Ivan leest stuk over zichzelf in de Telegraaf. ~ Utopia Gekte

1/11/2016

Ivan leest stuk over zichzelf in de Telegraaf.

Tijd voor een sigaret...

Om 13:10 loopt Ivan naar de poort toe om de krant te halen. Het is de Telegraaf en daar staat een uitgebreid stuk in over Ivan zelf. Normaal gesproken worden dat soort stukken weggehaald of afgeplakt, maar ditmaal mag Ivan het zelf lezen. ''Ivan de verschrikkelijke is nu de gebeten hond'', luidt één van de koppen. ''What the f*ck'', horen we Rob verbaast zeggen. Ivan valt na het lezen van het stuk achterover op de bank. Er gaat van alles door zijn hoofd heen, maar hij zegt niks. De tranen schieten in zijn ogen.  ''Leugens'', roept Rob die het verhaal begint te lezen. ''Zou je een diertje schoppen dan ben je niet goed bij je hoofd''.

''Jij had het over oneerlijkheid hé? Moet je de krant lezen'', vertelt Ivan aan Bas. Terwijl BAs begint te lezen loopt Ivan naar buiten voor een sigaret. Rob trekt zijn schoenen aan en loopt naar Ivan toe. ''Je weet hoe het werkt. Bullshit verhaal'', zegt Rob tegen Ivan bij het rokersbankje. ''Een hele pagina'', zegt Ivan geschrokken. Ook andere bewoners komen er bij. Ze zijn allemaal geschokt door het nieuws dat de loods binnen is gedrongen. Ze vinden het allemaal oneerlijk of 'sensatie zoekerij'.

Wim en Rowena gaan ook snel naar binnen om de krant te lezen. Het duurt niet lang of iedereen heeft de Telegraaf in zijn/haar handen gehad. Ivan zelf loopt ondertussen naar het weiland. Daar gaat hij in alle rust pony Sascha borstelen. We zien Ivan van alles denken. Maar in zijn hoofd kijken kunnen we natuurlijk niet. 
3 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.