Liveblog: Het centraal van 21 januari. ~ Utopia Gekte

1/21/2016

Liveblog: Het centraal van 21 januari.

De belangrijkste punten.

Alle bewoners zijn om 11 uur eindelijk wakker. En dat betekent dat er een centraal kan plaatsvinden. Erg stipt zijn ze niet, maar het is een vooruitgang in vergelijking met het vorige centraal. Toen waren ze zo'n 2 uur later dan de bedoeling was. Vlak voor het centraal heeft Rob nog even snel de gaatjes in de caravan dicht gemaakt. Om 11:11 missen er nog 3 mensen op de banken in de woonkamer. Ze kunnen dus nog niet beginnen met het centraal.

11:13. Er komt een streamlock dus we wachten gezellig op het centraal met pony Sasha en de koeien. ''Maar we kunnen toch wel vast beginnen'', horen we Cees zeggen. Er komt nog een streamlock.

11:15. De streamlock is nog steeds bezig. Onder andere Victoria is aan het sporten in de gym. Zou ze het vergeten zijn?

11:17. Na de streamlock zien we dat Bjorn en Victoria vanaf de gym naar de loods lopen. Het sporten is tot een einde gekomen. ''Deze toko mag wel beginnen met op te warmen. O sorry, de loods. Die mag wel beginnen op te warmen'', laat Gabriëlle weten. Ze neemt haar post duidelijk serieus. Er was geschreven dat kijkers zich irriteren aan haar straattaal.

11:20. Het centraal kan van start gaan. Rob begint, maar hij zegt niet veel te hebben. Hij en Benjamin gaan de lunch verzorgen en daarna hebben ze het running diner. Ze staan dus de hele dag in de keuken.

11:21. Ivan is benieuwd naar de bonus die begin dit jaar is uitgedeeld. Ramona zegt nog niks te hebben uitgegeven. Ze is bezig om te kijken wat ze kan 'fixen' met de theater spullen. Ze heeft Bjorn om hulp gevraagd omdat hij dingen kan 'fixen'. Ze herhaalt nogmaals dat ze wacht op wat Bjorn kan 'fixen' zodat ze ook weten wat er naar de foundation kan.

11:22. Bjorn heeft gisteren met Wim gezeten en over het bruincafé gepraat. Ze kunnen het bruin verven, maar dat klopt niet helemaal. Ze hebben dus gekeken naar authentieke fantastische krukken.

11:25. Wim zegt dat het bruincafé met de eerstvolgende markt al open is. En de pooltafel bouwen ze om tot pokertafel.

11:29. Gina heeft samen met Rob grill platen gekocht en armbandjes. En ze heeft heerlijk geslapen. De bewoners doen een rondje om er achter te komen wie wat met zijn bonus doet of heeft gedaan. Gabriëlle weet het niet, het zweeft nog ergens. Rowena spaart voor haar eigen single en ga zo maar door. Iedereen heeft wel wat. Of niks.

11:32. De nieuwe sporttoestellen worden maandelijks afbetaald door de sportende bewoners. In totaal 100 euro per maand, gedeeld door de 10 bewoners die sporten.

11:33. Bas wil de kaartverkoop van het carnavalsfeest wat opkrikken. Wanneer ze 200 kaarten verkopen gaat hij als vrouw. Bij 250 kaarten gaan wat andere mannelijke bewoners ook als vrouw.

11:37. Bas wil vandaag met een aantal personen zitten om over zijn tent te praten. Dominique heeft nog niet gemaild voor de graffiti workshop, ze was druk bezig met een promofilmpje voor de markt. ''Ik heb met iedereen gesproken of ze wel of niet mee willen doen aan de graffiti workshop. Mark, Cees en Wim doen niet mee. Maar wilde wel investeren zodat Gina mee kan doen. Ze weet niet of het deze maand nog kan.

11:41. Reclame, reclame, reclame. Promotie, promotie, promotie. Geld, geld, geld. Blablablaaaa. :-)

11:45. Michael heeft een idee om te laten zien hoe hard de bewoners werken 24 uur per dag. Een tentoonstelling tijdens of na de markt. Met foto's van Cees. Hij mag vastleggen hoe hard de bewoners werken. En dan kunnen de Utopia kijkers - die maar 20 minuten beeld per dag zien - een kijkje nemen in het hardwerkende Utopia.

11:52. Aanstaande maandag moeten alle bewoners zich aan een taakverdeling houden van Victoria. Dit is ter promotie van de markt, zodat we allemaal zien hoe hard ze er aan werken.

11:54. Victoria vind dat er van alles fout gaat met de boodschappen. ''Als je het niet op tijd invult, dan heb je gewoon niks. Punt. En in het kader van bewuster zijn moeten we er op letten dat we onze prijs knallers er ook in gooien. We leven luxe genoeg, dus als we daar wat van overhouden zou dat mooi zijn'', aldus Victoria. Ook de computers krijgen ieder een eigen taak. De ene is voor de 'intekenlijst' en de ander voor 'prioriteiten'. De intekenlijst kunnen bewoners zich voor inschrijven op bepaalde tijden. De prio is voor als er iets snel geregeld moet worden dat geld oplevert. ''Als iets niet 1 of 2 uur kan wachten is het een prio. En anders kan het later. Schrijf brieven lekker in de avonduren of in de nacht. Het bekijken van websites.. Laat ik niet verder in detail treden over het gamen. Het zitten achter de computer om het computeren.. Doe dat lekker op andere momenten''.

12:04. Gina heeft het ontzettend druk en elke dag wel klanten voor de kapsalon. De mailtjes die nu nog binnen komen gaat ze in februari weer beantwoorden. Gabriëlle is druk bezig met plotteren. Rowena vertelt nog een keer wat over de Live in de loods. Ook gaat Rowena een kleine camera kopen zodat ze het vloggen professioneler kan aanpakken. Ze wil ook tijdens de markt gaan vloggen en een praatje maken met bezoekers.

12:07. Bjorn legt het rooster van de Live in de loods uit. Rob is jarig op die dag en dus vrij. Hij hoeft niks te doen. Dat komt wel goed volgens Rob. Dominique doet de foto's. Bezoekers mogen voor één muntje op de foto met bewoners. Tijdens de markt is dit twee muntjes, maar dan is de entree ook veel lager.

12:13. Ramona ligt helemaal onderuit op de bank en valt zowat in slaap. Die gaat zo ongetwijfeld haar warme bedje opzoeken.

12:17. Bjorn praat nog steeds over van alles. Ik zal eerlijk opbiechten dat ik niet heb geluisterd.

12:30. Rowena wil iets vertellen over een pianobar in Utopia. Op 2 april. Een pianoshow met alles erop en eraan. Maar meer info daarover later.

12:31. Cees krijgt het woord. Er zijn 178 kaarten verkocht voor Cees zijn verjaardag. De middag is al uitverkocht, maar de avond nog niet.

12:36. Er is een discussie gaande over het boodschappenbudget. Cees merkte op dat ze ver boven budget gaan, vooral vanwege het avondmaal. Dat kan best wat minder dus hij hoopt dat zijn medebewoners daar op gaan letten. Mark is het met Cees eens, hij vind het zonde dat ze steeds alles maar uitgeven. Ivan is van mening dat ze beter naar de grotere uitgaven kunnen kijken. ''Als we nu nog op ons eten moeten letten en daar nog moeten gaan korten, dan zijn we echt heel erg slecht bezig'', moppert Ivan. Hij ziet het niet zitten om goedkoper te eten.

12:37. Het schijnt ook te gaan om bijvoorbeeld de wasmiddelen en wasverzachters. De bewoners spreken af gewoon beter op te letten en nog meer aanbiedingen te kopen.

12:40. Wim zegt dat ze moeten opschieten omdat hij honger heeft. Ivan gaat een plasje doen. Gelukkig komt nu de laatste bewoner aan het woord. Dus het centraal is zo afgelopen. Mark wil zaterdag bij elkaar komen voor een klein centraal, voordat het evenement begint.  Om 12:00 moeten ze allemaal verzamelen.

12:44. Momenteel staan de bewoners 1000 euro in de min, al hebben ze een reserve van 10.000 euro. Als ze even hard werken kunnen ze zo weer 5000 euro in de plus staan. Einde centraal!

Vernieuw de pagina regelmatig om nieuwe updates van dit centraal te lezen.  Reageer in de tussentijd gezellig mee met de rest. :)

0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.