''Misschien zitten we over vier maanden thuis. Dan zijn we failliet'' ~ Utopia Gekte

1/27/2016

''Misschien zitten we over vier maanden thuis. Dan zijn we failliet''

''Ik kan Cees in het diepe gooien, zoek het maar uit''

Om half drie zien we Mark en Ivan in gesprek. Mark laat weten dat het niet meer zijn Utopia is. Het houd een keer op en hij wil naar zijn vertrek toe gaan werken. Ivan kreeg ook al in zijn post te lezen dat ze genoeg gedaan hebben. Blijkbaar zijn de heren het ook nog steeds niet eens met wat Michael gedaan heeft. Het lijkt er op dat ze iets willen gaan verzinnen om hetzelfde te doen. ''En dan zeggen, ik voel me onzeker over mezelf en heb iets nodig om mezelf daarin te ...'', aldus Ivan. ''Hier buiten snap ik het, hier binnen. Het is niet mijn.. Het hoort hier niet. Het is mijn Utopia niet meer. Het word een aparte gewaarwording'', laat Mark weten. ''Dat is ook zo'', reageert Ivan. Mark houd de financiën bij, maar gaat geen mensen meer controleren. Mark denkt dat ze de min in gaan. ''Jullie doen toch iets wat niet mag, doe het gewoon''. Volgens Ivan moeten ze zich niet meer zo druk maken. ''Let it go, let it go'', vult Mark aan. ''Ik snap het broeder, ik heb precies dezelfde frustraties. Waar maak ik me eigenlijk druk om'', reageert Ivan. ''Ons hart is er te goed voor'', aldus Mark.

''Op den duur moet je aan jezelf gaan denken. Het is wel even welletjes geweest'', vind Ivan. ''Wil je bestellen? Ja het is goed. [...] Kan je het niet betalen dan komt er maar een deurwaarder. [...] Probeer je net grip te krijgen, alles sturing te geven en dan heb je het gevoel nou dat werkt niet. [...] Twee goeie evenementen en we zijn er al. We hebben ook nog een markt zondag hé. Ik maak me niet meer druk'', aldus Mark. ''Zou het ook niet meer doen'', reageert Ivan. ''Wat meer genieten. Zorgen dat de financiën bij zijn. De overdracht vind gewoon plaats'', aldus Mark. Ivan vraagt wat er gebeurd als je de financiën gewoon niet meer doet. ''Dan komen er aanmaningen binnen'', laat Mark weten. Ivan vraagt of iemand anders het kan doen. ''Ik kan Cees in het diepe gooien, zoek het maar uit. Als ik het meerdere keren uitgelegd heb en de vijfde keer snapt hij het nog niet. Factuurtjes maken kan hij ook nog niet'', aldus Mark. ''Wat kan hij wel'', vraagt Ivan. ''Eigenlijk niks'', reageert Mark. Ivan lacht. ''Is toch een uhm. Is lucht, is lucht'' aldus Mark.

''Ik zal vanavond wel weer eens met hem gaan zitten. Ik heb een stuk voorgewerkt en dan zeggen vanaf nu mag jij het gaan doen'', laat Mark weten. ''oehoehoe'', lacht Ivan. Sommige stukken van het gesprek zijn niet te verstaan omdat er op de achtergrond geboord word. ''Loslaten, dan kan je nog ingrijpen. Ik ben er klaar mee, hakketak. Zoek het uit'', aldus Ivan. Mark bedenkt alvast hoe hij het de groep gaat vertellen. ''Jongens ik trek me terug, ik hou wel het overzicht maar...''. De heren kletsen nog even verder. ''Misschien zitten we over vier maanden thuis. Dan zijn we failliet. Dan krijg je wel je borg terug. Hoef je hier niet die twaalf of vijftien maanden te zitten'', aldus Mark. Volgens Ivan kunnen ze niet failliet gaan. ''Is mij ooit vertelt van wel'', reageert Mark. ''We vallen natuurlijk onder een hol ding. Dan zijn we gewoon het zwarte schaap. Die verliezen worden gewoon weggeschreven'', aldus Mark. Hij gaat de financiën gewoon aan Cees overdragen. Na de markt zegt hij ''hier heb je je zakgeld en je bent zelfvoorzienend vanaf nu. We zien wel waar het schip strand. Ik zal wel veel bullshit over me heen krijgen. 'Moet er over gestemd worden?' Nee er moet niet over gestemd worden hier''. Volgens Ivan kan het ook een leuk experiment zijn. ''Wat je zegt, gewoon in het diepe'', aldus Mark. ''Zoek het uit'', vult Ivan aan. Mark gaat nu naar Cees lopen. Vertellen dat ze vanavond even gaan zitten. ''Ik hoop dat hij niet zegt 'ik moet een brief schrijven'', aldus Mark. ''Hij is wel moe'', laat Ivan weten.5 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.