''Ik ben eigenlijk een transseksueel'' ~ Utopia Gekte

1/25/2016

''Ik ben eigenlijk een transseksueel''

''Ik ga niet half werk doen''

Om vijf voor twee zien we Dominique en Gina aan tafel zitten in de horeca keuken. Daar zijn ze Utopia glazen aan het etsen om te gaan verkopen tijdens de markt. Een paar minuten later gaat Gabriëlle er ook bij zitten om te helpen. Als we overschakelen naar de andere stream komen we midden in een gesprek terecht. We moeten eerlijk bekennen dat we het eerste deel gemist hebben, maar ze leken een discussie te hebben over onder andere piercings en botox. Opeens doet Michael een interessante bekentenis. ''Ik ben eigenlijk een transseksueel''. Nu is hij het niet meer want hij is nog een man en heeft nog een l*l. Ooit is hij begonnen met het slikken van hormonen. Hij had cup B maar is heel ziek geworden door de hormonen. Hij denkt als een meisje en is in zijn hoofd ook een meisje. ''Ik ben diep ongelukkig. [...] Waarom zou ik mijn geluk tegen houden. [...] Ik heb er mee leren leven. Dit speelde allemaal op mijn 18e/19e''. Michael is trots op zichzelf dat hij het kan. Hij heeft een leuke vriend en 90% is weg gehaald door te praten met psychologen, maar door ''dit'' kan hij die 10% doen.

''Wie houd mij tegen om mij mijn laatste geluk momentje ook nog af te pakken. [...] Tijdens mijn transformatie ben ik ziek geworden. Het ziekenhuis heeft een fout gemaakt en toen ben ik nog zieker geworden. [....] Daarmee kan ik onderbouwen waarom IK het wil. Uiten dat ik het mooi vind. Het laatste stukje geluk word niet ook van me afgenomen''. Michael vertelt dat er over een poosje een vriendin van hem langs komt en dat die dus wel klaar is en er een boek over heeft geschreven. ''Maar niet zonder slag of stoot heeft ze dit gedaan. [...] Het doet gewoon pijn dat sommige mensen het kunnen en dat dat laatste stukje me af is genomen doordat ik ziek ben geweest. Dat ik de hormonen niet aan kan. Je kan het ook zonder hormonen doen, maar ik ga niet half werk doen''. Volgens Michael word je ook nageroepen en is de acceptatie helemaal weg. Michael wilde dit nog een half jaar voor zich houden, maar de mensen buiten weten het al. Degenen die hem gegoogeld hebben. ''Waarom zou ik het nu dan niet tegen jullie vertellen. Voor mij persoonlijk een stukje onderbouwing''.

Victoria zegt de pijn te voelen die Michael heeft door die 10%. Michael zegt ook niet meer te vragen dan een luisterend oor en begrip. ''Buiten is het een gigantisch ding''. Het lijkt Victoria ongekend moeilijk als je in zoiets zit. Ramona denkt alleen maar ''wauw. Je gaat je niet verschuilen, maar treed op de voorgrond. Je bent kwetsbaar, maar bent wel het voorbeeld voor al die jongens die thuis zitten. Je bent de shit'', aldus Ramona. Michael is emotioneel. Als we weer een kijkje in de loods nemen zien we dat Cees Dominique meeneemt naar zijn slaapkamer. Daar maakt hij er een hele show van om zijn camera ''officieel'' over te dragen aan Dominique. Het blijft zijn eigendom, maar dat was bij Dominique wel al duidelijk. Cees benadrukt nog even tien keer dat Dominique er voorzichtig mee moet zijn. De camera moet behandelen als een kindje en dat ze er op moet letten, maar dat ze er dus wel foto's mee mag maken tijdens de markt.1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.