Het centraal van 5 januari: Deel 1 ~ Utopia Gekte

1/05/2016

Het centraal van 5 januari: Deel 1

''Rustig maar. Je zegt het nu zo fel allemaal''

De bewoners zouden om elf uur centraal gaan, maar vanwege Cees zijn drum les is dat uitgesteld. Om tien voor half twaalf zien we Ivan nog even met Arthur wandelen. Arthur heeft het naar zijn zin en speelt met zijn riempje. Even later zit Nicole binnen een boek te lezen van Martin Gaus. ''Nog beter omgaan met je hond''. Ze leest dat ze niet in het gezicht van een pup mogen blazen. Om twaalf uur stoppen ze Arthur in zijn bench. Hij vind dat niet leuk en zit te piepen. Ivan vind het zielig, maar Nicole zegt dat ze het hem moeten leren en dat ze er dus geen aandacht aan moeten besteden. Als hij straks rustig is word hij beloond met een koekje. Zodra Arthur in zijn bench zit kan het centraal dus van start gaan. Het is dan al bijna tien over twaalf. Cees begint te vertellen over zijn drum les. Het ging anders dan de vorige keer. De man had twee drumstellen bij zich dus kon hij het voordoen en Cees het nadoen. Ook konden ze tegelijkertijd spelen. Cees heeft allemaal basisslagen en fills geleerd. Later gaan ze het pas met muziek erbij doen. Het is een professionele docent en dat merkt Cees wel. Het ging dus goed. De leraar was ook zeer tevreden. ''Nou na één les, Top!''. Hij komt de negentiende nog een keer. Ook heeft Cees Slagerij van Kampen gevraagd voor de 26e. Toevallig hebben ze dan niks op de agenda staan. Het is een hele bekende act in Nederland. Cees moet alleen nog contact opnemen met het management en dan zou het zo kunnen dat ze de 26e komen optreden.

Ivan vraagt Cees om duidelijkheid. Er staat op de webshop dat Willeke Alberti komt en mensen kopen daar dus al kaarten voor. Cees zegt dat Willeke Alberti helemaal niet komt, want er is nooit een deal geweest. Ivan wil weten wat er gaat gebeuren, wie ze kunnen verwachten en wat het gaat kosten. Er zijn volgens hem nog maar 50 kaarten verkocht. ''Rustig maar. Je zegt het nu zo fel allemaal'', aldus Cees. Ivan zegt het niet zo te bedoelen, hij maakt zich er alleen druk om. Er volgt een streamlock. Na de streamlock horen we dat Cees contact op gaat nemen met het management. Hij hoopt vanavond duidelijkheid te hebben. De stamppotten staan nog wel op het programma. Het zal 15 euro per persoon gaan kosten en volgens Cees zijn er 57 kaarten verkocht. Er ontstaat een lange discussie over hoe ze het aan moeten pakken. Ivan zegt dat ze moeten kijken naar alternatieven. Cees moet niet alleen maar afwachten. ''Vraag hulp, ga niet op eigen houtje/pootje iets opzetten. Je moet er meer mensen bij gaan betrekken''. Ook Rob is het daar mee eens. ''Hoe meer mensen er aan werken hoe beter het loopt''. Spoken word en gebundelde krachten. Benjamin laat weten dat daar later nog meer over vertelt zal worden. Iets gaat de elfde plaats vinden op een donderdagavond. Hij is ook bezig om de foundation weer op te pakken en daar vertelt hij donderdag meer over.

Ivan laat weten dat hij drie nieuwe medewerkers heeft bij de koeien. Benjamin, Rowena en Ramona. Dominique geeft aan het ook wel leuk te vinden. Ze is vroeg wakker dus als ze het leuk vind kan ze mee. ''Zolang die koeien uit mijn buurt blijven vind ik het prima'', lacht ze.  Ze vind het leuk om te doen dus oppert ze dat ze misschien kunnen rouleren. 31 januari is er weer een markt. Die moeten ze nieuw leven in blazen. De markt heeft lang geen aandacht gehad dus Ivan wil deze week weer met de groep samenkomen. Victoria en Rob gaan zich er ook bij aansluiten en Mark wil er ook bij zitten. Dominique komt met het idee om foto's te gaan maken op de markt. Dat zou ze graag van Naomi over willen nemen. Ivan vraagt om input van de groep. Hij wil de markt vernieuwend houden. Net iets anders. Hij vraagt dus of ze leuke ideeën hebben. Bas wil een stand die de broeken verkoopt die hij nu draagt. Rowena wil meer foodtrucks want twee busjes komen niet meer. Bas lijkt het slim om minder externe food en drink trucks neer te zetten zodat ze zelf meer kunnen verkopen. Gina wil zelfgemaakte broodjes gaan verkopen. Tosti's, panini's en belegde broodjes. Ook wil ze smoothies aan gaan bieden. Een gezond gedeelte naast het ongezonde gedeelte (de Luifel). Gina moet de broodjes dan wel klaarmaken in de horeca keuken want Magiwirosti heeft geen Haccp. Gina wil het kleinschalig houden. Ramona lijkt het leuk om ook roti te gaan verkopen. ''Nee joh'', zegt Gabriëlle. Ze hebben nu al van alles. Friet, panini's etcetera. Gina heeft zelfs ook nog staan nadenken om pannenkoeken te gaan verkopen en dan word het misschien teveel. Mark komt met het idee om ook een stand met Italiaanse mannenkleding neer te zetten.

Ivan wil de doelstellingen die ze in december hebben afgesproken nu concreet aan gaan pakken. Ze moeten een visie vormen en zich daarop gaan richten. Ook zijn ze een interessant artikel in de Telegraaf tegengekomen met interessante statistieken. 56% van de kijkers is 55+. Ze kunnen dus beter gaan bepalen wat ze qua merchandise aan gaan bieden. ''Oma onderbroeken'', oppert Mark. Bas vertelt dat ze morgen een afspraak hebben met identity games voor het ontwikkelen van hun spellen. Gina had een leuk idee. Ivan en Bas denken aan een Utopiaanse monopoly, een eigen versie van Cluedo en Baas bridge (een variant op yenga). Bas heeft er veel zin in. Ook dacht hij er aan om een leuke yoga workshop te organiseren. ''Ja'', roept iemand enthousiast en Rob heeft er ook wel zin in. Bjorn zou voor 200 euro een bartender workshop kunnen laten komen. Nicole vind de yoga workshop ook leuk. Bas mag het verder uit gaan zoeken. Ook praten ze nog even over het wellness experiment. Bas laat weten dat ze het echt heel leuk vonden. De studio is nu drum les en DJ vrij dus Bas wil die ook in gaan richten voor mensen die er ook voor openstaan. Gina vraagt om duidelijkheid of het alleen slapen is of ook daar rond hangen om te kletsen. ''Als daar veel gebeurd wat gebeurd er dan hier''. Nicole zegt dat ze het heel graag zou willen doen, maar dat ze de verantwoordelijkheid heeft voor een kind. De hond moet één plek hebben en niet steeds verhuizen. Ivan zegt dat hij het ook heel graag gewild had. Mark vraagt wanneer het experiment geslaagd is. Bas vind dat een goeie vraag en heeft er niet echt een antwoord op. Rowena wel. ''Als de harmonie nog steeds goed is. De balans binnen de groep''. Mark ziet ook positieve punten. Zo was het vannacht super stil in de loods. Gabriëlle vond het ook fijn. Er was rust, ze heeft lekker geslapen en ze heeft leuke gesprekken gehad. Rowena vond het huiselijk, gezellig en knus. Het is de bedoeling dat de loods dan een ander doel krijgt. Op de vide zouden ze de B&B kunnen doen en de studio kan ook de loods in. Wim heeft geen bezwaar, is niet tegen het experiment, maar wil niet mee doen. Benjamin vind het er te snel doorgedrukt en daarom mislukt. Rowena is vooral benieuwd wat iedereen wil. Gina vind het jammer dat ondanks dat het een voorproefje was, het niet in een centraal is gegooid wie er allemaal mee wilden. Gina zou wel in de studio willen. Er ontstaat een lange discussie.

Gina heeft een belangrijk puntje. Dit weekend komen er B&B klanten voor 600 euro. Ze vraagt of dat nu gecanceld moet worden. Maar natuurlijk word dat niet gecanceld. Gina, Bjorn en Victoria spreken af dat ze vannacht in de studio zullen gaan slapen. Gina gaat vandaag of morgen de vide schilderen. Mark betaalt de kosten. Er komt dus een ander kleurtje. Gina heeft de kapsalon opgeruimd en kwam het ledikantje van Brooklyn tegen. Er gaat 50% korting vanaf dus hij is vanaf nu te koop op de webshop voor 72,50. Ze hoopt dat die verkocht word want Arthur heeft nu ook een plekje gekregen in de kapsalon. Ze is er klaar mee dat het telkens een puinhoop is. Ze wil dus niet meer dat mensen aan spullen van de kapsalon gaan zitten. ''Als je een borstel gebruikt haal je haren er uit, anders gaan die ook achter slot en grendel''. Ook mogen ze geen producten gebruiken. Willen ze toch een product dan moeten ze dat aangeven dan kan Gina het voor ze bestellen. De kapsalon is ook in prijs verlaagd. Wassen en knippen kost nu 12,50. En het kost 15 euro als je je haren ook nog geföhnd wil hebben. Elke donderdag wil Gina aankomen met een leuk nieuw model om in de picture te blijven en de extensions zijn ook nog steeds verkrijgbaar. Volgende week heeft ze haar eerste afspraak en de week daarop komt er ook iemand voor een haar verlenging. En ze heeft nog twee aanvragen staan. Donderdag heeft ze drie knipklanten en eind deze maand ook weer. De mensen die de B&B hebben geboekt nemen ook twee honden mee. Nicole vind dat goed voor de socialisatie van pup Arthur. Gina laat weten dat ze deze week gaat oefenen met broodjes maken.

Wim woont in het aardbevingsgebied in Groningen en wil mensen naar Utopia halen om het kenbaar te maken. Om te laten weten hoe het is om daar te wonen. Gina vraagt of de bewoners nog leuke Utopia herinneringen hebben om in het spel te verwerken. Bijvoorbeeld dat Wilco in het kak huis opgesloten heeft gezeten. Wim zegt bezig te zijn met regel en wetgeving om een vlonder op de Luifel(?) te maken zodat er een dakterras/zonneterras kan komen. Ook wil hij een tekenprogramma op de computer krijgen om zelf bouwtekeningen te kunnen maken. Dominique heeft dit centraal nog niet echt iets te melden. Ze wil vooral naar de anderen luisteren en leren van hun voor ze met inbreng komt. Ze wil iedereen wel alvast bedanken voor de fijne ontvangst. Ze voelde zich meteen goed omarmd. Ze heeft geen seconde een gevoel gehad dat ze een foute keuze heeft gemaakt. Ze wil nog langs iedereen gaan om beter kennis te maken, maar tot nu toe vind ze het heel erg leuk. ''En bedankt dat jullie het me zo makkelijk maken''. Bjorn vertelt dat de gym vernieuwd is. 4 februari is rond. Dan hebben ze carnaval in Utopia. Dat valt op een donderdag en is de dag voordat carnaval buiten Utopia losbarst. Bjorn heeft ook weer iets kunnen regelen voor goedkopere kleding. Als ze iets willen qua verkleedkleren dan kan het van het basisloon bestelt worden. Of ze ruilen onderling de kleren die ze vorig jaar gebruikt hebben. Mocht iemand iets willen dan moeten ze het aangeven, dan kan Bjorn het op tijd bestellen. Voor zaterdag. Ook was er afgelopen zondag tijdens de verjaardag van Ivan een apres ski feestje. Dat vonden ze ontzettend leuk. Bjorn heeft de gedachte om dat in maart nog een keer te doen voor mensen van buitenaf, met partytenten erbij.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.