''Ik heb het ze nooit kwalijk genomen'' ~ Utopia Gekte

1/19/2016

''Ik heb het ze nooit kwalijk genomen''

Michael praat over zijn verleden

Nieuwkomer Michael heeft al meerdere keren over zijn verleden gepraat en telkens duiken er weer nieuwe dingen op die we nog niet van hem wisten. Zo heeft hij laatst in de wellness met Gabriëlle zitten praten over zijn pestverleden en eerder vandaag met Rowena over dat hij verslaafd geboren is en dat hij op jonge leeftijd zijn moeder is verloren. Ook deze avond spreekt hij hier weer over, maar dit keer met Benjamin. ''Ik zat op het randje van de dood'', vertelt hij. Toen zijn vader de gevangenis in ging heeft zijn oma hem weg gehaald. Nu is zijn vader opa en dat doet hij heel goed. Hij doet alles wat hij niet met hun heeft kunnen doen. Hij is super aardig en heeft een humor van hier tot Tokio. ''Hij kan koken. Nou zijn we met kerst wezen eten en hij kookt als een... Hij heeft van mijn moeder geleerd om Indonesisch te koken, maar heeft andere prioriteiten die voorgaan. Daar moet je rekening mee houden''. Volgens Michael was het vroeger list en bedrog met drugs enzo. En dan was het ook zo dat Michael zijn ouders mocht zien en dat ze niet kwamen of pas uren later en dan na een kwartier al weer weg gingen. ''Een kut start van mijn leven''.

Ook vertelt Michael weer dat hij verslaafd geboren is en toen in de couveuse heeft moeten liggen. Zijn moeder was een drugs gebruiker. ''Mijn pleeg ouders hebben me zo goed en mooi opgevoed dat ik er gewoon over kan praten. Ze hebben me nooit tegen gehouden om contact te zoeken''. Michael vertelt dat hij op den duur 40 kilo woog en toen besefte dat hij moest stoppen. Nu heeft hij een heel ander leven, maar mensen zien hem nog steeds als diegene van negentien. ''Ze moeten eens weten hoe f*cking mijn best ik heb gedaan''. Die drugs (verslaving) week die er aan komt is voor Michael wel een kut week. "Waarom een hele week''. Maar hij is er wel een voorstander van dat dit gewoon... ''Het mag niet vergeten worden''. Benjamin benadrukt dat het ook niet echt de hele week is. Het zijn twee avonden en een presentatie om het positief af te sluiten. ''Laat mij dan maar mijn levensverhaal vertellen'', aldus Michael. Benjamin is benieuwd of Michael het ze vergeven heeft. ''Ik heb het ze nooit kwalijk genomen. Ik heb me wel afgevraagd hoe het zou zijn geweest als het niet zo was''.

Michael was zeventien toen zijn moeder overleed en als zijn vader overlijd gaat hij er direct uit. Zijn vader was heel trots op Michael. Toen hij in de gevangenis zat had Michael een documentaire op tv en zijn vader vertelde dat trots aan zijn mede gevangenen. Zijn vader is heel pittig met woorden nog, maar niet meer de man die ze kenden zoals toen zijn moeder nog leefde. ''Toen was hij ook heel verslaafd, maar nu staat hij op instorten. [...] Bang ben ik niet, maar ik zou het wel heel vervelend vinden als hij overlijd. Ik bespreek toch veel dingen met hem. Als ik verdriet heb bel ik hem op. Hij geeft zo eerlijk antwoorden. Die man interesseert het toch niet. Hij heeft zo'n andere kijk op de wereld dan wij. [...] Ik zou het heel vervelend vinden voor mijn zus. Stel dat hij overlijd heeft zij in haar ogen... Dat zou ik heel erg vinden. Echt we zijn er op jonge leeftijd al één kwijt geraakt. Mijn moeder. We waren allebei heel jong. [...] Ik lijk heel erg op mijn moeder. Dat is heel bizar'', aldus Michael. Er volgt een stream wissel waardoor we het gesprek verder niet meer kunnen volgen.

De onderstaande foto is van later op de avond. Omdat we zo druk mee aan het typen waren zijn we namelijk helemaal vergeten een foto te maken.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.