''Ik geef je alleen de optie om makkelijk van me af te komen'' ~ Utopia Gekte

1/21/2016

''Ik geef je alleen de optie om makkelijk van me af te komen''

Een serieus gesprek rond middernacht

Om tien over twaalf liggen Bas en Dominique weer in bed voor de open haard. Waar ze ook weer een gesprek voeren. Bas laat weten dat Dominique zijn eerste blonde vriendin is. ''Utopia vriendin'', antwoord ze. ''Vind je dat'', vraagt Bas. ''Ik vraag het aan jou'', reageert ze. ''Als mensen dat vragen wat zeg je dan. Ik ga heel veel vragen krijgen tijdens live in de loods en op de markt, wat wil je dan dat ik zeg'', vraagt Dominique. '"Wat je voelt'', reageert Bas. ''Ik heb nog niet eens aan jou vertelt wat ik precies voel'', laat Dominique weten. Bas vraagt of ze het wil vertellen. Volgens Dominique is ze daar niet zo goed in. Ze zegt nooit precies wat ze voelt. ''Wat voel jij dan'', vraagt ze. ''Ik voel liefde, vreugde en spanning'', antwoord Bas. Die dingen voelt Dominique sowieso ook. '''Maar ik voel me ook voornamelijk heel veilig bij jou, en ik vind je grappig en knap''. Als Dominique Bas ziet heeft ze zin om hem aan te raken. ''O en ik vind je lief'', laat ze weten. '"Dus wat ben ik dan van jou'', vraagt Bas. ''Bas'', antwoord ze lachend.  ''Kut antwoord. Weet ik niet. Wat wil je zijn van mij'', vraagt ze. ''Nou niet je Utopia vriendje'', antwoord Bas. ''Mijn gewone vriendje'', vraagt ze. ''Ja'', antwoord Bas. ''Maar is dat niet een beetje link om hier te doen. Dalijk dan weet ik veel. Denk je shit dit is echt niet oké in deze ruimte en dan... Als je er geen label op plakt is het ook veel makkelijker om iets stop te zetten, of zeg ik nu iets stoms'', vraagt Dominique. '"Als je er geen label op plakt, is er geen label om te stoppen'', antwoord Bas. ''Ik geef je alleen de optie om makkelijk van me af te komen. Ja dat doe ik altijd'', aldus Dominique.

Dus wat zeg je als er mensen aan jou gaan vragen wat Bas voor jou is'', vraagt Bas. ''Dan zeg ik twee muntjes graag'', reageert Dominique. ''Ben ik twee muntjes voor je. Nou? Hmm'', vraagt Bas. ''Nee'', antwoord Dominique. Ze vind dit heel moeilijke gesprekken en kan daar niks aan doen. Ze heeft het idee dat als ze nu antwoord geeft, Bas zich direct geclaimd voelt en benauwd en dat wil ze niet. Bas vraagt wat Dominique er dan van zou vinden als hij met een ander meisje zou zoenen tijdens bijvoorbeeld een Live in de Loods. ''Dat zou ik wel vervelend vinden, maar dan nog is het jouw Utopia en moet je doen wat je wilt''. Volgens Bas zegt dat dan al genoeg. ''Als je dat wil dan kan ik het toch niet tegen houden. Daar heb ik geen label voor nodig. Als je het niet wil dan is dat al label genoeg'', laat ze weten. Als Bas iemand wil zoenen doet dat pijn, maar wat kan zij er tegen doen. Dominique wil niet een blokkade zijn. Een blok aan zijn been, daar heeft ze geen zin in. ''Ik claim liever niet om er voor te zorgen dat ik ook niet afgewezen kan worden. [...] Ik wil je niet benauwen. Dat heeft niks te maken met hoe leuk ik je vind want ik vind je superleuk. Meer dan dat''.

Dominique vraagt wat Bas zou doen als iemand er bij hem naar vraagt. Bas zegt dat er vandaag al iemand naar vroeg en dat hij gezegd heeft dat ze zijn vriendinnetje is. Waarom zou hij moeilijk doen. Dominique probeert er ook niet moeilijk over te doen. Ze heeft alleen niet de allerbeste ervaringen met iets ''mijn'' noemen op dit gebied. Bas en Dominique zoenen met elkaar. Niet veel later om tien voor half één als de meeste bewoners al weer op bed liggen maakt Bas Dominique aan het lachen door haar te kietelen en met haar te stoeien. ''Do dit is niet leuk. Iedereen ligt op bed'', zegt hij serieus. ''Stoppen'', laat Dominique dan weten. ''Ik stop over tien minuten'', grapt Bas waarna hij gewoon weer door gaat. Dominique lacht keihard en lelijk. ''O dit is echt zo'n afknapper'', reageert Bas. ''Hou op'', reageert Dominique lachend. ''Die lach is echt heel erg'', aldus Bas.

Uiteindelijk schakelt de regie over naar het kantoor en zien we alleen Victoria en Cees nog in beeld die beiden achter de computer zitten. Op de andere stream zien we een slapende Ivan terwijl Dominique en Bas dus nog wakker zijn en er nog meer pratende mensen op de achtergrond te horen waren.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.