Lootjes trekken voor de slaapplaatsen. ~ Utopia Gekte

1/05/2016

Lootjes trekken voor de slaapplaatsen.

Wie slaapt waar?

Bas legt uit dat hij een logeerfestijn heeft gehad de afgelopen nacht. En dat was goed bevallen! Daarom zit er een grote groep bij elkaar nu om lootjes te trekken. Daarmee bepalen ze wie waar gaat slapen. Iedereen gaat één lootje trekken en ze mogen van Bas ook ruilen. ''Maar dan moet die ander wel willen ruilen natuurlijk'', vult Bas verder aan. Wanneer Bas alle lootjes heeft uitgedeeld openen ze het ook allemaal tegelijk. We horen dat Gabriëlle en Gina sowieso in de studio slapen. Dominique en Bas slapen in de 'suite'. Het gaat allemaal zo snel dat we niet meekrijgen wie precies waar slaapt. Ook lijkt iedereen wel tevreden met de indeling zoals die is. Toch barst er even een kleine discussie los omdat Gina en Mark bijvoorbeeld altijd al samen slapen. Rowena en Gabriëlle lijkt het wel leuk als het juist anders gaat dan normaal.

Ramona oppert op een gegeven moment zelfs om het opnieuw te doen. ''Maar het is toch goed zo'', vraagt Bas. ''Het lot heeft bepaald'', besluit Gina. Gabriëlle baalt er van dat dezelfde clubjes gewoon weer bij elkaar zitten zoals 'club vide'. ''Je bent al gewend om met die mensen op een kamer te slapen'', legt ze uit. Rowena vind het verder geen probleem, maar had het wel leuk gevonden als de indeling anders was dan normaal. Bas heeft een prima oplossing. Ze gaan gewoon bij elkaar 'buurten'. De ene groep gaat bij de andere groep buurten. En later draaien ze het gewoon om. Zo mengt de boel zichzelf alsnog én gaat het extra gezellig worden overal. Althans, dat is de planning. De alcoholsleutel van Cees krijgen ze in ieder geval niet. Het is mij nog steeds niet duidelijk wie nou waar slaapt, maar daar komen we straks vanzelf achter. Onder andere Ivan en Nicole doen bij voorbaat al niet mee aan dit experiment dus zij hebben ook niet mee geloot.

Tussen Cees en Bas ontstaat een kleine discussie. Cees is namelijk een groot voorstander van eigen huisjes, maar niet met 4 of 5 mensen tegelijk. Zelfs een klein tentje voor zichzelf vind hij goed, al mopperde hij net al dat het cordwood veel te koud is nu. Ook valt het Cees op dat een aantal dames nu al mopperen over spulletjes die in de loods staan. Bijvoorbeeld voor het douchen. Ze kunnen wel buiten de loods slapen, maar moeten sowieso naar binnen voor hun spullen. Wat Cees betreft moet de hele loods een nieuwe bestemming krijgen. Dan kunnen ze buiten huisjes bouwen onder de bomen. En ergens een douche hokje net zoals op de camping. Cees ziet het al helemaal zitten!0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.