Ivan belt de fokker om pup Arthur op te laten halen. ~ Utopia Gekte

1/11/2016

Ivan belt de fokker om pup Arthur op te laten halen.

Welzijn Arthur gaat boven alles.

Als Ivan uiteindelijk wegloopt van het ''centraal'' waarin Ivan bekendmaakt Arthur weer terug te geven aan de fokker lezen onder andere Gina en Cees het stuk in de krant. ''Ziek. De helft van de zinnen klopt niet eens. Maar we weten nu wel wie er buiten stonden. Achterlijke mensen. Martin Gaus die dan zulke dingen zegt. Stom is ook dat je al zoveel van dat beestje kan houden. Ik vind het zo oneerlijk voor Ivan. Zulke gemene dingen. Ik ben gewoon in shock. Hoeveel liefde hij voor dat beestje voelt'', zegt Gina bedroefd. En waar zij vooral geschokt en verdrietig is, is Rob woest.

''Hallo Alfred, met Ivan uit Utopia. Het gaat kut, laat ik het zo zeggen. Ik neem aan dat je wel iets hebt meegekregen'', vraagt Ivan. Alfred bevestigt heel wat mee te hebben gekregen. ''Daar wil ik even heel duidelijk over zijn. Het is gewoon oneerlijk. Ik krijg hier niet een eerlijke kans'', laat Ivan weten. ''Ik doe zo hard mijn best en sinds hij hier binnen is heb ik er alles aan gedaan om goed voor hem te zorgen. Ik heb cursus geregeld, creche geregeld dat hij wekelijks opgehaald wordt, video's opgezocht, boeken lezen, artikelen, ik wil heel graag leren. Alleen het wordt mij zo moeilijk gemaakt en ze schetsen een beeld dat zo niet waar is. Ik had nooit gedacht dat ik zo'n band met een hond zou kunnen krijgen. Maar het is een f*cked up wereld waar we in leven en ik word met de grond gelijk gemaakt'', laat Ivan weten. Alfred vind dat Ivan er afgezien van het incident er altijd heel leuk en gelukkig uit zag met Arthur. Ivan vertelt nogmaals dat het een schrikreactie was. ''Ik dacht dat hij mij wilde bijten'', legt Ivan uit. Het welzijn van Arthur gaat wat Ivan betreft boven alles. ''Als daar maar een schrijntje twijfel over is lijkt het mij beter dat hij weer bij jou terecht komt'', zegt Ivan. Alfred vind dat geen enkel probleem omdat ze dit ook afgesproken hebben. ''Het doet mij echt heel veel pijn Alfred''.

Hij vond het leuk om te zien dat hij een blije, leuke en vrolijke pup heeft gezien. ''Hij ziet er super uit, vrolijke pup, loopt vrolijk rond, veel dingen meegemaakt. Tuurlijk, dat incident had niet mogen gebeuren. Het is gebeurd, is niet anders'', legt Alfred uit. ''Dankjewel, ik vind het heel lief dat je dat zegt Alfred''.

Ivan herhaalt nog eens dat alle commotie onterecht is. De fokker is het daar mee eens. ''Ik heb weinig gelezen dat mensen de leuke dingen ook belicht hebben'', vertelt de fokker. ''Daar baal ik echt van'', aldus Ivan. Ze spreken af dat de puppy vanavond mee gaat met Alfred. Over een uurtje of 3 kan hij er al zijn. ''Wat een kut dag zeg, sjonge jonge'', horen we Ivan bedroefd mopperen. Er zullen waarschijnlijk weinig mensen blij zijn met deze beslissing. Ook de fokker kwam behoorlijk slecht uit de bus als we alle reacties op social media mogen geloven. Zo was er bijvoorbeeld commotie over een video met pups. Daarin trokken pups een shirt van Duitsland uit elkaar. Er valt dus eigenlijk geen juiste beslissing te maken en ook hierover zal nog lang worden nagepraat.

Gina loopt naar Ivan toe en barst buiten nogmaals in tranen uit. ''Echt kut man!'' Ze lopen snel weer naar binnen toe waar Ivan een kop koffie pakt. Alle bewoners zijn geschokt en er heerst nu vooral nog veel stilte. Ivan krijgt veel steun en knuffels van zijn medebewoners die het allemaal niet kunnen bevatten. Gina zoekt puppy Arthur ondertussen op om hem nog even flink te knuffelen. Volgens Victoria maakt dit soort dingen de groep alleen maar sterker. Ze heeft een tekst voor Ivan geschreven. Als ze alles wat ze wil zeggen hardop gaat zeggen komt er volgens haar één grote lange piep. En Rob weet Ivan nog te vertellen dat hij sprongen heeft gemaakt met zijn temperament. ''Anders had er al een tafeltje gevlogen''.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.