Michael vertelt hoe hij gepest werd. ''Het achtervolgt me nog steeds'' ~ Utopia Gekte

1/17/2016

Michael vertelt hoe hij gepest werd. ''Het achtervolgt me nog steeds''

''Ze kunnen je maken en breken''

Om kwart over zeven zitten Gabriëlle en Michael nog steeds lekker te kletsen. Ze hebben een date in de wellness, maar praten niet alleen maar over leuke dingen. Michael vertelt dat hij vroeger veel heeft gelogen omdat hij bang was het niet goed te doen. Hij had een ''k*t leven'' en was bang niet leuk gevonden te worden. Hij werd veel gepest in de tweede. Zelfs zijn haren zijn ooit in de fik gestoken omdat hij homo is. Hij kwam al heel jong uit de kast. Michael liep altijd weg als hij gepest werd. Dan ging hij huilend naar huis. ''Ze hebben zelfs pennen in me gestoken. Heb er hier, hier en hier littekens van'', aldus Michael. ''En niemand deed iets'', vraagt Gabriëlle verbaasd. Michael vertelt dat hij naar een andere school toe wilde. Op zijn school waren maar een paar blanken dus hij was al een buitenstaander. De inschrijvingen waren vol dus moest hij een jaar overbruggen op een andere school. Dat heeft voor veel impact, verdriet en pijn gezorgd. Het was gewoon niet leuk. Ze waren niet aardig.

Daarna heeft Michael dus geprobeerd om leuk te zijn voor mensen. ''En het achtervolgt me nog steeds. Dat mensen zeggen ja. Weet je. Mensen van die tijd die me kennen onthouden alleen dat''. Michael kan er wel boos om worden. Hij zou het liefst recht in hun gezicht zeggen ''tief op, rot op''. Maar dat kan hij niet. ''Ze kunnen je maken en breken''. Michael zou mensen kunnen vergeven, maar zou het niet kunnen vergeten. Wel zou hij het fijn vinden als ze aan hem lieten weten dat ze er spijt van hebben. ''Dan kan je het afsluiten''. Ook in Amsterdam is Michael weg gegaan omdat ze daar echt lelijk tegen hem deden. Hij doelt op de mensen die hetzelfde werk doen als hem. Michael heeft zichzelf voorgenomen dat hij zich geen blad meer voor de mond neemt als hij er uit komt. Hij was altijd bang om klussen te verliezen, maar dan verliest hij maar klussen. Dan is hij tenminste wel zichzelf.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.