Michael merkt dat hij uit moet kijken met tegen wie hij wat zegt ~ Utopia Gekte

1/21/2016

Michael merkt dat hij uit moet kijken met tegen wie hij wat zegt

Genieten van het running diner

Na de welkomstdrankjes is het tijd voor het voorgerecht. Rond zeven uur zijn ze al weer klaar met de voorbereiding en kan iedereen weer aan tafel. Het voorgerecht is een Hollandse garnalen cocktail, maar voor de mensen die geen garnalen lusten of veganist zijn is er wat anders. ''Ik zou zeggen eet smakelijk'', aldus Erik. ''Hé koks, ik vind het heerlijk. [...] De beste garnalen'', laat boer John weten. Om kwart over zeven zijn de mannen in de horeca keuken druk bezig het hoofdgerecht klaar te maken. ''Er is meer dan genoeg boerenkool dus lekker volle borden'', meld Rob als de borden vol geschept worden. Cees wil een half bordje en een halve worst want dit is teveel voor hem. Om tien voor half acht word het hoofdgerecht uitgeserveerd. ''Eet smakelijk'', aldus Rowena. Bas zien we rondlopen op klompen en iedereen voert gesprekken met elkaar tijdens het diner.

Om kwart voor acht beginnen boer John en Anita met de voorbereidingen voor het nagerecht. Een kaas plankje. Ze hebben allemaal eigen kaas meegenomen. Verschillende soorten. ''Ah de allerlekkerste kaas van de wereld'', reageert Ivan als hij alle kaas ziet. Terwijl ze in de keuken druk aan het snijden zijn voeren Michael en Victoria een gesprek bij de open haard. Michael merkt dat hij uit moet kijken met tegen wie hij wat zegt. ''Heel erg nu opeens''. Hij merkt ook wat voor effect het heeft als bezoekers komen. Die kunnen dingen vertellen aan anderen van wat ze hebben gezien. ''Dat vind ik wel grappig. [...] Daar moet ik wel om lachen. Dan denk ik oké''. Victoria vind dat Michael daar wel gelijk in heeft. ''Je kan niet alles bij iedereen kwijt''. Michael ziet nu ook gewoon mensen veranderen nu er mensen van buitenaf zijn. Daar moet hij wel om lachen.

Om acht uur deelt Anita wijntjes uit. Daarna vertelt ze wat over het kaasplankje. ''Wij maken kazen zelf. John melkt koeien en geiten''. Ze vertelt welke soorten kaas er allemaal op het plankje liggen, maar het gaat iets te snel om alles mee te typen. Ze hebben Hollandse, Goudse kazen. Belegen kaas met speculaas kruiden, overjarige kaas. Grot kaas (Dat rijpt zonder korst), Bieslook brie en de kaas kunnen ze dippen in de appelstroop. ''Dat bruine is vijgenbrood''. Want ook aan de veganisten hebben ze gedacht. Zodra Anita klaar is met vertellen valt iedereen aan. ''Ik hou van kaas. Ik ben er helemaal gek op'', laat Ivan weten.1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.