''Laat het ze zelf maar voelen. Laat het systeem maar collapsen'' ~ Utopia Gekte

1/28/2016

''Laat het ze zelf maar voelen. Laat het systeem maar collapsen''

''Ik heb echt even rust nodig''

Het heftige gesprek tussen Benjamin en Ivan gaat nog even door. Benjamin wilde uit boosheid hetzelfde doen. ''Maar ik ga mezelf niet ook verlagen naar dat niveau. Ik vind het echt treurig''. Ivan lacht. ''Ik vind het niet om te lachen man'', laat Benjamin weten. ''Ik wel'', lacht Ivan. ''Zie je het nu als een soort test. Ik snap het gewoon niet'', aldus Benjamin. ''Ik heb voor mezelf even ruimte nodig om dingen op een rijtje te zetten. Ik neem een stapje terug. Ik wil even kijken wie... Hoe dingen dan verder op worden gepakt. Ik ben hier niet voor altijd. Nu kan ik nog ergens ingrijpen, maar ik zit er nu zover in dat ik er niet meer objectief naar kan kijken. Daarom trek ik me terug. Even bedaren, dingen op een rijtje zetten. Ik heb heftige weken achter de rug. Ik kom niet aan me rust dus trek me even terug'', legt Ivan uit. Benjamin laat weten dat de manier waarop hem stoort. ''Het gebeurd constant'', laat Ivan weten. Het botox verhaal stoort hem, maar dat is niet alles. Mensen die zogenaamd weten hoe het moet en niet openstaan voor vernieuwing en wat Ivan dan interessant vind persoonlijk is om het systeem te zien falen. Want het grootste deel van de groep dat nu binnen is heeft geen benul van hoe het daar is geweest en wat uiteindelijk de manier is om daar iets te kunnen bereiken. ''Dat is samen, het gevoel van samen, maar als er constant mensen zijn die dat tegen houden en zeggen nee, nee. Op elk initiatief dat komt. Je zegt dingen uit bestwil, in belang van Utopia en de groep en het word niet aangenomen omdat ze denken dat dat alleen is om nieuwe ideeën tegen te werken. Dat ga je blijven krijgen. Die struggle heb ik te lang gevoerd en ga ik niet nog langer voelen. Laat het ze zelf maar voelen. Laat het systeem maar collapsen'', aldus Ivan.

Al snel komt Rob er bij die ook met Ivan wil spreken. Volgens hem is het beter om het zo te vertellen want iedereen kost geld en ze moeten nadenken hoe ze geld in het laatje gaan brengen. ''Wij weten hoe het werkt, wij begrijpen het allebei'', reageert Ivan. ''Ze weten niet wat je ermee bedoeld als je in de wellness gaat liggen'', aldus Rob. Rob is meer een voorstander van iemand een schop onder zijn hol verkopen in plaats van een omweg. Benjamin en Rob gaan ook niet zitten kijken hoe iets faalt. ''Ik hoor een Bjorn zeggen ik ga vakantie voeren. Ik hoor Gabs zeggen ik zing het uit. De oude garde valt weg. Die nieuwelingen gaan dat nu nog niet oppakken. Pas als we droog brood eten en dan zit ik hier ook nog. Ik ga dat niet...'', aldus Rob. ''Er is niks meer, laat het ze dan voelen'', laat Ivan weten. ''Het is niet Ivan de koning die alles heeft. Ik heb het minste. Ik heb in al die tijd geen kledingstuk voor mezelf gekocht. Ik heb dat ook niet nodig. Ik wil dat ook niet. Het gaat om het besef. Laat het besef even komen. Ik heb echt even rust nodig'', aldus Ivan.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.