Ivan: ''Ik ben er uit'' ~ Utopia Gekte

1/01/2016

Ivan: ''Ik ben er uit''

''Was ik maar nooit gaan janken''

Om vijf voor half drie neemt Ivan Cees ook nog even apart. ''Je wilt naar huis'', vraagt hij. ''Ik zei het in het groepsbelang. Jij moet een klote beslissing nemen en toen dacht ik nou ja als ik het iedereen makkelijker kan maken. Zo in het kader van de jeugd heeft de toekomst. En als mensen echt niet weg willen wil ik me wel opofferen, maar dat is dus niet het geval blijkt. Anderzijds weet ik dat er behoorlijk aan me getrokken word thuis. Ik weet dat ik daar heel veel goeds kan doen uiteraard, maar dat kan ik hier ook. Voel ik ook wel. Dus ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel, maar ik zou er niet zwaar mee zitten. Zo van oh men al mijn dromen weg weet je. Nee daar ben ik ook heel makkelijk in''. Volgens Cees zou er door velen ook gezegd zijn ''Nee nee jij gaat niet, jij moet blijven. Ik wil niet dat je weg gaat''. Maar daar deed hij het niet voor. ''Kijk als het echt zo zou zijn als een hele groep zegt no way dat ik naar huis ga want ik wil nog dit nog zus nog zo, ik ben nog niet klaar. Jonge mensen dan denk ik oké, maar ik sprak net Wim nog heel even. Wim meen je dat echt? Hij zei Ja. Je worstelt al een tijdje hé. Ja zegt hij, al een tijdje klopt. Dus denk ik. Uhmm Naomi net zo. Die worstelt ook al een tijdje en geeft aan dat ze op is, moe is. Ziet het als opgeven. Nou dat is het dus niet. Er zijn nu twee mensen die feitelijk echt aan het worstelen zijn. Ik worstel niet. Nogmaals gezegd het eventuele groepsbelang en in jouw belang om een keuze makkelijker te moeten maken. Je zal zo'n keus maar moeten maken en dat er veertien mensen zeggen no way... Dat is een dingetje. Dan had ik gezegd oké i help you, maar als het is dan is het zo. Als je zegt ik ben klaar met dat gezeik''. Ivan zegt daar ook klaar mee te zijn, maar niet met Cees.

Na het gesprek met Cees zien we Ivan met Bas praten. ''Ik wil niet naar huis'', laat Bas weten, maar hij wil Ivan wel ondersteunen in het maken van een keuze. ''Er zijn er drie die bereid zijn om naar huis te gaan. Naomi worstelt al twee maanden en vecht al heel lang'', aldus Ivan. ''Cees zegt het, maar voor het geval je er niet uit zou komen'', vult Bas aan. ''En dan heb ik Wim, als ik nu niet ga ga ik later zelf, maar ik kan hem niet kwijt''. Bas snapt dat Ivan hem nodig heeft. ''Het is heel egoïstisch, maar ik denk wel dat hij het nu even zwaar heeft, maar er wel doorheen kan komen. Dus feitelijk is het Cees, Naomi of jij'', grapt Ivan. Bas lacht. ''Nee, ik zeg je eerlijk van die drie zie ik het liefst Wim gaan, maar inderdaad het is beter dat hij blijft''. Ivan vraagt waarom Bas Wim het liefst zou zien vertrekken. ''Omdat ik zie dat hij ook echt wel wil gaan, maar ik denk dat het voor hem nu eventjes. Er is een deur op een kiertje gezet waardoor hij ineens heel graag wil. Maar Naomi zit er al heel lang mee''. Ivan denkt er precies hetzelfde over. ''Ik denk dat als het deurtje weer dichtgaat hij sowieso tot februari wil blijven''. aldus Bas. ''Ik ben er uit'', zegt Ivan. Er volgt een streamlock. ''Was ik maar nooit gaan janken'', horen we Naomi zeggen.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.