''Ik ben hier niet voor eeuwig'' ~ Utopia Gekte

1/28/2016

''Ik ben hier niet voor eeuwig''

Ivan en Bas vieren vakantie

Om tien over twee is Gina nog steeds druk bezig in de kapsalon. De bewoners willen al lange tijd centraal gaan, maar omdat Gina nog klanten heeft kan dat niet. Sommige heren waaronder Wim zijn nog steeds druk bezig met klussen aan het bruin café. Om half drie zien we Ivan en Bas voor de wellness zitten met een Pina Colada in hun hand. Het gesprek gaat onder andere over nieuwkomers en het ''verschil'' tussen mensen die er al langer zitten en mensen die net binnen zijn. Ook vertelt Ivan dat je nu gewoon mensen in het diepe moet gooien zodat je kan kijken waar ze tegen aan lopen. Als er iets fout gaat kan Ivan nu nog bij sturen. Als hij straks weg is kan hij niemand meer bij sturen. ''Ik ben hier niet voor eeuwig''.

Terwijl ze daar dus ''vakantie'' aan het vieren zijn merkt Ivan op dat Bas zijn teen nagels gelakt zijn. Ivan vraagt of Bas dat echt mooi vind of dat hij het gewoon leuk vind dat de dames aan hem zitten om zijn tenen te lakken. Dat laatste is het vooral. ''Hoe gaat het met jou'', vraagt Ivan even later. ''Ja gaat goed'', laat Bas weten. Beide heren hebben zin in de zomer, maar dat is toch nog even wachten. Ook de eend komt ter sprake. Bas vertelt over het badderen en beide heren hadden niet meer gedacht dat de eend echt beter zou worden. ''Wat vind je mooi aan Utopia'', vraagt Ivan op den duur. ''De vrijheid'', antwoord Bas. Dat niemand hem zegt hoe hij zich moet gedragen. Ivan vraagt ook hoe Bas zijn leven buiten is. Bas vertelt onder andere dat hij dan lang uitslaapt en laat op staat. Maar hij moet er nog niet aan denken om naar buiten te gaan. Hij is er voor zijn gevoel pas net.

Om kwart voor drie gaan de heren weer naar binnen. Wim is dan nog steeds druk aan het werk aan het bruin café. Bjorn wil mee ''vakantie'' vieren met Ivan en Bas en heeft zich ook zomers aangekleed. Helaas net te laat want Bas heeft al weer wat warmers aangetrokken. Om drie uur is Gina net klaar met knippen. Je zou denken dat de bewoners dan dus bijna centraal kunnen, maar nee nog steeds niet. Op datzelfde moment is er namelijk net weer zakelijk bezoek voor Michael gearriveerd. Het centraal zal dus nog even moeten wachten.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.