Het centraal van 5 januari: Deel 2. ~ Utopia Gekte

1/05/2016

Het centraal van 5 januari: Deel 2.

DJ workshops in Utopia.

Bjorn begint over een workshop met cocktails en het goochelen met flessen. Hij vraagt of er interesse is en of er dan een datum kan worden geprikt. Sommigen zijn enthousiast zoals Nicole. Bas zou liever een workshop yoga doen, maar is niet tegen. Buiten deze workshop om heeft hij er nog een. En Mark laat tussendoor weten dat de yoga workshop voor Bas ook gewoon geregeld kan worden. Die andere workshop waar Bjorn het over had wil hij geld mee gaan verdienen. Dat is een DJ workshop. Bjorn heeft deze al 2x eerder gehad en er komt er zeker nog eentje bij. Het idee is om Bjorn workshops te laten geven onder begeleiding van de DJ's. Op zaterdag 20 februari wil Bjorn over de gehele dag een uur lang een workshop volgen. Ook mogen ze daarna een uur rondlopen over het terrein en een patatje eten. De dag daarvoor kunnen de spullen er al zijn en dan wil Bjorn alle bewoners een workshop laten ervaren. De bewoners zijn enthousiast. Ook de live in de loods met Bjorn en Rowena promoot hij nog eventjes.

Nicole heeft eigenlijk niks, behalve dat ze het superfijn vind hoe iedereen met de puppy om gaat. En hoe er op word gereageerd. Als iemand vragen heeft moeten ze gewoon naar haar toe komen. Ze wil dat de bekendste hond van Nederland een goede opvoeding krijgt. Ivan vertelt dat hij vannacht in de bench lag. Om 3 uur 's nachts had hij de wekker gezet om de pup even uit te laten. ''Het kan af en toe zijn dat hij aan je broek gaat bijten'', wil Ivan vertellen. Nicole vult aan dat ze hem gewoon moeten negeren, maar best met hem mogen spelen. Wanneer hij bijt moeten ze het spel staken en hem negeren. Na een minuutje mogen ze weer opnieuw spelen. ''Je mag hem best aanhalen, maar alleen wanneer jij dat wil. Niet wanneer hij dat wil. En als hij in zijn bench ligt, laat hem dan gewoon lekker liggen''.

Victoria is aan het woord en zegt veel bezig te zijn geweest met poëzie. Ze wil zelfs nu al haar eerste bundel drukken en verkopen. De eerste bundel wordt nu op de computer gezet en vanaf volgende week gaat ze een proefdruk aanvragen. Voor de markt moet de eerste bundel al de lucht in. Daar gaat zij dus de komende dagen hard mee aan de slag. ''Er ligt wat druk achter, maar ik ben blij met de support en aandacht die ik krijg. Tot zover gaat het heel lekker en ben ik heel blij. En de 31 mag ik mijzelf al op de markt aanbieden. In een boekje. Zonder punt of komma gaat die heten''. De prijzen en oplage gaan ze later nog even naar kijken met Ivan. Cees vind het mooi en snel.

Rowena heeft ook nog een punt. Over een liedje op haar MP3 waar ze thuis niks mee had gedaan. De rechten liggen nu bij de producer en ze hoopt het nummer in Utopia uit te brengen. En met een hele nieuwe single is ze ook nog bezig. Wat betreft Live in de loods; daar heeft ze heel veel zin in. De eerste zangles is aanstaande donderdag. Ze zijn nog met een draaiboek bezig zodat duidelijk is wie welke nummers wanneer gaan doen. Ze krijgen nog 2x zangles van Sascha en 4x van coverbank Kink. Er komt ook een generale repetitie voor in de uitzending van Utopia. Een heus reclamemomentje om de kaartverkoop op te krikken. Die repetitie is de 19e al. Bas wil graag met zijn eigen geld achter een box met bass aan gaan voor Rowena.

Ramona is aan de beurt. Zij zegt al een aantal workshops te hebben gegeven, maar in januari wil ze een voorstelling gaan geven. Dan gaat ze naar eigen zeggen pas echt aan de slag. Ze merkt dat er een beeld over haar gevormd wordt buiten en binnen Utopia. ''Ik ben meer dan alleen de afvaller. Zo zijn er meerdere die dat vinden. Dat ga ik meenemen in mijn voorstelling. Jullie gaan geen rol spelen, maar spelen gewoon jezelf. Dat beeld dat over mij is gevormd gaan we uitbeelden en vergroten en daarna doorbreken we het door onszelf te laten zien. Hoe we echt zijn'', zoiets zei Ramona, ik kon het even niet helemaal volgen. De voorstelling heet SIAS? Vanaf volgende week gaat ze er mee aan de slag. Victoria is de dramateur en die blijft de theatermaker vragen stellen zoals 'waarom doe je dit of dat'. Ook wilde zij graag het werkproces van Ramona zien. Iedereen lijkt wel mee te doen. Ivan om het te proberen, Rob denkt er nog even over na en Bas grapt eerst dat het niet goed voor zijn populariteit is, maar doet toch mee.

Benjamin wil nog wat zeggen want hij is iets vergeten. ''Ik heb aangegeven dat ik met wat dingen bezig ben. Een ding daarvan is de armoede in Nederland. Het lijkt mij dus goed om een week op de armoedegrens te leven, ook al is dat best wel heftig. Denk daar even over na. Ik ga nog uitzoeken wat dat precies inhoudt'', aldus Benjamin die dat een paar dagen geleden ook al zou uitzoeken. Van zondag tot zondag moeten ze het met een bepaald budget gaan doen. ''Omdat er mensen in Nederland gewoon echt onder de armoedegrens leven''. Tijdens die week wil Benjamin ook traktaties gaan maken voor kinderen die dat anders nooit kunnen uitdelen op school.

Cees heeft ook nog een puntje. De bewoners gebruiken teveel handdoeken. Niet alleen vanwege het wassen, maar ook vanwege het milieu en dergelijke is dat niet goed. Hij hoopt dat ze een paar dagen met een handdoek kunnen doen. Er zijn mensen die 2 of 3 badlakens per dag gebruiken. ''Dan denk ik, jongens, is dat niet overdreven? En dan de boodschappen. Er wordt niet gegooid met shampoo maar gesmeten. Handen vol. Dat kan best een beetje zuiniger. Dat is geen zeuren van een oude man, maar verantwoord omgaan met dingen. Dat doen wij niet altijd even goed. Dat kan veel beter. Ik zou daar ook graag aandacht voor willen vragen. Wees wat zuiniger en gooi wat minder bij de was. Want dat kan. Gewoon even nadenken. Is mijn boodschap duidelijk'', aldus Cees. En dat is het. De bewoners zijn het met Cees eens. En Bjorn wil nog wat toevoegen. Ze kopen liter tonnen shampoo met een enorm gat waar voor 6 wasbeurten shampoo uit komt. Het is goedkoop en duurkoop tegelijk. Ze kunnen dus beter 20 cent meer betalen voor een normale fles of een dispenser aan de muur hangen.

Mark heeft nog een laatste vraag. Hij hoorde in de wandelgangen iets over een running diner. 21 januari hebben dat dat weer. Er is dus nóg een evenement deze maand bij gekomen. In de laatste 10 dagen van de maand januari zijn er ontelbare evenementen. Dus wie weet gaan ze flink wat centen binnen harken op het laatste moment. Boer John komt bijvoorbeeld met zijn kaasplankje tijdens het running diner. Het gaat wel een stuk rustiger worden dan de vorige keer, maar net zo gezellig meent Rowena. De bewoners maken waarschijnlijk stamppot als hoofdgerecht. Einde centraal! Volgens Nicole heeft het zo lang geduurd dat de hond inmiddels zindelijk is.
1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.