''Ik voel dat mijn hart zegt dat ik naar huis moet'' ~ Utopia Gekte

1/11/2016

''Ik voel dat mijn hart zegt dat ik naar huis moet''

''What the fuck doet ik hier eigenlijk, als dit het is''

Om tien voor half drie zien we Ivan opeens huilen. Hij ligt op de grond met Arthur naast hem en de tranen lopen over zijn wangen. Rob komt weer bij hem zitten om hem te steunen en laat weten dat buiten iedereen het verkeerd ziet. ''Ik krijg gewoon niet een eerlijke kans jongen'', laat Ivan weten. Cees komt vervolgens ook aanlopen en vraagt of hij een koffie of thee of iets anders voor de heren in kan schenken. ''Nee hoor'', antwoorden ze. Na een paar minuten besluit Ivan maar weer een wandeling met Arthur te gaan maken. Hij beloont Arthur meteen zodra hij netjes mee loopt. Ramona zien we om half drie nog steeds in bed liggen. Daarnet praatte ze nog met Rowena, maar nu zit Bas bij haar. ''En de veranderingen. Ik vind dat heel lastig'', laat Ramona weten. ''Welke veranderingen'', vraagt Bas. ''Ik ben altijd met mijn moedertje geweest. [...] Op het moment dat ik mij aan mensen ga hechten en die gaan weg. Dan kan ik daar niet zo goed mee omgaan en nu is dat Nicole. Ik moet het voor zijn. Ik wil echt niet zielig doen, maar het is gewoon teveel. Mijn moeder man serieus. Ik weet gewoon hoe zwaar ze het heeft alleen. Als ik egoïstisch ben en aan mezelf denk dan heb ik het hier beter dan thuis. Thuis moet ik keihard vechten voor mezelf en hier heb ik rust. Ik wil niet dat mensen mij zo zien. Ik kan niet alles vertellen, maar ik heb altijd gevochten om niet te vallen. Ik ben een wrak ik voel het. Ik voel gewoon dat er teveel emoties spelen. Ik weet gewoon niet hoe ik hier mee moet omgaan''.

Bas benadrukt dat het juist een teken van kracht is om haar emoties te durven uiten. ''Het is zo lastig als je... Als het besef er nu pas uit komt. Ik heb altijd gevochten en het nooit gevoeld. Ik zit f*cking zes weken hier en nu pas voel ik... wat het leven nog meer kan zijn. Ik kan niet''. Bas onderbreekt haar. ''Natuurlijk kan je het wel. Wees blij met wie je bent en blij om dat te uiten. Of het nou verdriet is of vreugde. Je bent toch wel blij met wie je bent. Een hartstikke sterke vrouw en ook gevoelig'', aldus Bas. ''Het is gewoon mijn moeder'', laat Ramona weten. Bas vraagt haar wat het laatste nieuws is. ''Dat het goed gaat'', snikt Ramona. ''Ook die weg er naar toe. Het proces''. Ramona is niet de hele tijd goed verstaanbaar waardoor we het een en ander missen. ''En ik zit hier en het is gewoon. Ik weet niet wat ik moet doen. Ik weet het even niet, maar ik voel dat ik uh. Dat mijn hart zegt dat ik naar huis moet'', aldus Ramona. ''Terwijl je weet dat het goed gaat met je moeder'', merkt Bas op. ''What the f*ck doet ik hier eigenlijk, als dit het is. Als ik alleen maar... Ik kom mezelf gewoon teveel tegen denk ik. Maar ik hoop niet dat je boos bent''. Bas zegt niet boos te zijn omdat ze nergens heen gaat. ''De grap is dat je zegt... Ik weet niet... Ik zou niet weten wie ik ben nog. Nu pas merk ik dingen dat ik denk 'jeetje Ramoon' en dat is niet waarvoor ik hier ben toch'', vraagt Ramona zichzelf hardop af. ''Nee, voor veel mensen niet, maar dat is nou eenmaal een leerproces'', laat Bas weten.

''Ik wist niet dat het zo faya was. Ik ben hier om te laten zien wat ik kan en om mijn moeder iets goeds te geven. Ik heb dingen gedaan waarbij ik denk 'hoe kan je zulke domme dingen doen''. Volgens Bas had niemand verwacht dat het zo zwaar zou zijn. ''Ik weet niet zo goed hoe ik dat moet doen'', laat Ramona weten. Bas vraagt wat ze bedoelt. ''Het is zoveel.... Maar het is oké'', laat Ramona huilend weten. Cees is er inmiddels ook bij komen staan. ''Ik weet echt wat je voelt hoor. We hebben het allemaal gehad. Ik heb het ook gehad poeh. En dan ben ik nog een paar jaar verder'', aldus Cees. ''I know, thanks'', reageert Ramona. ''Maar goed, we moeten naar de bank'', vraagt Ramona. ''Is ook van Ivan. Ik weet niet wat er is'', laat Cees weten. Ramona bedankt Bas nog snel. ''Thankyou Bas. I love you''. Bas omhelst haar en geeft haar een kus op haar wang. ''Ik ga nergens heen'', laat hij weten. Daarna gaan ze naar de bank waar Ivan een belangrijke mededeling heeft omtrent puppy Arthur.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.