''Ik ben gewoon woest jongen. [...] Ik doe er zo mijn best voor'' ~ Utopia Gekte

1/11/2016

''Ik ben gewoon woest jongen. [...] Ik doe er zo mijn best voor''

''Dit is juist de ideale plek voor een hond''

Ivan heeft zojuist een krantenbericht over zichzelf onder ogen gekregen en zoals we al schreven is hij daarna in zijn eentje naar de stal gelopen om daar even tot rust te komen. Om iets voor half twee zien we Rob ook naar de stal toe lopen. ''Deze is lastig te relativeren denk ik. Zoals ik gister al zei, je verdiend gewoon beter. Het is berust op bullshit. Zie het zoals het is. De hele groep heb je onvoorwaardelijke steun van dat het goed is, maar ik snap wel dat het klote is''. Er valt een stilte. Ivan vraagt zich af wat hij nu moet doen. ''Ik denk dat je daar niet aan moet twijfelen, moet je kijken hoeveel beesten we hebben. Dit is juist de ideale plek voor een hond. Er zijn maar een paar mensen die nu aandacht krijgen. Het is berust op gewoon bullshit. Als je nu dat beestje aan Nicole mee zou geven word het alleen maar bevestigt. Het is gewoon niet waar'', aldus Rob. ''Het is niet eerlijk man'', laat Ivan weten na weer een lange stilte. ''Nee dat is het zeker niet. Het is ook gewoon gemeen. Je verdiend honderd duizend keer beter, maar je kan er nu niks tegen doen omdat je hier zit. Maar er zal ook wel tegengeluid komen van mensen die wel weten hoe de vork in de steel zit''. Weer valt er een stilte.

''Ik ben gewoon woest jongen'', aldus Ivan. Rob snapt het. ''Het is sowieso oneerlijk en dan ook nog op de dag dat Nicole weg gaat. Probeer het gewoon rustig te houden in je koppie'', adviseert Rob. ''Ik doe er zo mijn best voor'', laat Ivan weten. ''Vergis je niet hoeveel mensen dat ook zien, dat staat nu alleen niet in de krant. Mensen kunnen zien hoe je bent. Omdat één zo'n malloot die beroeps demonstraties doet maakt het dus niet uit of het wel of niet waar is'', aldus Rob.  ''Gewoon een beeld dat van mij geschetst word wat niet...''. Ivan maakt zijn zin niet af. ''Het is gewoon vies. Dat stukje dat die vaker schopt. Het is puur sensatie zoeken. Iets te doen hebben. Ongeacht wat de gevolgen voor een ander zijn. Het is gewoon vies. Het is nu moeilijk, maar je moet er overheen stappen. Hoe minder aandacht hoe beter. Het is gewoon smerig. Je moet het ook gewoon zo zien. Die man die ons komt helpen. Maak er de vetste hond van. Er zitten alleen maar dierenvrienden hier en het zit goed dus maak je er niet zo druk om'', aldus Rob. Ivan zucht. Na weer een lange stilte laat Ivan weten dat hij Arthur nog uit moet laten.

Samen lopen ze terug naar de loods waar Ivan Arthur uit zijn bench haalt. ''Hé jochie. Goedzo jongen. Braaf!''. Ivan geeft Arthur een snoepje omdat hij naar hem toe is gekomen. Er volgt een streamlock. ''Goedzo, braaf, braaf'', horen we als we weer beeld hebben. Even later volgt er weer een streamlock. Na de streamlock zien we Ivan op de bank zitten samen met Benjamin, Bas en Rob. ''Totaal iets anders dan dat er gezegd is en gebeurd is'', aldus Benjamin. Even later zien we Ivan met Arthur op de grond zitten. Ivan knuffelt Arthur en heeft hem een koekje gegeven. ''Ben ik echt zo'n slechte baassie. [...] Vind je ook dat ik niet goed voor je zorg?'' Ivan krijgt daar natuurlijk geen reactie op van Arthur. Arthur hangt over Ivan's benen heen en is veel drukker bezig met het op eten van zijn koekje terwijl Ivan hem aait en knuffelt.5 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.