''In principe is het haar goed recht, maar ik had het niet gedaan'' ~ Utopia Gekte

1/11/2016

''In principe is het haar goed recht, maar ik had het niet gedaan''

''Je moet je er gewoon even niet druk om maken''.

Om tien voor half elf zien we Rob en Dominique bij het koffiezetapparaat. ''Als er wat is weet je me te vinden'', horen we Rob tegen haar zeggen. Daarna gaan we weer terug naar de andere stream waar ze nog steeds in het boekje van Stefanie zitten te bladeren. ''Naomi komt 29 maart. Dat heeft ze tegen Benjamin gezegd'', aldus Gabriëlle. ''Ik kom elke dag naar het hek als ik er uit word gestuurd'', laat Bas weten. Om half elf zien we dat Cees weer in zijn klaag stand is. We hebben het verhaal nu al meerdere keren aan mogen horen, maar nog is hij er niet over uitgepraat dat hij aangevallen werd in het centraal. Dit keer vertelt hij het in het kantoor aan Mark. ''Die zei nauwelijks goedemorgen tegen me. Is nog steeds pissed'', vertelt Cees. ''Sommige mensen kunnen meer maken dan een ander. Je moet klimmen op de ladder. [...] De verhoudingen tussen jullie zijn gewoon klote, niet teveel van aantrekken'', aldus Mark. ''Dat ik een hele discussie moet voeren in het centraal en hij in feite hetzelfde doet met de live in de loods'', vertelt Cees verder, maar volgens Mark ga je met een live in de loods sowieso twee of drie duizend euro verdienen. ''Je moet je er gewoon even niet druk om maken. Laten gaan''.

''Maar zo meteen denkt Ivan weer dat ik weer begonnen ben over het speeltje''. Mark zegt dat hij dat ook niet moet doen. ''Jij stelde een vraag. Dan denkt hij straks daar zit Cees achter''. De heren praten nog even verder over hun medebewoners. Zo weet Mark te vertellen dat het zakgeld van Nicole nu weer op is omdat ze gisteren twee pakjes sigaretten voor Ivan heeft besteld. Hij zou namelijk ook geen geld meer hebben. ''In principe is het haar goed recht, maar ik had het niet gedaan. Stel dat er een nieuwe binnenkomt. Die heeft dan geen zakgeld want het is al op'', vertelt Mark. Hij vergelijkt het met toen Stefanie nog snel haar zakgeld uit ging geven en Ramona geen zakgeld had voor boodschappen. ''Je had hem zelfs nog op zijn zakgeld kunnen pakken. 'Heb je niet teveel uitgegeven'', aldus Cees. Mark benadrukt dat Cees zich nu moet gaan focussen op de financiën en dat hij af en toe zijn woorden in moet slikken, hoe kut dat ook is.

Na het gesprek duikt Cees om kwart voor elf de keuken weer in. Daar laat hij hardop weten dat hij vanochtend de afwas heeft gedaan. ''Ja iedereen werd er wakker van'', reageert Gabriëlle. Nicole pakt deze middag om elf uur nog snel al haar ingepakte spullen bij elkaar. Het ziet er naar uit dat ze ook de tattoo stoel meeneemt. ''Mijn doel was er beter uitkomen dan dat ik er in ging en dat is gelukt''.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.