Ivan besluit puppy Arthur terug te geven aan de fokker ~ Utopia Gekte

1/11/2016

Ivan besluit puppy Arthur terug te geven aan de fokker

Spoed centraal vanwege Arthur

Ramona lag net weer huilend op bed met Bas erbij. Daar komt straks meer over in een nieuw bericht op Utopia Gekte, maar eerst even wat anders. Er komt namelijk een spoed centraal van Ivan tussendoor. Voordat iedereen zich verzameld heeft op de bank zien we Gina bij Mark huilen. Waarom is ons niet duidelijk. ''Rustig maar'', laat Mark weten. Ivan gaat nog snel naar de zenderkamer en als hij terug komt neemt hij ook plaats op de bank. Het is dan kwart voor drie en Ivan neemt meteen het woord. ''Jongens ik heb jullie bij een geroepen vanwege alle commotie dat buiten speelt vanwege Arthur. Ik wil iets mededelen met jullie allemaal. Ik heb het opgeschreven. Ik vind het een beetje zwaar, maar wil even duidelijk maken dat het welzijn van Arthur voor mij boven alles gaat. Daar mag absoluut geen twijfel over bestaan en als dat wel zo is ondanks alle inzet en tijd en energie die ik er in heb gestoken. De puppy cursus, coach, crèche, socialisatie met honden. Eén keer per week zou die opgehaald worden zodat hij ook met andere beesten kan zijn en met de trein en het verkeer kennis kan maken. En als dat allemaal niet genoeg is dan rest er maar één oplossing voor mij aangezien het welzijn van Arthur boven alles gaat. En dat is dat Arthur beter terug kan gaan naar de oorspronkelijke eigenaar. Ik heb mijn best gedaan, maar krijg geen eerlijke kans''.

Wim is het er mee eens. Ivan word geen eerlijke kans gegund en mensen zien niet wat hij hier de hele dag doet. Rowena vind het heel erg. ''Hij hoort al bij ons''. En Rob noemt de verhalen in de krant nogmaals ''gewoon bullshit''. Gina, Ramona, Benjamin en nog een aantal Utopianen zien we huilen. ''Ik vind dat je nu een soort van bevestigd dat het zo is gegaan'', aldus Rob. ''Dat is het absoluut niet. Ik weet dat ik van het beest ben gaan houden. Had nooit gedacht dat ik er zo van zou houden, maar het is gewoon mijn maatje geworden. Ik heb er van mijzelf alle energie en moeite in gestoken die ik vond dat hij verdiende. En hij kan al heel veel voor zo'n jonge puppy. Ik wil niet dat daar twijfel over bestaat dat het beest niet in goede handen is. Om die redenen ben ik genoodzaakt om die beslissing te maken. Voor hetzelfde geld komt hij ergens tussen vast te zitten. Al is het buiten mijn macht om. Loopt hij tegen een boom aan dan krijg ik weer zo'n ding en daar zit ik echt niet op te wachten. Iedereen heeft gezien hoeveel ik om dieren geef en hoeveel tijd ik er ook in steek. Niemand twijfelt daar ook over. Ik doe het met alle liefde. Elke ochtend word ik wakker om de koeien en kippen en het zorgzijn van de dieren op me te nemen. Zonder bezwaren omdat ik het met liefde doe. Voor mij is het nieuw ik heb nog nooit een hond gehad. Ik moet veel leren dat is gebleken. Ik ben er wel nieuwsgierig naar en heb die ambitie ook echt, maar je ziet wat je over je heen krijgt van een incident zoals dat. Waardoor alles vergeten word wat je gedaan hebt en dat is het voor mij echt niet waard. En dan kan ik niet met een gerust hart met Arthur omgaan. Of dat er een bepaald beeld geschetst word wat totaal niet klopt en om die twijfels weg te halen lijkt dit me de beste beslissing. Hoeveel pijn het ook doet en hoe moeilijk ik het er ook mee heb''.

Er volgt een streamlock. Na de streamlock zien we Ramona huilen. Ze vind het heel erg dat mensen zo zijn. Ze vond het mooi om Ivan met het beestje te zien. ''De wereld laat ook wel zien dat ze niet begrijpen wat Utopia echt is door dit met jou te doen. Er zijn weinig momenten dat de tranen bij mij zo hoog zitten, maar jij verdiend veel meer dan dit. En alles wat jij voor Arthur doet is veel meer dan menig hond buiten krijgt. Laat de woorden van buiten minder zwaar wegen dan die van ons. Wij zien jou de hele dag en de mensen buiten hebben een vertekend beeld. Het oordeel wat ze over jou vellen is onterecht. En laat ons toe om jou te steunen in deze en ons protest is sterker dan dat van buiten'', aldus Victoria. Ivan huilt en stort in. ''Oneerlijk. Er zit niks anders op dan dat'', snikt Ivan. ''Je laat nu ook zien dat Arthur belangrijker is dan jij zelf'', aldus Victoria. ''Wanneer gaat die terug'', vraagt Gabriëlle. Ivan zegt zo te gaan bellen. Ivan weet niet of de man al op de hoogte is. ''Wat een idioterie zeg'', vind Rowena. Rob zegt Ivan te steunen in elke beslissing die hij neemt, ook als hij het beest zou houden. ''Het is niet eerlijk en niet terecht''. Gina wou dat mensen eens actie gingen voeren daar waar het daadwerkelijk nodig was. Cees wilde al zeggen dat het voelt als dat ze nu hun zin krijgen met het protest hier buiten. En dat ze daar nu min of meer aan toegeven en dat vind Cees heel kwalijk. Cees heeft geen flauw idee hoe heftig het dan ook mag zijn buiten. ''Als het in de kranten staat'', merkt Rowena op.

''Het goede aan alles is dat mensen zich zorgen maken om het leed van dieren, maar dit is de verkeerde reden om het aan te halen en er aandacht voor te vragen'', aldus Victoria. Victoria vind het sterk en goed om Arthur boven alles te zetten. Zo laat Ivan zien dat hun ook heel erg om dieren geven. ''Ook al weten we dat dit helemaal niet terecht is. De wereld heeft een heel verkeerd perspectief''. Rowena noemt de kijkers een stelletje schapen. ''Kudde dieren''. Victoria staat op. ''Laat je niet gek maken door dit. Je doet het ontzettend goed en ik ben heel trots op je. Ook in deze beslissing laat je zien hoe groot je hart is. Ik ben echt heel trots op je. Mensen weten niet wie je bent en als mensen denken dat we gelijk lopen aan de buiten wereld hebben ze het mis. In  Utopia helpen mensen elkaar en trappen we mensen niet onderuit'', aldus Victoria. Ze knuffelt Ivan en geeft hem een kus op zijn wang. Bas denkt dat als hij het was er niks aan de hand was geweest. ''Dit gaat ons allen aan, laat je naam niet vervuilen. Dat doen wij ook niet'', aldus Victoria. ''Leuk zo'n dag'', laat Ivan weten als zijn tranen weer opgedroogd zijn. ''Ja pittige maandag hé'', aldus Rob. ''Veel slechter kan het in ieder geval niet gaan'', laat Bjorn weten.1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.