud en nieuw al besloten had. Er volgt een streamlock. Na de streamlock laten Victoria en Ramona weten blij te zijn dat Nicole het hun vertelt heeft. Even later zien we haar bij Benjamin. Ze zegt tegen iedereen te vertellen dat ze maandag naar huis gaat zodat ze hopelijk nog een paar leuke dagen hebben. ''Ik ga je missen schat'', reageert Benjamin terwijl hij haar omhelst. ''Wim ik ga maandag naar huis'', laat ze weten als ze de keuken in loopt. ''Dacht ik al'', reageert hij. ''Het is al twee weken bekend bij Ivan en Gabs. Dit is de reden dat er een rot sfeer is'', aldus Nicole. Cees vangt het nieuws ook op en laat weten dat hij al zoiets vermoedde. ''Je weet het zeker'', vraagt hij. ''Ja, maandag om 12 uur, maar het is niet verdrietig hoor. Ik wil de laatste dagen nog een beetje genieten met iedereen''. Ze is het nu individueel aan iedereen aan het vertellen. ''Ik heb straks nog een cadeautje voor je'', reageert Wim. Cees vind het stoer en moedig dat ze deze beslissing heeft genomen. ''Maar er komt ook een mooie tijd aan'', aldus Cees.

Nicole loopt naar boven, de vide op waar Gina druk aan het schilderen is. ''Hé Gina, meid. [...] Ik moet je wel wat vertellen. I love you en ik ga maandag naar huis''. Gina is eerst stil en barst dan in tranen uit waardoor Nicole het ook niet meer droog kan houden. ''Het is klaar'', laat Nicole weten. ''Dat snap ik. Ik dacht het gisteren al toen ik je zag huilen. Ik kan je niet knuffelen'', aldus een emotionele Gina. Nicole benadrukt dat Gina nu de langstzittende vrouwelijke Utopiaan kan worden als ze één dag langer blijft dan vijftien maanden. Maar Gina wil dat nu niet meer. Nicole wil ook niet meer. De koek ik op en ze wil niet meer met deze groep verder. Ivan komt er bij zitten. ''Kan jij niet zorgen dat ze wat langer blijft'', vraagt Gina. Maar dat heeft Ivan natuurlijk al lang geprobeerd. ''Het is gewoon een hele ongelukkige samenloop van omstandigheden. Ik heb het voor oud en nieuw al besloten. Toen kwam dat van Naomi er tussendoor''. Nicole wil haar energie graag steken in buiten. Ze wil verder. Ze is hier klaar en de manier waarop het nu gaat staat haar tegen. Het is op dit moment gewoon niet meer haar Utopia. ''Het kost me heel veel moeite want ik moet echt wat achterlaten'', vertelt Nicole. ''Wij blijven onze Utopia verdedigen'', aldus Ivan tegen Gina. Wim komt er bij zitten en laat weten dat hij het wel verwacht had. Nicole vertelt dat ze het twee dagen voor de Utopiaan van het jaar verkiezing al aangevraagd heeft. ''Ik ga maandag naar huis'', aldus Nicole als Rob ook de vide op komt lopen. ''Serieus? Ik voelde wel iets aan jou'', is zijn reactie. ''Dat is ook de reden dat ik zo gefrustreerd ben en Ivan ook. Omdat dit roet in het eten gooit van mijn laatste dagen. Ik dacht ik doe het zoals het hoort een dag voor vertrek''. Maar dat lukte dus niet. Ze wil haar laatste dagen in harmonie doorbrengen met iedereen zodat ze goed weg gaat.

''Ik voel dat je naar huis wil'', laat Rob weten. ''Mijn moeder wil in april emigreren en ik woon bij haar in huis. Ze wil dat ik goed onderdak heb voordat ze gaat. Alles hier voelt momenteel als verspilde energie'', legt Nicole uit. ''Dan moet je ook niet blijven. Als je hier vijftien maanden vol mag maken dan is dat al petje af'', aldus Rob. ''Ik ben ook kapot trots op mezelf'', laat Nicole weten. ''Volg je hart'', adviseert Rob. ''Sowieso, maar de helft is bij hem'', reageert Nicole. ''Dan moet ik dus ook met hem gaan knuffelen'', vraagt Wim lachend. ''Dat mag hoor'', aldus Nicole. Rob zegt dat hij voordat ze vertrekt nog een tatoeage van haar wil hebben als dat lukt. Arthur blijft in Utopia bij Ivan. Nicole zorgt ervoor dat er thuis een warm nest en een plekje voor hem is als Ivan en het hondje thuis komen. Arthur is hun ''verzekering''. Ivan zou gezegd hebben ''kom hier dan maak ik je nog snel zwanger'' als verzekering voor hem. ''Krachtig van je Nicole. Geen makkelijke keuze, maar wel de juiste keuze'', denkt Rob. ''Dus Naomi, we gaan volgende week sushi eten'', aldus Nicole. ''Weer een vriendinnetje minder in Utopia'', horen we Gina verdrietig zeggen. Niet veel later barst ze weer in huilen uit. Mark komt de vide op om haar te knuffelen. Ook hij is al op de hoogte van het nieuws. Nicole knuffelt vervolgens ook nog even met Gina. ''Ik ga je missen schat. Laat het kaas niet van je brood vreten en kies je mensen verstandig''. Een stuk later vertelt Nicole het ook aan Bas. Zijn eerste reactie is de vraag of ze Ivan ook meeneemt.2 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.