Het lange centraal van 19 januari 2016 ~ Utopia Gekte

1/19/2016

Het lange centraal van 19 januari 2016

''Ik blijf in de loods''

Om tien over één zitten de bewoners eindelijk klaar voor het centraal. Ivan benadrukt meteen even dat ze voortaan geen overige afspraken in moeten plannen op dinsdag en donderdag om elf uur, want dan is er altijd een centraal. Ook vandaag was er weer een drum les gepland waardoor het centraal uitgesteld werd. Dominique is vervolgens degene die als eerste haar zegje mag doen. Ze heeft twee dingen. Allereerst heeft ze lang nagedacht wat ze kunnen doen met de buitenkant van de caravan. De tape is leuk, maar het lijkt haar leuker om iets met zijn allen te doen. Ze heeft een art school academie benaderd die de bewoners een workshop wil geven in het spuiten van graffiti. Die komen dan, leggen dingen uit en nemen materialen mee. Dan maken de bewoners een ontwerp om die vervolgens op de caravan te spuiten. Dat gaat gemiddeld zo'n 15 euro per persoon kosten. Dominique informeert of mensen daar aan mee willen doen. Zo niet dan spuiten ze het zelf. De caravan is uiteindelijk ook een product wat ze gaan verkopen. Een soort van B&B waar mensen in kunnen blijven slapen. Rowena vind het een leuk idee. Het tweede puntje is haar camera. Na het feestje van Mark lag haar camera in het kantoor. De lenzen kap was er af. Het is niet erg als haar camera gepakt word, ''maar ga er zorgvuldig mee om. [...] Denk er aan dat je er goed mee om gaat''.

Ivan wil iedereen bedanken dat ze hem de afgelopen twee weken de tijd hebben gegeven om na te denken. Ivan gaat zich terug trekken van het op de voorgrond zijn en kijkt vanaf nu op de achtergrond mee. ''Als er iets is kom naar me toe. Ik ga me vooral focussen met Rob, Victoria, Michael. Samen met Bjorn en Rowena betrekken in de evenementen. Laten zien hoe dat reilt en zeilt''. Ook gaat hij zich focussen op sporten. En als het buiten weer gangbaar is. Iedereen die mee wil helpen om de akker aan te pakken. Zorgen dat er weer wat groeit. Dat het netjes is en dat het om aan te zien is. Victoria is bezig geweest met haar bundel. Die is inmiddels naar de drukker en aanstaande vrijdag komt daar een proefdruk van binnen. Die is er dan dus ook voor de markt. Ze is ongekend trots. Met Bjorn heeft ze overlegt om de investering rond te krijgen. De details daarover bespreekt ze met hem. Verder is ze ook bezig om haar instant poëtry op de webshop te krijgen. Ze heeft een verzoek gekregen van een vrouw om haar levensverhaal te vertalen naar poëzie. Dat wilde ze sowieso al doen, dus gaat ook de webshop op.

Gina zegt superleuke, lieve post gehad te hebben. Gister en eergisteren is ze bezig geweest met haar armbandjes, dus zijn er weer 24 armbandjes te koop. Ze is met Michael bezig voor nog iets met armbandjes, maar daar komt Michael op terug. Haar kapsalon is nog steeds in prijs verlaagd. Ze wil zo snel mogelijk de mails beantwoorden en afspraken in plannen. Gina gaat stoppen met UB-Addicted en gaat een samenwerking met Gabriëlle aan. Ze willen iets moois gaan ontwerpen. Onlangs hebben ze allemaal haar broodjes geproefd. Gina vond ze zelf echt heel lekker. ''Pagini's'', is een naam waar ze aan gedacht hebben. Voor de mensen die UB-Addicted spullen besteld hebben, die spullen gaan vandaag hun kant op. Met de tijd wil Gina dat Michael en Dominique zich aansluiten bij de kledinglijn. Gabriëlle meld dat er glazen besteld zijn voor de markt en dat die als het goed is vandaag binnen komen. Deze week wil ze beginnen met etsen en het plotteren van truien, sweaters, T-shirts. Benjamin en Gabriëlle zijn ook nog bezig met een gebundelde krachten wat uit komt. Daar wil Gabriëlle ook nog een theater stuk aan vast koppelen.

Michael begint met een armbandje. Ze hebben hem gekregen zoals ze er beiden tevreden over zijn. Hij laat een papiertje de groep rondgaan. Gina legt uit dat het een textiel geweven armbandje is met een aluminium sluiting. Je ziet die armbandjes veel op festivals en kan er mee douchen. Je moet hem om houden en als je hem niet meer wilt zal je hem moeten afknippen. Er komen 300 van die armbandjes binnen. De prijs ging net iets te snel en hebben we gemist, maar 50 cent per verkocht armbandje gaat naar de foundation. Als de armbandjes uitverkocht raken gaan ze kijken voor een ander ontwerp. Michael heeft tijdschriften gemaild voor de vrouwen. Hij heeft ooit een column gehad in een tijdschrift en heeft al een reactie gehad op één mail. Hij wil een leuk item met de dames hebben. ''De meiden van Utopia''. Hij vind dat ze dames erg sterk zijn. Ijzer sterk om Utopia in te gaan en wat een kracht om tussen deze partij mannen met een mening te blijven staan. Hij heeft al twee reacties terug gehad, hoopt op meer reacties en is er mee bezig. Ook is hij nog bezig met Janine. Zij is bezig om een tekst te schrijven voor de voorlichting aangepast aan Utopia. ''Ik ben nu met mijn miss verkiezing. Miss Utopia drag verkiezing uit te schrijven. Dat word hopelijk een gigantisch evenement''. Hij wil dat in maart/april gaan houden.

Ramona vertelt dat ze afgelopen zondag haar eerste workshop heeft gehad. Het kwam onverwachts omdat er iets niet goed is gegaan. Uiteindelijk is het toch goed verlopen. Het is belangrijk dat ze weet hoe dat nou precies met de CO in elkaar zit. Hoe ze kan nakijken wie er nou allemaal betaald heeft. Toon heeft het leuk gehad en 6 februari is de volgende theater workshop. Daar heeft ze al vier inschrijvingen voor. Cees kwam met het idee om deelnemers een certificaat te geven. Ze zijn nu bezig een offerte aan te vragen van hoeveel dat kost. Voor 13 februari heeft ze 2 aanmeldingen. Dan gaan ze een persoonlijk monoloog schrijven naar aanleiding van een voorwerp. De voorstelling staat deze week op donderdag gepland, maar dan hebben ze running diner. Dus de voorstelling gaat niet door. 20 maart is e datum waarop ze de voorstelling zullen gaan spelen. Ook is Ramona benieuwd of mensen het leuk vinden om haar trui te kopen. De ''Dramona'' trui. Rob laat weten dat hij en Benjamin morgen de hamburgers online gaan zetten en zullen laten proeven. Ook wil hij zich bezig gaan houden met de markt en Rob wil een zwembad in de loods hebben. Ramona wil toch ook nog even snel wat zeggen. Dat was ze vergeten. De promo van de markt is heel belangrijk. Ze heeft zeker twee uurtjes achter de computer nodig dus gaat ze zich vandaag echt om twee uur daar voor inschrijven zodat ze non stop aan de promo kan werken.

Wim heeft drie dingen. Hij wil als eerst melden dat hij weer goed in zijn vel zit, dat hij blij is om er te zijn. Dus dat ze niet op hem hoeven te stemmen. ''Ik wil rustig blijven''. In de (tattoo shop) merchandise shop zit nu nog een wasbak en dat is niet praktisch in een merchandise shop dus dat wil hij er uit gaan halen. Hij informeert nu of de groep het daar ook mee eens is. Zijn derde puntje. Gister kwam Cees met een wild idee waar hij zich als man zijnde snel bij aan heeft gesloten. De gewone keuken weg te halen en de keuken in de horeca aanpakken. Hij heeft een tekening gemaakt en doel hiervan is om in de horeca keuken meer ruimte te creeëren en die efficiënt in te richten. De privé keuken gaat weg en word een bruin café. ''Gruwelijk'', vind Ramona. Wim komt uit op een bedrag van 1600 euro. ''Dat valt mij reuze mee, maar er zit wel een maar bij. Er zitten geen extra koelkasten bij en ik moet met de leverancier overleggen of we de tap mogen slopen''. De tap hebben ze namelijk in bruikleen. Ramona is benieuwd hoe lang het gaat duren. Als iedereen het er mee eens is wil Wim vandaag de horeca keuken al ready maken. Met het Live in de loods concert en Cees zijn verjaardag hebben ze deze keuken nog, maar daarna wil hij vier dagen lang rammen en dan met de markt hebben ze een bruin café. Gina vraagt hoe ze het gaan doen met de horeca vergunning. Als ze die kwijt zijn hebben ze een groot probleem. Victoria wil weten wat het idee er achter is. ''Privé gebruik of...''. Wim zegt dat het gezellig moet zijn en een mooie uitstraling naar klanten. Met de markt kunnen ze dan voor een deel binnen zitten en het zou de drank omzet verhogen. Wim's vraag is of ze het dus zien zitten. Rob denkt dat je er wel meer mee kan. Vrijgezellenfeesten organiseren. Hamburgers en patat eten. Benjamin vraagt wat ze met de vloer gaan doen. Wim legt uit dat er bij de bar sowieso een verhoogde vloer komt. Dus dat stuk is dan al aangepakt, klaar en netjes. Wim wil vandaag of morgen een antwoord. Mark denkt dat iedereen wel positief is, maar ze moeten het wel in goede banen leiden. ''We gaan je niet afremmen Wim'', aldus Cees. ''Gaan met die banaan'', vind Rob. En volgens Cees is het ook meteen een mooie promo voor de markt.

Benjamin wil een investering vragen voor het isoleren van het Cordwood. Die moet echt geïsoleerd worden. ''En de merchandise shop moeten we ook aan beginnen'', aldus Mark. Benjamin is ook met een aantal dingen bezig geweest. Marianne Thieme staat op 7 maart ingepland onder voorbehoud. De hamburgers mogen op de CO. Hij is bezig met mensen van het ouderenfonds/oranje fonds en heeft gemaild naar een maatjesproject om Utopia aan te bieden als een soort ontmoetingsplek. Hij is bezig met de eenzaamheid onder ouderen. Daar liggen wat lijntjes uit. En hij heeft contact gezocht met een verslavingskliniek. Rowena wil nog steeds haar single gebed zonde end uitbrengen dus willen ze er een thema week van maken. Dinsdag 1 maart komen er professionals over drugs praten. Bijvoorbeeld over wanneer je over een verslaving spreekt. Donderdag 3 maart komen er ervaringsdeskundigen aan het woord. Benjamin heeft er ook wat ervaring mee dus wil er ook wat over vertellen. Een verhaal met zijn medebewoners delen. Ook heeft hij met één vaste gat al gesprekken gehad en diegene wil ook zijn verhaal doen. Zaterdag de 5e zou dan de officiële presentatie van gebed zonder end zijn. Vrijdag de 22e komt Patricia met haar moeder een frietje eten, gezellig babbelen en kennis maken. En van de achtste tot en met de 12e is Benjamin nog steeds bezig om precieze bedragen te krijgen voor de week in armoede. ''Cees kwam nog met het idee om iemand van het Nibud uit te nodigen'', aldus Benjamin.

''Gaat hem niet worden. Kan niet tegen kou dan gaat die scheuren/schimmelen'', aldus bas. Hij vraagt of zo'n Mongoolse tent wel tegen winters kan. ''Ja die zijn er voor gebouwd'', reageert Ivan. Bas wil dan graag een Mongoolse tent. Hij zou het heel tof vinden om daarmee het experiment goed te laten slagen. Rowena vertelt dat ze het en nieuwe kans willen geven en de Mongoolse tent was al een idee. Waarom kunnen ze niet kijken of ze daar wat mee kunnen. Het lijkt Rob verstandig om eerst te gaan kijken hoeveel geld het gaat kosten. Ook moeten ze peilen wie er voor zijn om dat experiment te doen. Gina wil weten of het warm is. ''We gaan natuurlijk niet in de kou slapen'', reageert Bas. Gina zegt beiden leuk te vinden. Ze heeft het op de vide ook naar haar zin. Mark vind het interessant om een Mongoolse tent neer te zetten, maar dan wel met een gedachtegang er achter. Mark wil een plan, niet zomaar een experiment. Wat gaan ze nou bijvoorbeeld met de loods doen. Gina oppert om een dream sessie te doen om er over te brainstormen. Benjamin lijkt zo'n Mongoolse tent een leuk idee. Hij staat er niet onwelwillend tegenover. Benjamin vraagt zich alleen wel af hoe ze het met de B&B gaan doen als ze ook de huisjes willen gaan gebruiken. ''De B&B gaat naar binnen'', laat Ramona weten. Benjamin zou het Cordwood en de sweet (wellness) nog niet willen gebruiken. Hij wil dat ze gaan kijken wat het gaat kosten en hoe ze het gaan doen met de B&B. Benjamin ziet mogelijkheden, maar ze moeten er kritisch naar kijken. Wim zegt zich op te hebben gegeven om met vijftien mensen in een loods te wonen. ''Ik blijf in de loods'', aldus Wim. ''Altijd'', vraagt Ramona. ''Ja. Dat is mijn statement''. Rob denkt dat als iedereen uit de loods gaat Wim op den duur ook wel komt. Ivan vind het ook een leuk idee, maar het moet goed uitgedacht worden. ''In goede banen leiden'', aldus Rowena. Benjamin vind het leuk om mee te denken. Mark, Ivan en Wim willen ook wel meedenken. Rob's voorkeur zou uitgaan naar twee tenten.

Bas neemt vervolgens het woord weer. Hij zegt niet zo goed geslapen te hebben in de caravan en wil weer terug de loods in. ''Nee'', reageert Rob. Bas legt uit dat ze vandaag de caravan gaan strippen en dat vrijdag Jeanet en Ted komen. Die komen dan spullen brengen om de caravan te pimpen. Hij wil de caravan ook als B&B gaan verhuren voor een iets minder groot bedrag. Hij wil de loods dus weer in. Dominique zegt dat ze de binnenkant mooi willen maken. ''Word er gekrikt'', vraagt Ivan. Nee zegge ze. ''Jawel. Alleen door mij'', grapt Bas. Dan kunnen ze terug de kamer in zegt Ivan. Bas vertelt dat hij ook nog gekeken heeft naar hobbit huisjes en vrijdag komen Duck en Face waarschijnlijk terug. Daar kijkt hij naar uit. Het gaat beter met Face. Hij kan zijn nek weer bewegen en zichzelf weer wassen. Bas wil voor de markt nog pesto en hummus gaan maken en hout zagen voor ''Baas Brugman''. Of ze hem daarvoor in willen roosteren. Cees laat weten dat voor 26 januari alles in de steigers staat. Het rooster staat op het bord sinds gisteren en iedereen heeft het gezien, niemand heeft er vragen over. Alles is helder. ''Dat is hartstikke mooi'', aldus Cees. Vanochtend heeft Cees met Johan gesproken tijdens de drum les en die heeft er ook heel veel zin in. Het ziet er mooi uit. Cees heeft er veel zin in. Het word hartstikke leuk. Ook heeft hij alvast wat geoefend voor aanstaande zaterdag. ''Dat ging ook best goed''. Verder wil hij een workshop naar Utopia laten komen van Nibud. ''Hoe ga je om met je geld''. Mark zegt dat dat vorig jaar ook is geweest en dat dat 75 euro kostte. Mark zou het dus afraden. Volgens hem weet iedereen wel hoe ze met geld om moeten gaan. Cees laat weten dat ze veel tips hebben. Veel onderwerpen en dat hij niks hoeft te betalen. ''Ze willen ons betalen. Het is een academie. Ze vroegen wat willen jullie daarvoor hebben''. Mark's opmerking klopt dus niet. Mark zegt dat ze toen een budget coach hebben gehad. Alsnog vind Mark het helemaal niks. ''Je bent toch slim zat om met je geld om te gaan''. Maar dit schijnt niet zomaar te zijn. Ze zijn natuurlijk ook bezig met die week op armoede niveau leven en dit sluit daar bij aan.

Cees heeft nog een ander klein puntje. Dat is een idee van Mark geweest. Ze checken nu de boodschappen en rekenen af, maar het is handig om ook de bestellingen te coördineren. Cees heeft met Gabriëlle overlegt en die vind het prima. Dus vanaf nu is Cees degene die de boodschappenlijsten maakt. Hij heeft een overzicht van wat er wel of niet is en kan dan zorgen dat er geen dubbele dingen bestelt worden. Dan heeft hij alles in de hand. Aan Victoria heeft hij gevraagd of ze hem wil helpen met een standaard lijst en het invullen van dingetjes. Mailtjes sturen. Dat gaan ze dus vanaf heden op die manier doen. ''Succes Cees en dat bedoel ik goed'', aldus Gabriëlle. Rowena vertelt over het running diner waarvoor ze nog boodschappen moeten doen. Dat diner is aanstaande donderdag en het thema is Hollandse Glorie. Na het centraal wil ze de boodschappen gaan bestellen. 31 januari is er een markt en ze zitten op 41%. Ze hebben nog een aantal dagen om dat te verdubbelen. ''Laat het leven''. Ze zitten nu op ongeveer 18 bevestigde standhouders en er zijn er twee die interesse hebben. Rowena laat weten dat aankomende zaterdag het Live in de Loods concert is. Er zijn alles bij elkaar nu 187 kaarten verkocht. ''Ik durf niet meer, ik haak af'', grapt Bjorn. Rowena laat weten dat het nu allemaal vorm krijgt en heel leuk word. Het word echt een performance en er zijn nog steeds kaarten te koop. Rowena gaat liedjes zingen samen met Ramona, Bjorn, Cees en Bas. Coverband Kink gaat liedjes spelen en 16e bewoner Megan (Michael) gaat een liedje doen. En zelfs Mark zal nog iets gaan doen.

Bjorn zegt zich hartstikke goed te voelen dus ook op hem hoeven ze niet te stemmen. ''Met de Utopiaan van het jaar hebben jullie dat ook niet gedaan, dus laat het nu ook maar zitten''. Bjorn wil de webshop nog professioneler gaan maken. Er staat nu op dat ze binnen negen dagen spullen verzenden en hij wil dat verminderen naar binnen vijf werkdagen. 4 februari is carnaval. ''Holy shit jongens. 61 kaartjes verkocht''. De outfits zijn uitgekozen en Bjorn gaat dat vandaag er door doen. Dan is het nog op tijd binnen. Ook is hij bezig met het organiseren van een apres ski party. Hij gaat er nog voor zitten met Rob en Victoria en dan kunnen ze zien hoe het gaat. Hij wil hun de fijne kneepjes van het vak leren. ''Het word heel vet''. Hij wil dat feest organiseren voor mensen van buitenaf en ze hoeven er niet veel voor te investeren. Hij heeft alleen muziek en kleine aankledingen nodig. Dat is dus een leuk evenement voor in maart. Ze moeten alleen nog even kijken welke datum het best schikt. Bjorn is ook aan het kijken voor een geluidsset en hoort daar hopelijk vandaag iets van. Mark vraagt of Bjorn kan kijken naar podium delen om lichten op te hangen. Daar was hij al mee bezig, maar dat kost wel het een en ander. Bjorn had iets gezien. Zoveel podium delen voor 350 euro. Michael zegt ook podium delen te hebben, maar daar gaan ze het straks over hebben. Bjorn is ook nog bezig met de vloer. Hij gaat weer contact zoeken en hoopt er vandaag meer over te horen. Ook hoopt hij deze week de kachel binnen te krijgen voor de hot tub.

Mark laat weten dat ze 23 januari een Live in de Loods hebben. Dat 26 januari Cees zijn verjaardag is en dat hij een dart toernooi wil organiseren. Als ze dat leuk vinden gaat hij er mee aan de slag. Anderen opperen dat ze dan een opening van het bruin café kunnen doen samen met een dart toernooi. Cees vertelt dat er gisteravond 168 kaarten verkocht waren voor zijn verjaardag. Voor de avond zijn er ook nog kaarten verkrijgbaar. Voor het huisconcert van slagerij van kampen. Kaartjes kosten tien euro. En hoe trots Cees ook is, moet Mark toch nog even melden dat er ook weer een aantal afzeggingen zouden zijn. Om tien voor drie is het centraal weer afgelopen.


1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.