Liveblog: Drag queen Michael als nieuwe bewoner. ~ Utopia Gekte

1/12/2016

Liveblog: Drag queen Michael als nieuwe bewoner.

Nieuwe inwoner in Utopia.

Om 12:24 loopt er een nieuwe bewoner de poort door. Met een grote kop die een grote pruik op heeft. Hij heet Michael en de inwoners zijn meteen razend enthousiast. Hij krijgt van alle dames kussen en er klinkt groot gejuich wanneer hij zijn jas uit trekt. Hij heeft namelijk een blazer aan met behoorlijk wat glitters.

12:31. Michael maakt een praatje met Cees in de loods. Bjorn en Mark halen zijn zware kist op bij de poort. Sommigen roken nog een sigaret dus het voorstelrondje laat nog even op zich wachten. ''Ik heb een drukke periode achter de rug. De laatste maand heb ik keihard gewerkt. Alles valt nu van me af. Ik sta nog een beetje te trillen'', laat Michael weten in de woonkamer. ''Ik heb net afscheid genomen, ik ben best emotioneel met afscheid nemen. Verder ben ik een harde jongen''.

12:33. Ivan komt vrolijk en zwaaiend aanlopen om ook kennis te maken met Michael. De hele groep is bijna compleet dus het voorstelrondje gaat zo beginnen. Cees is nog even roken.

12:34. ''Als ik rook dan rook ik goed. Snap je dat'', vraagt Michael. Rob vraagt meteen of hij het bij zich heeft. Waarschijnlijk gaat dit over wiet. Ze wachten nog even op Cees.

12:35. ''Ik ben Michael, 27 jaar en kom uit Den Bosch. Ik kom hier eigenlijk om toch wel voor de homoseksualiteit, om het aan het licht te brengen. De laatste jaren zijn er mensen ontvoerd, vermoord en ook iemand die heel dicht bij mij staat. Daar heb ik het heel moeilijk mee, echt heel moeilijk mee. We zijn gewoon mensen en dat is het belangrijkste waarom ik er ben. Daarnaast ben ik Miss Travestie Holland 2014. Al 11 jaar lang sta ik aan de top in de travestie dus daar ga ik mijn geld mee verdienen hier, met shows. Maar ook lezingen zijn belangrijk. Defensie wil ik laten komen, die varen mee bij de Gay Pride. Het is een belangrijk onderwerp. Asielzoekers zijn gekomen en die worden in elkaar getrapt omdat ze anders zijn. Ik kan het niet veranderen, maar wel informatie meegeven aan mensen. Ik wil make-up lessen geven, lezingen, diner shows, suikerspinnen. Ja toch? Een optreden geven, als ze maar flink geld geven dan vind ik alles prima. Ik heb foto's bij me en ben een hele klassieke vrouw. Ik ben een flirt, maar wel echt Michael. Megan staat los van Michael, dat wil ik wel even duidelijk maken. Ik ben hier wel met een doel. En ik merk dat ik nu snel zenuwachtig word, maar ook emotioneel ben. Twee weken geleden is een homo met een ketting de hersens in zijn pan geslagen. Je komt de kroeg uit, denkt veilig te zijn en je word gewoon geslagen. Zonder een woord, het gebeurt daar nu de laatste tijd wat vaker. Mensen wachten bij een homokroeg, je komt eruit en wordt gepakt. Het is een heel cliché ding zeggen mensen, maar het moet besproken worden. Ik probeer heel duidelijk te maken dat ik er klaar mee ben. We moeten hand in hand er samen zijn. En voor de rest kom ik veel liefde en vreugde brengen want Megan is er. Ik heb wat kleine dingetjes die jullie best mogen corrigeren, want ik ben in Amsterdam opgegroeid. Ik kan ook schreeuwen dat wil je niet weten. Dus jullie mogen best zeggen 'Hé waar ben je mee bezig'''.

12:40. Michael vertelt ook nog een ochtendhumeur te hebben, maar als ze hem wakker maken met een kopje koffie is het prima. Al heeft hij liever dat hij niet wakker word gemaakt. Normaal leeft hij 's nachts, maar het gaat steeds beter volgens hem. En hij hoopt zijn sixpack terug te krijgen dus hij hoopt dat de mannen hem flink willen afmatten. ''Ik wil niet afvallen, maar nu ik een optreden heb en op mijn hakken sta denk ik steeds 'poeee is de show al afgelopen of niet'.

12:43. Michael zijn Utopia is geslaagd wanneer hij Bas heeft veroverd. Maar hij is geen vrijgezel, hij heeft een vriendje thuis. Sinds kort. ''Ik laat zeker iemand achter, ja. Verder ga ik er niet op in. Ik heb een broertje, een zus, vader leeft nog, moeder niet meer. Komt allemaal wel, niet zo relevant denk ik. Ik laat mijn kleding vaak maken, ik heb het te druk om achter een naaimachine te zitten. Mijn pruiken laat ik ook maken. Maar dat duurt nog wel even hoor voordat je dat ziet. Ik kom niet 's ochtends zo de trap af, al weet je het maar nooit. Het is meer zakelijk. Zonder de make-up ben ik gewoon mezelf weer.''

13:07. Rowena, Victoria en Bjorn geven Michael een rondleiding over het terrein. Michael laat weten gek te zijn op panterprint en hij had een sixpack, maar die is er niet meer.

13:14. Michael laat weten wel een eigen huisje te willen. Bjorn laat weten dat hij kan kiezen waar hij wil slapen. Alleen op de vide is niet veel plaats meer.

13:17. Dominique, Bas en Victoria zitten met zijn drieën in de caravan. ''Indische, ik ben er heel blij mee. Ik hou van Indische eten. Wie weet is hij er goed in'', laat Victoria weten. ''Hij kan bloemschikken'', vult Bas aan. ''Dat is wel leuk, misschien kunnen we dan wel wat gaan pimpen'', reageert Dominique. De dames zeggen benieuwd te zijn.


2 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.