Michael en Cees organiseren een evenement ~ Utopia Gekte

1/28/2016

Michael en Cees organiseren een evenement

Een zakelijke afspraak

Om vijf over drie is er zakelijk bezoek voor Michael in de loods. Hij laat meteen zijn solidariteitskast zien en er worden drankjes geregeld. Daarna gaan ze in de horeca keuken zitten. Cees zit er bij en vertelt over zichzelf. Hoe oud hij is. Over zijn verjaardag. Dat hij de buitenwereld wel mist, dat hij dochters heeft en dat hij dagen heeft waarop hij zich afvraagt van wat doe ik hier. ''Ik zal even uitleggen hoe en wat'', probeert Michael, maar Cees onderbreekt hem meteen weer om nog meer verhalen te vertellen. Dat Cees blij is dat Michael er is en dat Michael blij is dat Cees er is. Dat Michael allemaal ideeën en plannen had toen hij in Utopia kwam en dat je van tevoren niet weet of je al die doelen kan realiseren. Uiteindelijk komt toch Michael aan het woord. ''Ik ben van plan een dag te organiseren met een lezing er aan vast gekoppeld. Ik wil een high tea aanbieden''. Michael vertelt dat ze dan een make-upje kunnen doem. Gina kan de kapsels/pruiken doen. Michael kan zelf make-uppen en dan wil hij er dus een high tea en een lezing aan vast koppelen om de mensen in Utopia en thuis bekend te maken met waar hun in leven. ''Eigenlijk zou ik dat willen doen met behulp van de buitenwereld. Daarom vraag ik jullie. Ik wil er geen grote prijs aan hangen. We hebben wel sprekers nodig en dan kwam ik bij jou''. Michael komt er nu achter dat hij zelf ook bepaalde dingen nog niet wist.

Cees vraagt aan één van de mensen wat ''zij'' zelf is. ''Ik noem mezelf een Crossdresser. [...] Maar ik ga wel als man naar me werk. Ik zie het niet zitten om 's ochtends vier uur de make-up in te gaan. Ze vertelt dat ze postbode is. ''Iedereen weet het, het is mijn leven''. De man en de ''vrouw'' die er zijn zijn een stelletje. ''En dan ben jij een homofiele man'', vraagt Cees ongegeneerd. ''Ja wij allebei'', antwoorden ze. Michael kwam er achter dat Crossdresser heel iets anders betekende dan dat hij dacht. Dus voor hem zelf is het ook leuk om te lezen. Hij wil er lezing van maken en wil samen met hun een pakket maken wat ze dan aan kunnen bieden. Michael kan zelf iets vertellen over dragqueens en fisher(?) queens. Cees informeert nog even verder. ''Een transgender is een?''.  De dame legt uit dat transgender een verzamelnaam is voor onder andere dragqueens, dragkings, inters*ksuelen en crossdressers. ''Het is de grote paraplu waar alles onder valt''. Michael weet zelf ook een hoop niet, dit wist hij bijvoorbeeld ook niet.

De dame vertelt dat ze ook een toneelstuk doen genaamd ''Bagage'' en ze zijn van de stichting ''transgenders Noord-Holland''. Michael informeert naar hoelang de voorstelling duurt. ''Een uur en een kwartier''. Michael vraagt of ze hier de voorstelling kunnen doen. De dame zegt van wel, maar dat moet dan na 20 en 21 mei. Die dagen zijn de laatste voorstellingen in het theater. Michael wil de lezing sowieso gaan doen en gaat in april ook nog een verkiezing doen. ''Een toneelstuk gaat mensen veel meer aan dan een verhaal'', aldus de man. ''Er zitten wel kosten aan verbonden'', laat de dame weten. De voorstelling heet Bagage en spelen ze met zijn veertienen. Via de mail gaan ze de kosten bespreken. Michael wil de dame in ieder geval graag als spreker, maar misschien ook nog iemand anders erbij. Michael wil dan zes dames naar Utopia halen en de vrouw geeft aan er wel zes te kunnen vinden, misschien dat er ook een transman kan komen. Ze willen dan een academie doen voor zes tot acht mensen maximaal. Dan hebben ze ook de tijd. Ze willen een totaal pakket aanbieden vanaf 's middags en dan kunnen ze eventueel een hapje mee eten. De academie begint dan tussen zeven uur en half acht.

Tijdens de zakelijke afspraak doet voornamelijk Cees het woord. Als Michael wat wil zeggen komt Cees er doorheen. De vrouw wil de academie samen met Eva doen. Ze krijgen dan reiskosten vergoeding en misschien dat ze een keer een hapje kunnen komen eten of dat ze een ticket voor de markt krijgen. Of misschien dat ze uitgenodigd worden voor het running diner. Michael wil ook nog een armbandje ontwikkelen en wil kijken of ze die dag gratis aan kunnen bieden vanuit de foundation. In februari wil Michael het al in plannen en dan zal hij zelf aanwezig zijn als Megan. Ze gaan kijken of het op een zaterdag plaats kan vinden en anders op een maandag. De regie schakelt over dus kunnen we het gesprek verder niet meer volgen.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.