Michael spreekt Dominique aan: ''Ik heb er helemaal geen zin in'' ~ Utopia Gekte

1/25/2016

Michael spreekt Dominique aan: ''Ik heb er helemaal geen zin in''

''Als jullie ergens zijn loop ik weg''

Om tien voor half vier laat Rowena in de horeca keuken aan anderen weten dat ze een stapje terug doet uit de markt commissie. Ze gaat zich focussen op andere dingen. Zo gaat ze bijvoorbeeld de koeien doen en als er iets is en ze haar nodig hebben dan helpt ze alsnog met alle liefde. Buiten gaat de discussie nog steeds door tussen Victoria en Michael. Rowena wil het horen. ''Dan moeten we even dichterbij lopen'', reageert Bjorn. ''Het was niet persoonlijk'', horen we Victoria zeggen. Om vier uur begint Ramona eindelijk aan de merchandise shop. Eerst hangt ze een bordje op de deur met daarop de tekst ''Ramona's Utopia shop''. Tegen Rob zegt ze dat het altijd nog kan veranderen, maar voor nu is het even haar shop. Al snel zien we dat er op de andere stream een interessant gesprek gaande is. Michael gaf net in gesprek met Ramona nog aan dat hij Dominique pas aan zou gaan spreken na Cees zijn verjaardag, maar blijkbaar is hij dat nu al aan het doen. ''Dat dat voor mijn neus moet'', horen we hem zeggen. Dominique vind dat Michael het meteen had moeten zeggen, dan hadden ze er rekening mee kunnen houden. Michael vertelt dat hij het ook met Bas besproken heeft. ''Maar hij ziet het niet. Ik heb het wel al aangegeven''. Michael wijst Dominique er op dat ze tijdens het evenement nog zo heftig stonden te zoenen. Hij gaat wel meegeven wat zijn gevoel zegt. Hij had besloten om het te zeggen na Cees zijn verjaardag. Wist niet hoe ze zou reageren, maar merkt wel dat het hem heel hoog zit.

''Wat stoort je dan'', vraagt Dominique. ''Ik hoef het niet open en bloot te zien. En dat je op Bas zijn schoot gaat zitten''. Dominique zegt dat ze pas twee keer op Bas zijn schoot is gaan zitten. ''Twee keer teveel voor mijn neus. Ik heb er helemaal geen zin in. Je zit hier met vijftien man en de signalen komen van meerderen. Open en bloot voor mijn gezicht bekken waar de tongen alle kanten op vliegen, maar het mag. Ik ben niet iemand om er wat van te zeggen, maar als je hier bent. Het komt wel zo over. Het is toevallig een paar keer gebeurd bij mij. Omdat we samen zijn. Het kan ook een omgekeerde wending krijgen. Ik hoop dat je beseft dat het in mijn ogen een omgekeerde wending krijgt'', aldus Michael. ''Ik ben er juist bewust mee bezig'', laat Dominique weten, maar ze wil Bas ook niet ontwijken. Hoe kan ze er mee omgaan zodat hij er minder last van heeft. Michael laat weten het soms teveel te vinden. Hij wil er niet elke keer mee geconfronteerd worden. ''Als het op mij al overkomt dat ik er aan ga twijfelen. Dan probeer ik je ook te behoeden voor iets dat buitenaf al is. Ik ben er twee weken. Als het mij al stoort. Doe het lekker af en toe, maar dat het de hele dag voor mijn neus moet. Als jullie ergens zijn loop ik weg'', aldus Michael. ''Sorry daarvoor'', reageert Dominique. Daarom bied Michael zijn kamer aan. ''Bouw daar een bed''.

Dominique benadrukt dat dit maar tijdelijk is. ''Je bent er net waarom zou je je zo snel al afzonderen van de groep'', aldus Michael. Dominique vond het buiten wonen een leuk idee. De caravan begon als een grap, maar ze vind het echt heel leuk. ''Het zit niet dermate hoog, maar ik merk wel dat ik het ontwijk en er zijn meerdere signalen. Er zijn meerdere bewoners die al... Ga er over nadenken''. Dominique zeg dat ze er al over nadenkt. Ze is er al mee bezig en is niet heel de tijd bij Bas. ''Ik zeg niet dat je niet bij Bas moet zijn, maar je bent er net schat. Let er op, ga er op letten want als het nu al overkomt bij mensen. Ik denk dat jij gewoon lekker je hart moet volgen en terug moet stappen naar het moment dat je door die poort kwam. Even hup, laat even wat van Dominique zien. Liefde is leuk, maar dat kan ook na het eten. Net zoals Gina en Mark het doen. Ik weet wat verliefdheid is. Het is even to much. Ik slaap niet voor niks af en toe ergens anders. Er zijn genoeg signalen geweest''. Michael vind dat ze zichzelf nu even moet laten zien. '"Deze kans krijg je nooit meer in je leven. Het zou jammer zijn als je over ... weg gaat en je doelen niet hebt behaald''. Dominique laat weten dat ze daar wel degelijk mee bezig is. ''Laat meer Do zien, meng je tussen die meiden''. Dominique laat weten dat dat moeilijk voor haar is. ''Je hoeft er niks mee te doen, maar het is een tip. Laat ietsje meer Do zien en verdwijn niet na het eten ergens anders heen. Is een kleine tip doe er iets mee. Als jullie samen willen zijn doe het dan iets genuanceerder. Het zijn tips, je moet het niet als een aanval zien. Een kleine tip, maar meng je meer in de groep''. Dominique dacht dat ze daar wel al mee bezig was, maar hun zijn een best hecht kliekje en zij kan zich daar moeilijker in mengen. Ze word anders ontvangen. Michael en Dominique omhelzen elkaar. ''Het is fijn als iemand je tips en tricks geeft''.

Dominique besluit even te gaan roken. Ze laat het even bezinken. Michael vertelt meteen aan Victoria dat hij het gewoon gezegd heeft. Hij heeft het idee dat Dominique voor Bas komt in plaats van voor Utopia. ''Doe er wat mee''.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.