Mark en Cees komen er samen uit. ~ Utopia Gekte

1/29/2016

Mark en Cees komen er samen uit.

Een rustige ochtend in Utopia.

Vooralsnog gaat alles rustig zijn gangetje in Utopia. Wim is weer begonnen met werken aan het bruincafé. Hij maakt snel vorderingen en het lijkt er op dat het café tijdens de markt open kan. Een aantal andere bewoners zien we om half elf buiten wandelen. Het zijn Rob en Michael en later ook Bjorn. Zij zijn ook bezig voor de markt en kijken waar alle kramen moeten staan. Ze plakken stukjes tape op de grond met een nummer er op. Zo weet iedereen wat waar komt over twee dagen. Veel andere bewoners doen het nog even rustig aan deze ochtend. Bas kijkt bijvoorbeeld toe hoe Wim druk aan het werk is. En Mark en Gina zitten rustig op de bank in de woonkamer met de krant. Ivan zien we op dit moment de welness uit komen lopen. Hij schijnt een beetje ziek te zijn vandaag. En Benjamin maakt op zijn gemak een soepje in de keuken en Gina komt hem helpen. Er zou nog een centraal komen, maar voorlopig lijken de meeste bewoners het rustig aan te doen. Ivan krijgt ook nog bezoek straks dus het kan maar zo zijn dat het centraal is verplaatst naar vanavond.

Als Cees naar Mark toe loopt om het een en ander te vragen over de financiën wisselt de regie naar andere bewoners. We krijgen Rowena en Ramona in beeld die in de paarse slaapkamer staan. Ramona loopt de kamer uit en we zien kort dat Cees naast Mark is gaan zitten op de bank. Als we wisselen van stream kunnen we Cees en Mark toch nog volgen. ''We komen er uit. We konden altijd goed met elkaar en ik wil het graag zo houden. Wat er gisteren gebeurd is, vergeet het. Ik ben het alweer kwijt. Ik snap het. Het is jouw ding geweest en je hebt het helemaal op orde gekregen. Het was een zooitje, het is jouw kindje. Ik heb er alle begrip voor. Laten we gewoon kijken hoe we dit op een goede manier kunnen doen'', vertelt Cees. Mark zegt Cees een beetje onder druk te zetten omdat hij dan beter zou presteren. Hij wil Cees een aantal weken aan de gang zien om te kijken hoe het gaat. Ook wil hij Cees initiatief zien tonen. ''Ga aan de slag. Signaleer dingen die je niet weet, schrijf het op, dat kan je doen. Ik laat je gewoon je gang gaan. Als volgende week de banken niet zijn geboekt, dan kan mij niks kwalijk worden genomen. Als je mij nodig hebt, roep me gewoon. Ook al ben ik aan het darten. Hetzelfde als met aardappels wassen en schillen, haal mij er gewoon bij. Jij moet mij er bij halen'', aldus Mark. ''Ik wil best hetgeen van gisteren vergeten. Ik kan goed in de spiegel kijken en weet dat ik explosief over kan komen wanneer ik mijn stem verhef. Ik was bijna boos omdat we een maand bezig zijn en nog niet veel zijn opgeschoten. Er moet wel wat gaan gebeuren. Misschien ben ik wel te hard, maar er zit ook een stukje van jou bij Cees''.

0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.