Nicole gaat maandag om twaalf uur Utopia verlaten ~ Utopia Gekte

1/07/2016

Nicole gaat maandag om twaalf uur Utopia verlaten

''Er zijn dagen dat ik denk ik ga ook naar huis''

Na het lange centraal zien we Gabriëlle naar Ivan toe lopen. Ze hebben het even kort over het centraal en gaan daarna over op het onderwerp ''Nicole''. Gabriëlle vond het vertrek van Naomi moeilijk en het lijkt nu alsof ze onbewust afstand van Nicole neemt om straks niet teveel pijn te hebben. Ze weet namelijk al dat Nicole binnenkort gaat vertrekken. Gabriëlle spreekt met Ivan af dat ze even op Nicole af zal stappen om bij te kletsen. Zo gezegd zo gedaan. Meteen loopt ze naar het rokersbankje waar Nicole staat om haar aan te spreken. Als Nicole klaar is met roken besluiten ze samen hand in hand een wandeling te maken over het terrein om rustig te kunnen kletsen. ''Ik wil gewoon even met je lopen. Ik heb gehoord dat je gister hebt gehuild en ik weet dat dit niet voor altijd is dit avontuur samen''. Gabriëlle vertelt dat ze net ook met Ivan heeft gepraat over hun twee. ''Ik voel me gewoon niet. Hoe moet je dat zeggen. Niet meer op mijn plek en dat stoort me. Weet je, ik heb gewoon het gevoel. Ik kan niet tegen de groep al zeggen dat ik ga. Ik had gewoon gehoopt dat dit soort dingen een week later zouden zijn. Nu word alles uit elkaar getrokken vlak voordat ik weg ga en dat is frustrerend. Het is vervelend dat ik nog maar een aantal dagen heb en sommige mensen er niet zijn. Ik heb veel moeite met Rowena en je bent constant met haar. Ik ga flippen'', aldus Nicole. Nicole is ook gewoon nog druk bezig want anders loopt ze de hele ''freaking'' tijd te janken. Gabriëlle zegt niet te weten hoe ze toenadering moet zoeken. ''Het zou makkelijker zijn als je er gewoon was. Ik kan het niet zeggen omdat mensen nog niet weten dat ik ga'', aldus Nicole.

''Het is ook zelfbescherming. Ik wist eerder dat je ging. Toen kwam Naomi er bij en is het er in gehakt. Er zijn dagen dat ik denk ik ga ook naar huis. Het is dus een beetje zelfbescherming'', legt Gabriëlle uit. Nicole zegt anders tegen dingen aan te kijken. Ze ziet herhalingen van vorig jaar van bepaalde mensen en dat stoort haar heel erg. Ze heeft er geen zin in om er iets van te zeggen. Dit is niet meer haar plek, niet meer haar gevecht. Het heeft geen zin. ''Ik kan niks anders doen dan het negeren en het ontlopen ervan''. Gabriëlle zegt het eigenlijk een beetje lullig te vinden. Nicole zegt dat het alles bij elkaar is. Ze moet alles een plek geven, maar kan er met niemand over praten. Volgens Gabriëlle heeft iedereen al het gevoel dat Nicole klaar is. Dat ze niet meer op haar plek zit en dat ze het zwaar heeft. ''Er zijn mensen die het voeden. Die me constant gewoon tegen de schenen aantrappen'', aldus Nicole. Gabriëlle weet gewoon niet zo goed wat ze moet doen. ''Dat is mijn frustratie weet je'', laat Nicole weten. Gabriëlle wil niet het gevoel hebben dat ze Nicole als een baksteen laat vallen want dat is niet zo. Gabriëlle wil er ook voor zichzelf zijn. Er valt een gat in haar Utopia als mensen weg gaan en ze weet niet zo goed hoe ze daar mee om moet gaan. ''Ik laat je niet in de steek ofzo. Als er iets is ben ik er gewoon''.

Nicole zegt er moeite mee te hebben om naar mensen toe te komen als er iets is. ''Als je samen iets doet komen die gesprekken vanzelf op gang. Het is een rot situatie. Het is ook lastig''. Ook geeft Nicole aan toch wel een beetje angst te hebben voor buiten. ''Het is wel allemaal nieuw weer. Ik weet niet wat ik tegen kom''. Nicole is zenuwachtig en dat hondje moest ze nu doen omdat het niet anders kon. ''Maar dat vreet ook energie. Ik ben doodop. Ik wist al dat ik een vreselijke arrogante rot smoel van Rowena kreeg. Het is dat ik geen zin heb om mezelf zo te laten zien, maar normaal had ik haar met de ''freaking'' grond gelijk gemaakt. Ik pik dat gewoon niet''. Nicole wil gaan genieten, ''maar van wat? Van een groep die er niet is? Er hangt een rot sfeer en ik heb daar gewoon last van. Ik heb ook last van Ivan zijn emoties. Het is nog maar vier dagen. [...] Maandag!''. Gabriëlle vind het echt raar. Ze is aan het vluchten. Ze wil zich niet kut voelen en niet verdrietig zijn. Dat is ze wel, maar ze wil niet dat het de overhand heeft. Ze wil gewoon sterk blijven en verliest daardoor andere dingen uit het oog. ''Wanneer ga je het vertellen'', vraagt Gabriëlle nieuwsgierig. ''Zondag'', reageert Nicole. Gabriëlle wil dan nog wel een feestje. Ze wil ''panja'' gaan. ''Als we de sleutel krijgen van Cees'', laat Nicole weten. Maar als ze die niet krijgen maken ze het gewoon kapot is Gabriëlle van mening. Nicole wil het gewoon afsluiten. ''Dan vallen er ook dingen op zijn plaats''. Ze wil het het liefst gewoon vertellen. Dan kan ze het gedrag dat ze nu vertoont verantwoorden. Er volgt een streamlock. ''Die vriendschap die ik met jullie had op een bepaald level. Ik denk niet meer dat die er in zit'', horen we Gabriëlle zeggen als we weer beeld krijgen. Maar helaas kunnen we de rest van het gesprek niet meer volgen. De regie besluit namelijk over te schakelen naar een ander gedeelte van de loods.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.