''Je kan nu toch niet weg gaan. Dit is onze baby'' ~ Utopia Gekte

1/03/2016

''Je kan nu toch niet weg gaan. Dit is onze baby''

''Arthur Storm Maximus Mauloed de eerste''

Om tien voor vier vraagt Nicole haar medebewoners om allemaal op de bank te gaan zitten. Er volgt een streamlock. Na de streamlock vraagt Nicole of de bewoners met haar mee naar buiten komen. ''Er komt een vliegtuig'', vertelt Nicole aan Ivan. ''Wat'', vraagt hij verbaasd. Hij zegt het wel een beetje spannend te vinden. ''Het is een fontein'', aldus Nicole als ze weer een stukje verder lopen. ''Ja'', vraagt Ivan. Als ze bij de poort aangekomen zijn ziet Ivan meteen wat de verrassing is. De mensen komen namelijk al het terrein opgelopen met voor hun het hondje dat voor Ivan gekocht is. ''Arthur Storm Maximus Mauloed de eerste'', laat Nicole weten. Zo heeft ze het hondje genoemd. ''Dit meen je niet'', roept Ivan enthousiast uit. Er klinkt gejoel van vreugde bij alle bewoners. ''Hij is nog een beetje bang'', merkt Nicole al snel op. Terwijl de bewoners kennis maken met het hondje maakt Cees snel wat foto's van de ontmoeting. Het beestje heeft een strikje om zijn nek en ziet er super schattig uit. ''Je bent echt papa nu is dat geen mooi verjaardagscadeau'', vraagt Gina. '"Serieus is dit echt'', vraagt Ivan die het bijna niet kan geloven. ''Ja hij is echt van jou'', laat Nicole weten.

Nicole neemt de mensen mee naar de loods en bied ze een kopje koffie aan. ''We hebben een hondje'', horen we Ramona enthousiast roepen. ''Ik vind hem echt vet'', laat Ivan weten. ''Dit is echt het leukste cadeautje ooit, o super tof man''. De voormalig eigenaar van het beestje heeft een speeltje voor het hondje meegenomen, een kip met een piepje er in. ''Hij is wel dapper hoor. [...] Hai knapperd, ah kusjes. Oh kusjes'', roept Nicole al net zo enthousiast. ''Ik vind hem ook zo mooi'', laat Ivan weten. Om vier uur zitten ze weer met zijn allen op de bank. ''Onze nieuwste inwoner'', laat Nicole weten. Ze vertelt dat ze op zoek was gegaan naar een hondje. Dat ze zaten te zoeken naar een hondje van een stichting, maar dat dat veel te lastig was. Toen is ze dus een hondje op karakter gaan zoeken en kwam ze de Mechelse herder tegen. Karaktereigenschappen van de Mechelse herder zijn werk willigheid, vasthoudendheid, slimheid, moed, zeer trouw, waaks. Beschermt het gezin, kan dominant zijn en word veel gebruikt als politie hond. Deze honden zijn ook enorm gehecht aan hun baas. Toen Nicole die karakter eigenschappen tegen kwam dacht ze dit kan niet anders dan een hond voor Ivan zijn. ''Schat hij is van jou''. Ivan laat weten er echt echt echt heel blij mee te zijn.

Wel zijn er regels. Nicole vertelt dat ze de puppy alle gelegenheid moeten geven om te wennen. ''Laat hem zijn gang gaan en voorkom dat kinderen continu aan hem zitten. Geef hem de tijd om te wennen''. Nicole vertelt dat ze veel moeite gedaan heeft om voor het hondje spullen daar te krijgen. De spullen zijn onderweg zoals onder andere een bench, mandjes en een riempje. Puppyvoer hebben de mensen die het hondje komen brengen al meegenomen dus dat hebben ze in ieder geval wel al in huis en morgen komt dan de rest. ''Ik hoop dat we er heel erg van gaan genieten. Zijn roepnaam is Arthur'', vertelt Nicole. De bewoners hebben nog wel een aantal vragen. Zo willen ze weten hoe groot de hond word en uit wat voor nest hij komt. ''Het word een fatsoenlijk hondje. [...] Hij komt uit een nest van 12. Het is een reutje'', laten ze weten. ''Wat een knapperd jongen'', aldus Nicole. De man verwacht ook geen problemen met de andere dieren. Wel moeten ze het hondje nog zindelijk maken. Na het slapen meteen buiten zetten. ''Hij is nog schattiger dan ik had gedacht'', laat Rowena weten. En Ivan noemt dit het leukste cadeau wat hij in zijn leven heeft gehad.

Om half vijf zien we het hondje bij Mark op schoot liggen. Hij knuffelt en aait het beestje en het beestje lijkt van de mogelijkheid gebruik te maken om meteen een kort dutje te doen. Maar helaas het beestje moet alweer opgetild worden voor een foto momentje. Ivan word samen met de voormalig eigenaar en het hondje op de foto gezet. ''Hai drolletje. Ik ben wel een beetje jouw mama'', aldus Nicole. ''Je hebt een lekker nat neusje''. Als ze om kwart voor vijf weer op de bank zitten bespreken ze nog snel het een en ander. Zoals dat ze hem in het kantoor onder het bureau kunnen leggen. Dan is er de hele dag iemand die op hem kan letten. Nicole vertelt dat er een grote bench komt. Daar kunnen ze karton en kranten in leggen. De bench laten ze gewoon open, maar die zetten ze dan in de kapsalon neer. Dat word dan Arthur's plekje. Als hij moe is kan hij daarheen. ''Of als hij stout is, BENCH!'', aldus Wim. Als Ivan en Nicole even later samen een sigaretje gaan doen kunnen ze er rustig samen over kletsen. ''Je kan nu toch niet weg gaan. Dit is onze baby'', laat Ivan weten. ''Dat is juist zodat je niet alleen bent'', legt Nicole uit. Ivan bedankt haar en Nicole geeft aan dat ze er al veel langer mee bezig was.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.