''Misschien is het goed om niet te weten wat anderen van je vinden'' ~ Utopia Gekte

1/04/2016

''Misschien is het goed om niet te weten wat anderen van je vinden''

Bas voelt zich ongeremd

Om tien over half vijf zien we Bas en Dominique in het kantoor zitten. Dominique geeft aan nog geen spijt te hebben. Tot nu toe voelt het goed. Ze vraagt aan Bas hoe het internet werkt. ''Normaal werkt het, maar er is één of andere storing waardoor we niet eens op Google kunnen. Normaal werkt het, maar er zijn wel een paar sites geblokkeerd''. Facebook kan bijvoorbeeld niet. Bas vertelt dat hij er buiten nooit zo bij had gelopen. ''Waarom nu dan wel'', vraagt Dominique. Al weet ze zelf het antwoord ook wel. ''In de buitenwereld kijken mensen je toch wel raar aan'', laat ze weten. Bas vertelt dat hij zichzelf wel al apart kleedde en dat mensen dan toch met opmerkingen komen en dat hij zich daardoor niet nog gekker is gaan kleden. Nu in Utopia voelt hij zich ongeremd. Ook omdat je daar de reacties van buitenaf dus niet mee krijgt. Dominique is ook zoekende naar wie ze is. Ze deed altijd wat anderen leuk vonden zo van misschien word ik dan niet meer gepest. ''Maar dan verlies je zo je eigen identiteit. Misschien is het wel goed om een keer niet te weten wat anderen van je vinden'', aldus Dominique.

Bas vraagt of ze er al achter is waarom ze ooit is gepest. Dominique vertelt dat ze op haar elfde verhuist is. Ze had toen een ander accent en viel dus buiten de boot. Dan word je onzekerder en dan krijg je ook nog eens de middelbare. Er volgt een streamlock. Dominique geeft geen donder om uiterlijk. Natuurlijk houd ze wel van een make-upje enzo.  Maar aan uiterlijk heb je uiteindelijk niks. ''Ik word 's ochtends ook wakker met een blote billen gezicht''. Vroeger droeg Dominique mega veel make-up omdat ze dacht dat mensen haar innerlijk niet goed vonden, maar ze is nu al heel trots waar ze staat en hoever ze is gekomen. Ze wenst het niemand toe die reis van pesten te doorstaan. Ze zit hier nu wel en heeft een verhaal te vertellen. ''Als je eenzaam bent. Je weet niet hoe je vrienden moet maken. Je bent onzeker en denkt dat mensen je niet leuk vinden''. Dominique zou gepeste mensen bij elkaar willen brengen zodat ze niet alleen zijn.

Uiteindelijk stopt het gesprek en begint Bas over zijn Yenga spel. Hij heeft er één gemaakt met twee verschillende soorten stenen. Het word ''baasies bridge''. Twee torens met stenen er tussen. Bas wil het nog veel vetter gaan maken.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.