Leer een andere kant van Rob kennen. ~ Utopia Gekte

1/16/2016

Leer een andere kant van Rob kennen.

Sporten in de gym.

Het is een droevige zaterdagmiddag als je naar buiten kijkt. De lucht is in grote delen van het land grijs en grauw. Het weer weet niet wat het wil. Vriezen of dooien. Sneeuw of regen. Harde koude wind of een herfstachtig briesje. Ook in Utopia zit iedereen warm binnen. Een enkeling laat zijn of haar hartslag stijgen door een bezoek aan de fitnessruimte. Ramona bijvoorbeeld. Zij krijgt ook vandaag weer ondersteuning bij het sporten. Ditmaal is het Ivan die samen met Bas de spieren in beweging laat komen.

Als we naar Michael en Rob kijken leren we een hele andere kant van Rob kennen. We zien hem allemaal als een luie bankhanger die niks van zijn leven maakt. Maar schijn bedriegt. Samen met Michael praat hij over de reizen die ze hebben gemaakt. Rob is tot nu toe al in 22 landen geweest. Hij is in Londen geboren en heeft daarna 4,5 jaar in Oman gewoond. Zijn vader heeft ook nog in Dubai en Syrië gewoond. Rob is een fanatiek reiziger en praat vol passie over wat hij allemaal heeft gedaan. Bijvoorbeeld een rondreis van 19 maanden achter elkaar. In zijn eentje. Want alleen reizen is 'the  way to go' voor Rob. Als hij ergens 3 weken ergens op een mooi eiland wil blijven plakken dan kan dat gewoon. Wanneer je samen reist moet je natuurlijk rekening houden met elkaar. Rob is het laatst in Kenia geweest en dat is voor hem ook de mooiste plek die hij ooit heeft gezien. Ook in Indonesië is Rob geweest. Tweemaal zelfs.

Door alle verhalen van Rob begin je je toch af te vragen wat hij eigenlijk in Utopia doet. Waarom zou je hele dagen op de bank in Utopia willen zitten als je zulke mooie reizen kan maken? Jezelf opsluiten op een paar vierkante meters terwijl je de verste uithoeken van de wereld kan ontdekken. Rob is één van de weinigen waar je gewoon niet van weet waarom hij nou in Utopia zit. Niet dat ik er last van heb dat hij er in zit. Het is gewoon raar dat er één normaal iemand tussen 14 gekkies is geplaatst. ;-p Ach... Een gratis vakantie in Utopia - zo lang als je zelf wil - is misschien ook niet zo verkeerd.

Michael zelf heeft ook al heel wat van de wereld gezien. Zo heeft hij een tijd in Beijing gezeten. Daar vierde hij ook zijn verjaardag in een penthouse in een hoog gebouw. Aan de ene kant zag je de rijke kanten van Beijing. En aan de andere kant keek je uit over de krottenwijken. Dat was voor Michael wel een eye-opener om dankbaar te zijn voor wat je hebt. De volgende dag is hij - met begeleiding - door de krottenwijken gaan wandelen.

1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.