Iedereen feliciteert Cees om middernacht. ~ Utopia Gekte

1/26/2016

Iedereen feliciteert Cees om middernacht.

Een verjaardagsliedje voor Cees.

Na gisteren één dag hard te hebben gewerkt kunnen de meeste bewoners vandaag weer lekker uitslapen. Om 9 uur 's ochtends zien we alleen Ivan en Rowena aan het werk. Zij staan samen poep te scheppen in het weiland en bij de stal. Geeft niks, want wij gaan eerst nog even terug naar middernacht. We hebben namelijk een jarige in ons midden. Niemand minder dan Cees is weer een jaartje ouder geworden vandaag. Van harte gefeliciteerd met je 62-jarige verjaardag! Op dat het vanavond een knallend feest mag worden. Hij heeft nog meer geluk vandaag want Rowena zegt zojuist een ontbijtje op bed te gaan maken voor hem. ''Als hij al nog niet wakker is''. En dat is hij nog niet. Jarige Cees slaapt nog als een roosje op dit moment. (09:01)

Precies om 00:00 begon de hele groep voor Cees te zingen. Met name Gabriëlle en Gina hadden erg veel zin in een verjaardagsliedje zingen en zij gingen dan ook goed los. Alle bewoners komen naar Cees toe om hem te feliciteren en te knuffelen. ''We gaan er lekker een leuk feestje van maken met Slagerij van Kampen'', zegt Ramona.  ''Nog vele gezonde jaren en vergeet niet te genieten. Dat is het belangrijkste'', laat Rowena weten. ''Dat je maar een hele gezellige dag mag hebben morgen'', aldus Gina.

''Fantastisch dat jullie dit momentje met mij delen, zo laat nog. Na een ontzettende lange dag hard werken, dat stel ik zeer op prijs. Er gaan heel veel gekke dingen door je hoofd. Dat je inderdaad niet thuis bent, dat is wel apart. Dat had ik nooit verwacht. De telefoon gaat normaal gesproken en dit is toch even heel anders. Maar jullie vangen dat fantastisch op. En dat zoveel mensen de moeite nemen om naar mijn verjaardagsfeest te komen is ook heel apart. Daarbij heb ik jullie hulp ook hard nodig en dat komt goed. Ik probeer mij zo weinig mogelijk met dingen te bemoeien. Wat er ook door mijn hoofd gaat is dat ik mij besef dat ik 10 jaar ouder ben geworden dan mijn vader. Die is 52 geworden. Dat is ook iets geks. Dat is een heel apart gevoel. 10 jaar ouder zijn dan je eigen pa. Maar goed. Alle dingen die je hebt meegemaakt. Wat dat betreft heb ik een aardige rugzak vol. Daar gaan we het nu niet over hebben. We gaan over tot de orde van de dag. 26 januari 2016. Hoe bijzonder is dit? Utopia. Je verjaardag vieren met jullie en straks met enkele honderden mensen'', speecht Cees. Gabriëlle zegt dat zijn dochters misschien wel aan het hek staan vandaag. Hij betwijfeld of ze dat lef hebben, maar weet wel dat ze het ooit gevraagd hebben. (Aan de overheid?)

0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.